28 / 04 / 2024

Galata Surları restorasyon çalışmaları

Galata Surları restorasyon çalışmaları

İstanbul’un en eski tarihi eserlerinden sayılan Galata Surları, aradan geçen 713 yıllık sürede restore edilemezken, ayakta kalan birkaç parçası da yok olma tehlikesiyle karşı karşıya...

Galata Kulesi'nde restorasyon başladı! Deprem riski kontrolü de yapılıyor! Restorasyon ne zaman tamamlanacak?

Galata Kulesi’nde 1 Kasım’da başlayan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul'un simgesi için deprem kontrolü de yapılıyor. Peki Galata Kulesi restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

Diyarbakır Surları Ramazan'da açılacak!

Diyarbakır Sur'daki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Karaloğlu, surların Ramazan ayında açılacağını dile getirdi. 

Yedikule Kara Surları restorasyonunda son durum ne? 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yedikule Kara Surları'nı ziyaret ederek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alacak. 

Galata İstasyon Mimarlık Mühendislik Restorasyon Enerji İnşaat İthalat Ve İhracat A.Ş. kuruldu!

Galata İstasyon Mimarlık Mühendislik Restorasyon Enerji İnşaat İthalat Ve İhracat A.Ş. Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Aydın Aktarli ve Mustafa Hakkı Demirel tarafından kuruldu. 

İBB'nin Cibalıkapı surlarındaki restorasyon çalışmalarına tepki!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Cibalikapı surlarında yapılan restorasyon, Mimari Restorasyon Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Serhat Şahin tarafından tepki gördü.

Diyarbakır Surları restore edilerek turizme kazandırılacak!

"Dünya Kültür Mirası" olan Diyarbakır Surları, başlatılan restorasyon çalışması kapsamında işlevlendirilerek turizme kazandırılacak.

Galata Kulesi'ndeki restorasyon çalışmaları Ekim'de tamamlanacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'un simgeleri arasında yer alan Galata Kulesi'ndeki çalışmaları denetledi.

Galata Kulesi'nde yapılan restorasyon çalışmaları mecliste!

Galata Kulesi'nde yapılan restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Galata Kulesi 8 yıldır yeniden açılmayı bekliyor!

İstanbul’un tarihi sembollerinden olan Galata Kulesi’ndeki restorasyon 8 yıldır tamamlanıp, açılmayı bekliyor.

Galata Kulesi'ndeki 'hilti'li restorasyona soruşturma!

Galata Kulesi'nde hilti ile restorasyon yapıldığı görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı...

Galata Kulesi’ndeki restorasyon projesine Koruma Kurulu'ndan onay!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) alınan tarihi Galata Kulesi’nin beden duvarlarının darbeli matkapla delinmesinden sonra koruma kurulu tarihi kuleyle ilgili restorasyon projesine onay verdi...

Hilti Türkiye'den 'Galata Kulesi' açıklaması!

Dünyada ve Türkiye’de “jenerik marka” konumundan bulunan Hilti Türkiye, Galata Kulesi restorasyon çalışmalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Galata Kulesi'ndeki restorasyon çalışmaları ne kadara mal olacak?

Geçtiğimiz günlerde başlayan ve tartışmalara neden olan Galata Kulesi'ndeki restorasyon çalışmaları ne kadara mal olacak?

Galata Surları restorasyon çalışmaları Haberi

Galata Surları restorasyon çalışmaları

İstanbul’da kaderine terk edilen binlerce tarihi eserden biri de Bizans döneminden kalma Galata Surları. 1303 yılında inşa edilen ancak 1863’den itibaren yıkımına başlanan Galata Surları’nın çok az bir bölümü bugüne kadar ayakta kalabildi. Haliç Metro Köprüsü’nden, Azapkapı, Şişhane istikametine doğru uzanan bölgede bulunan kalıntıların durumu, ‘Böylesi ancak Türkiye’de olur’ dedirtecek türden. İstanbul’un en eski tarihi eserlerinden sayılan eser, aradan geçen 713 yıllık sürede restore edilemezken, ayakta kalan birkaç parçası da yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Uzmanlar ise özellikle Karaköy’deki çarpık yapılaşmanın kurbanı olan tarihi surların bir an önce restore edilerek korunmaya alınması gerektiğini belirtiyorlar. 


Yapının Azapkapı’dan Haliç Metro Köprüsü’ne uzanan kısmındaki görüntü yaşanan duyarsızlığı anlatmaya yeterken, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim görevlisi Aykut Köksal, tarihi mirasa duyarsız kalındığını belirterek,...