04 / 05 / 2024

fransa iklim yasa tasarısı

fransa iklim yasa tasarısı

Fransa’da aylardır gündemden düşmeyen ve tartışmalara neden olan iklim yasa tasarısı, 20 Temmuz tarihinde önce Senatoda, ardından Ulusal Mecliste onaylandı.

ABD enflasyonu düşürmek için yasa çıkardı: Vergi zamları, teşvikler… Peki ABD ekonomisi iyiye gidecek mi?

ABD Temsilciler Meclisi, enflasyonun düşürülmesine yönelik yasa tasarısını onayladı. Yasa ile sağlık ve iklim konusunda düzenlemelerin yanı sıra vergi artışları da dikkat çekiyor.

Fransa'da hangi konutların kiralanması yasaklanıyor?

Fransa’da aylardır gündemden düşmeyen ve tartışmalara neden olan iklim yasa tasarısı, 20 Temmuz tarihinde önce Senatoda, ardından Ulusal Mecliste onaylandı.

Fransa'da yalıtımı olmayan eve kira artışı yapılamayacak!

Fransa'da yürürlüğe giren yasa ile yalıtım seviyesi F ve G olan evlerde kira artışı yapılamayacak. 

Fransa, İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşa planını kınadı!

Fransa, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine ek konut inşası planından vazgeçmesi çağrısı yaptı.

Fransa'dan İsrail'e konut kınaması!

Fransa Dışişleri Bakanlığından Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine konut inşa kararına ilişkin kınama mesajı yayınladı.

Muğla’nın çevre koruma projeleri Fransa’da tanıtıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, her yıl iklim değişikliği politikaları ve yaklaşımları üzerine Fransa’da düzenlenen ‘Bölgesel İklim Enerji Planları’ konferansına katıldı.

Fransa'da plastik yasağı 2016'da başlıyor!

Fransa parlamentosundan geçen yasayla ülkede plastik kullanımı tamamen kalkacak. 2016' dan itibaren plastik poşet, 2020' den itibaren de plastik tabak, çatal, kaşık, bıçak kullanımı yasaklanacak...

İçişleri Bakanlığı'ndan İzollar İnşaat'a 1 yıl ihale yasağı!

İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bazı kişi ve firmalara değişik sürelerle ihalelere katılma yasağı getirdi  

3 bakanlık 4 firma ve kişiye ihale yasağı getirdi!

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bazı kişi ve kurumlara çeşitli sürelerle ihale yasağı getirdi 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan 28 firmaya ihale yasağı!

Milli Savunma Bakanlığı, Kamu İhale Sözleşmeleri ile Devlet İhale Kanununa göre 28 kişi ve firmaya değişik sürelerle ihalelere katılma yasağı getirdi.Yasaklara ilişkin duyurular, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Turistik beldelerde inşaat yasağı sona erdi, projeler hızlandı!

Turistik beldelerde ekim ayı itibariyle inşaat yasağının kalkması inşaatçıları harekete geçirdi. Antalya ve Bodrum bölgelerinde faaliyet gösteren inşaat firmaları eski projelerine hız verirken, yeni projeler için yer bakmaya başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'dan 10 firmaya ihale yasağı!

Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Dicle Elektrik Dağıtım AŞ Mardin İl Müdürlüğü,1 kişi ve 16 firmaya çeşitli sürelerle ihale yasağı getirdi

Ömer Faruk Çelik: Yeni yasa Türkiye'ye kazandıracak!

Bakan Erdoğan Bayraktar'ın yabancıların Türkiye'den gayrimenkul alabilmesinin önünü açacak yasa taslağının hazırlıklarına başladıklarını açıklaması sektörü sevindirdi

fransa iklim yasa tasarısı Haberi

fransa iklim yasa tasarısı

Fransa’da aylardır gündemden düşmeyen ve tartışmalara neden olan iklim yasa tasarısı, 20 Temmuz tarihinde önce Senatoda, ardından Ulusal Mecliste onaylandı.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; günlük hayatı kapsayan, tüketim, konut, seyahat gibi alanlarda düzenlemelere yer verilen ve 300'ü aşkın maddeden meydana gelen yasa tasarısının yürürlüğe alınması için 15 gün içinde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından onay verilmesi gerekli. 

Tüketim, seyahat ve konut da düzenleme kapsamında

Maddeler arasında, trenle 2,5 saatten az zamanda seyahat imkanı bulunan mesafeler için iç hat uçuşlarının kaldırılması, enerji (tüketim) etiketi G sınıfındaki konutların 2025, F sınıfındakilerin ise 2028 yılından itibaren kiralanmasına yasak getirilmesi ve çevreyi tahrip edenlere ilişkin yeni düzenlemeler de mevcut.

Fransa'da yalıtımı olmayan eve kira artışı...