07 / 05 / 2024

Galata Kulesinin çevresi

Galata Kulesinin çevresi

İstanbul denilince akla gelen ilk yerlerden birisi olan Galata Kulesi'nin etrafı çay bahçesi yapıldı. Galata Kulesi'nin etrafına masalar yerleştirildi. Bankların kaldırıldığı da iddialar arasında yer alıyor.

Galata Kulesi imar planı iptal edildi!

GALATA Kulesi ve çevresi için hazırlanan imar planın iptaline karar verildi. Planda, Galata Kulesi'nin çevresindeki ruhsatsız yapıların yüksekliğinin sınır kabul edilmesi uygun bulunmadı.

Tarlabaşı ve Galata Kulesi çevresindeki mülklerden kira toplanamıyor!

Tarlabaşı ve Galata Kulesi çevresi gibi çok değerli yerlerde mülkleri bulunan Maliye, 5 kuruş kira toplayamıyor. Sayıştay raporlarına göre, toplanamayan kiraların miktarı 15 milyon lirayı geçiyor

2003 yılında İstanbul, daha çok turist için yenilenecekmiş!

2003 yılında 1 milyon 800 bin turist ağırlayan İstanbul'un daha çok turist çekmesi için görünümü değiştirilecekmiş. Galata ve çevresi Galataport Projesi'yle yenilenecekmiş. İkitelli ise turizm bölgesi olacakmış.

Burcu Esmersoy Galata'dan ev satın aldı!

İstanbul'un en eski ve en köklü semtlerinden olan tarihi Galata Kulesi'nin çevresi, ünlü isimlerin de hedefi haline geldi. Şimdilerde birçok ünlü isim, bu semtten ev almaya başladı.

1980 yılında Galata Köprüsü tarih olacakmış!

1980 yılında İstanbul Belediyesi'nin Hükümete yaptığı teklif kabul edilirse Galata Köprüsü tarih olacakmış. Köprünün yıllık masrafı 100 milyon lirayı buluyormuş. Tarihi köprünün kaderi Hükümetin alacağı karara bağlıymış.

1979 yılında Galata ile Unkpanı arasına üçüncü bir köprü yapılacakmış!

1978 yılında Belediye ile Karayolları, Galata ve Unkapanı arasında bir köprü yapımı için anlaşmaya varmış. Belediye Meclisi'nin onayından geçtikten sonra 1979 yılında uygulamaya konulacak köprü 600 milyon liraya mal olacakmış.

Galata Tüneli 140 yaşında!

İstanbul'un ilk metrosu sayılan Karaköy-Beyoğlu arasındaki 573 metrelik demiryolu tüneli (Galata Tüneli) bundan tam 140 sene önce bugün, yani 17 Ocak 1875'te hizmete girdi.

1978 yılında Adalar'ın çevresi halka açık plaj olacakmış!

1978 yılında Marmara Denizi'ndeki Kınalı, Burgaz, Heybeli adalarının tüm çevresi ve Büyükada'nın 1 kilometrelik bölümü halka açık plaj yapılacakmış. Kınalı, Burgaz ve Heybeli adalarında da çevre yolları yapılacakmış.

Galata Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Galata Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hakan Çifci tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 8 Ocak'ta Bahçelievler, Çobançeşme Mahallesi, Sanayi Caddesi'nde kuruldu.

Nevşehir Kalesi ve Çevresi kentsel Dönüşüm Projesi devam ediyor!

“Nevşehir Kalesi ve Çevresi kentsel Dönüşüm Projesi” çerçevesinde yapılan çalışmalar sırasında keşfedilen ve 400 bin metrekarelik bir alanı kapsayan dünyanın önde gelen antik parklarından biri haline getirileceğini söyledi.

1975 yılında Atatürk Havaalanı'nın çevresi gecekondularla dolmuş!

1975 yılında uluslararası hava trafiğine açık olan, Türkiye'nin en büyük havaalanı, Atatürk Havalimanı'nın çevresi gecekondularla dolmuş. Gecekondular, pistin hemen kenarında kurulmuş ve durum kimseyi rahatsız etmemiş.

1975 yılında Eminönü ve Galata'daki düzensizliğe son verilecekmiş!

1975 yılında İstanbul Belediye Ahmet İsvan, Eminönü Meydanı ve Galata Köprüsü'nde incelemeler yapmış. Düzensizliğe son verilecek diyen İsvan, iskelelerin bulunduğu yerin otobüs durağı olacağını söylemiş.

Yeni Galata Köprüsü bu gece deniz trafiğine açılacak!

Yeni Galata Köprüsü’nde baskül köprünün mesnet, kiriş ve kilitlerinin yağlanması çalışması ile köprünün deniz trafiğine açılması işlemi yapılacağından, köprü Salı ve Perşembe günü 01:30-04:30 saatleri arasında araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

Galata Kulesinin çevresi Haberi

Galata Kulesinin çevresi

Tepki çeken uygulama Cumartesi günü protesto edilecek.


Belediye yetkilileri üç ay önce Galata Kulesi'nin işletme hakkının Beltur'a verildiğini ve Beltur yetkililerinin 'yoğunluk' nedeniyle böyle bir uygulamaya başvurduğunu belirtti.


Beyoğlu'nda masa ve sandalyelerin toplanmasının ardından Galata Kulesi etrafında masa-sandalye konulması eleştiri konusu oldu. Sosyal medyada büyük tepki çeken uygulama nedeniyle Galata meydanında Cumartesi günü piknik düzenlenecek.


SOSYAL MEDYA TEPKİLERİ


@HRNCN

Galata Kulesinin altında Beltur zevksizliği... "Meydan" kültürü bize ters. Tahammülümüz yok. Mutlaka "birine" ait olmalı. "Herkese" değil.


@Sezginsson 

Galata meydanı halka kapanmıyor. Tam tersi? bütün halkı? (içki içenler hariç?) kucaklıyor. Sıra dayağı atmak istiyorum, olmuyor.

@insanbeno 

Evet modernite giyim-kuşamla olmuyor doğru, ortak hayatla oluyor: Galata Kulesi Meydanı'nı kapatmak ne demek, o kule 1500 yıllık sen nesin ?


@urlasthopes 

Galata kulesinin önü alkol alınmasın gençler oturmasın diye sürekli polis taciz ediliyordu şimdi...