26 / 05 / 2024

fuatoktay

fuatoktay

AFAD Başkanı Oktay: ''Biz artık yara sarmaya çalışan bir devlet, ülke, kurum olmaktan ziyade yara almamaya çalışan bir devlet olmak zorundayız. Ana paradigmada değişikliğe gitmek zorundayız'' dedi

fuatoktay Haberi

fuatoktay


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, ''Biz artık yara sarmaya çalışan bir devlet, ülke, kurum olmaktan ziyade yara almamaya çalışan bir devlet olmak zorundayız. Ana paradigmada değişikliğe gitmek zorundayız'' dedi. 

     Oktay, AFAD Genel Merkezi'nde Marmara Depremi'nin 13. yılı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, depremde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi. 

     AFAD'ın sadece depremle mücadele eden bir kuruluş olmadığını vurgulayan Oktay, çığ, sel, heyelan gibi doğal afetlerin yanı sıra insan kaynaklı, kimyasal ya da nükleer santral gibi teknoloji kaynaklı afetlere karşı hazırlıkların yapılmasının da sorumluluk alanlarında bulunduğunu bildirdi. 

     Türkiye'de, depremin biraz daha öncelenmiş durumda olduğunu belirten Oktay, ''Deprem tabii ki bizim gerçeğimizdir. Bununla ilgili her türlü önlemi almak...