05 / 05 / 2024

Fransisken Manastırı müzesi yeni bina

Fransisken Manastırı müzesi yeni bina

Fatih Sultan Mehmed'in Bosna Hersek'teki Fransisken rahiplere özgürlük bahşeden fermanı Ahidname'yi koruyan manastır bünyesindeki müzenin yeni binası, törenle hizmete açıldı. Müze, ülkenin bütünü için önem taşıyor...

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor!

Resmi olarak 1999'da müzeye dönüştürülen ve bazı ünlü yazar ve şairlerin de bir dönem kaldığı Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi restore ediliyor...

Afyon Müzesi inşaatı 10 yıldır tamamlanamadı! Yeni bir ihale daha yapıldı!

2011 yılında temeli atılan ve ancak 10 yıldır bitirilemeyen Afyon Müzesi için yeni ihale yapıldı. İhaleyi 50 milyon 555 bin TL bedelle daha önceden inşaatı yarım bırakan Kançul İnşaat firması aldı.

Tapu ve Kadastro binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürüleceği iddiası TBMM'de!

Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürülmek üzere boşaltılmaya başlandığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Yunan Çözümü Partisi: Atatürk'ün evini soykırım müzesi yapalım!

Ayasofya'nın ibadete açılması kararından sonra Ege Denizi'nin karşı kıyısından dikkat çeken bir talep geldi. Ultraulusalcı ve aşırı sağcı Yunan Çözümü Partisi, "Selanik'teki Atatürk'ün doğduğu evi soykırım müzesi yapalım" açıklamasında bulundu...

Gümüşhane Çakırkaya Manastırı restore edilecek! 

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde bulunan kayadan oyma tarihi Çakırkaya Manastırı 1 milyon TL'lik restorasyon projesiyle restore edilecek...

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir'in Avanos ilçesinde hayata geçirilen Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir Avanos'ta yaptırılan Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi...

Troya Müzesi resmi açılışa hazır!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan yarışmayla belirlenen proje kapsamında yapımına 2014 yılında başlanan Troya Müzesi'nin resmi açılışı bugün yapılacak.

Apostolos Andreas Manastırı'nda yıkım çıkmazı!

Kıbrıs'ta tarihi Apostolos Andreas Manastırı'nda kurulan pazarla ilgili yıkım kararı verildi. Hayata geçirilen kararla, pazar esnafının yeni inşa edilen alana taşınmasını bekliyor.

Antalya Müzesi yeniden ihya edilerek ayağa kaldırılmalı!

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Antalya Müzesi'nin yeniden ihya edilerek, ayağa kaldırılması önerisinde bulundu.

Minyatür Amasya Müzesi yenilendi!

Amasya'da 2008 yılında inşa edilen Minyatür Amasya Müzesi yenilendi. Hizmete girmesi planlanan proje kapsamında bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.

Aliağa Kyme Müzesi çürümeye terk edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde 1999 yılında inşa edilen Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi 21 yıldır açılmayı bekliyor. Aliağa Belediyesi ve İtalya Catania Üniversitesi tarafından yaptırılan müze binası çürümeye terk edildi.

Fransisken Manastırı müzesi yeni bina Haberi

Fransisken Manastırı müzesi yeni bina

Fatih Sultan Mehmed'in Bosna Hersek'teki Fransisken rahiplere özgürlük bahşeden fermanı Ahidname'yi koruyan manastır bünyesindeki müzenin yeni binası, törenle hizmete açıldı.


Ülkenin orta kesimlerindeki Foynitsa şehrindeki müzenin açılış törenine, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyinin Hırvat üyesi Jelyko Komşiç, Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanoviç, Bosna Hersek Başbakanı Vyekoslav Bevanda, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız ve diğer konuklar katıldı.


Hırvatistan Başbakanı Milanoviç, törende yaptığı konuşmada, Bosna Hersek'te yaşanan sel ve heyelan felaketlerinin insanlar arasındaki dayanışmayı arttırdığına işaret ederek, bu dayanışmanın sadece zor günlerde değil, normal zamanda da olması gerektiğini söyledi.


Bosna Hersek Başbakanı Bevanda ise Fransisken manastırı bünyesindeki müzenin sadece ülkede yaşayan Hırvat vatandaşlar için değil, ülkenin bütünü için önemli olduğunu ifade etti.


Saraybosna Büyükelçisi Yıldız da müzenin yapımında Türkiye'nin önemli ölçüde bağışta bulunduğunu hatırlatırken,  kısa...