28 / 04 / 2024

Galata Surları restore edilecek mi

Galata Surları restore edilecek mi

İstanbul’un en eski tarihi eserlerinden sayılan Galata Surları, aradan geçen 713 yıllık sürede restore edilemezken, ayakta kalan birkaç parçası da yok olma tehlikesiyle karşı karşıya...

Diyarbakır Surları restore edilerek turizme kazandırılacak!

"Dünya Kültür Mirası" olan Diyarbakır Surları, başlatılan restorasyon çalışması kapsamında işlevlendirilerek turizme kazandırılacak.

Burhan Ersoy: Galata Kulesi'ni en kısa sürede açacağız!

Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, 5737 sayılı Vakıflar Kanunu'nun 30. maddesine göre yaklaşık 400 taşınmazın devrinin Vakıflar Genel Müdürlüğüne geçtiğini kaydederek, "Şu anda Galata Kulesi'ni restore ediyoruz, en kısa sürede burayı açacağız" dedi.

Fatih'teki surlar restore edilip millet bahçesine çevrilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yıkım ve tarihi değeri ortaya çıkaracak adımları attıklarını dile getirerek, surların Fatih Belediyesi tarafından restore edilip millet bahçesine çevrileceğini açıkladı... 

700 yıllık Ceneviz surları restore edilmeyi bekliyor!

Galata'da geçen yıl aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen toprak kayması ile altı boşalan 700 yıllık tarihi Ceneviz surları aradan geçen bir yıla rağmen onarılmadı.

Galata Surları koruma altına alınmalı! 

İstanbul'un en önemli hafızalarından biri olan Galata Surları şehrin mirası ve kimliğinin bir parçaşı. Şimdilerde Galata Surları'nın bir kısmı yıkılıyor. Surların koruma altına alınıp sağlamlaştırılması gerekiyor. 

Ceneviz surları çökme riski altında!

Cenevizliler tarafından yaklaşık 700 yıl önce Karaköy’de hayata geçirilen ve günümüze kadar ulaşan tarihi Galata burcunun devamında bulunan surların altı yağış nedeniyle tahliye edildi.

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Topkapı Sarayı'nın surları restore ediliyor!

Topkapı Sarayı’nın etrafındaki surlar restore ediliyor. Metruk haldeki surların restorasyonun 650 günde tamamlanması bekleniyor.

İznik Surları 4.5 milyon TL'ye restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en uzun ikinci suru olan İznik surlarının restore edileceğini açıkladı. İznik surlarının en gösterişli kapısı olan İstanbul Kapı restorasyonu için 4,5 milyon lira harcanacak.

Edirnekapı-Yedikule'deki surlar restore edilecek!

Edirnekapı-Yedikule arasındaki surlar için yıkım çanları çalıyor. Sosyal medyada tartışılan ve‘Yıkılması mı bekleniyor?’ denilerek tepkilere neden olan surlar için İBB, restorasyon projesi hazırladığını belirtti.

Kıbrıs Mağusa Surları 1.1 milyon Euro'ya restore edilecek!

Kıbrıs Mağusa Surları güçlendirme ve konzervasyon çalışmaları başladı. Çifte Mazgallar ve Deniz Kapısı ile Canbulat Kapısı arasındaki surlarda devam eden çalışmaların maliyeti 1 milyon 123 bin Euro olarak belirlendi.

Çorum Kandiber Kalesi'ndeki tarihi surlar restore edilecek!

Çorum'daki Kandiber Kalesinin ikinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi surlar restore edilecek. Osmancık Belediye Başkanı Karataş, kalenin günümüze kalan surlarının aslına uygun olarak restore edileceğini söyledi.

Osmancık Kalesi 2. Etap Restorasyon Projesi ihalesi 9 Eylül'de!

Osmancık’taki tarihi Kandiber Kalesinin ikinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi surlar restore edilecek. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) desteği ile gerçekleştirilecek olan 2. Etap Restorasyon Projesi 9 Eylül’de ihale edilecek.

Galata Surları restore edilecek mi Haberi

Galata Surları restore edilecek mi

İstanbul’da kaderine terk edilen binlerce tarihi eserden biri de Bizans döneminden kalma Galata Surları. 1303 yılında inşa edilen ancak 1863’den itibaren yıkımına başlanan Galata Surları’nın çok az bir bölümü bugüne kadar ayakta kalabildi. Haliç Metro Köprüsü’nden, Azapkapı, Şişhane istikametine doğru uzanan bölgede bulunan kalıntıların durumu, ‘Böylesi ancak Türkiye’de olur’ dedirtecek türden. İstanbul’un en eski tarihi eserlerinden sayılan eser, aradan geçen 713 yıllık sürede restore edilemezken, ayakta kalan birkaç parçası da yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Uzmanlar ise özellikle Karaköy’deki çarpık yapılaşmanın kurbanı olan tarihi surların bir an önce restore edilerek korunmaya alınması gerektiğini belirtiyorlar. 


Yapının Azapkapı’dan Haliç Metro Köprüsü’ne uzanan kısmındaki görüntü yaşanan duyarsızlığı anlatmaya yeterken, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim görevlisi Aykut Köksal, tarihi mirasa duyarsız kalındığını belirterek,...