27 / 04 / 2024

Galata tarihi

Galata tarihi

1937 yılında tarihi Galata Rıhtımı'nda yeni bir meydan açılacakmış. Merkez Rıhtım Han ile Deniz Ticaret Müdürlüğü arasındaki sahada açılacak meydan, Merkez Rıhtım Han'ından Deniz Ticaret Müdürlüğü'ne kadar uzanacakmış.

İstanbul Galata Üniversitesi çok sayıda akademik personel alıyor! Son başvuru tarihi 1 Mart 2023!

İstanbul Galata Üniversitesinden Akademik Personel Alım İlanını yayımladı. Birçok bölümde alım yapılacağı belirtildi.

Galata Kulesi yenilendi!

672 yıl geçmişi olan tarihi Galata Kulesi yenilendi. İçerisindeki restoran ve tuvaletlerin kaldırıldığı kule artık amacına uygun olarak kullanılacak.

Galata Kulesi 8 yıldır yeniden açılmayı bekliyor!

İstanbul’un tarihi sembollerinden olan Galata Kulesi’ndeki restorasyon 8 yıldır tamamlanıp, açılmayı bekliyor.

Galata Kulesi’ndeki restorasyon projesine Koruma Kurulu'ndan onay!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) alınan tarihi Galata Kulesi’nin beden duvarlarının darbeli matkapla delinmesinden sonra koruma kurulu tarihi kuleyle ilgili restorasyon projesine onay verdi...

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Galata Kulesi açıklaması!

İnşaat Mühendisleri Odası, tarihi dokusuna zarar verilen Galata Kulesi'yle ilgili bir açıklama yaptı: "Galata Kulesi'ne taammüden kıyanlar ortaya çıkarılmalıdır."

Galata Kulesi'nin tahliye işlemi durduruldu! 

Tarihi Galata Kulesi’ni, İBB'nin bünyesinden almak için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün talebi üzerine Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından başlatılan tahliye işleminin yürütmesi, mahkeme tarafından durduruldu... 

Galata Kulesi'nin kardeşleri yıkılma tehlikesi yaşıyor!

İstanbul'un simgelerinden Galata Kulesi'nin yakınında iki kule yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Dr. Hasan Sercan Sağlam, bölgenin tarihi yapısı ve restorasyon çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Galata Kulesi'nin kardeşlerinden biri yıkılma tehlikesi yaşıyor!

İstanbul'un tamamlayıcı tarihi eserlerinden olan Galata Kulesi'nin bilinmeyen iki kardeşinden biri çökme riski taşıyor. Diğer kule ise Özel Fransız Saint Benoit Lisesi'nin bahçesinde olduğu için korunuyor...

Okan Bayülgen Galata'daki evini 15.5 milyon TL'ye satıyor!

Okan Bayülgen emlak sektörüne elini attı. Tarabya'da 2 buçuk milyon dolara (13 milyon 575 bin lira) villa satın alan Bayülgen, Galata'daki tarihi Doğan Apartmanı'nda bulunan dairesini satışa çıkardı.

Galata’da gayrimenkul yatırımı cazip hale geldi!

İstanbul’un tarihi dokuya sahip Galata bölgesinde gayrimenkul fiyatları gayrimenkul yatırımcılarına cazip fırsatlar sunuyor. Bölgede metrekare fiyatları 3 sene öncesine göre 10 bin dolardan 5 bin dolara gerilemiş durumda.

Aykut Köksal: Galata Surları restore edilmeli!

İstanbul’un en eski tarihi eserlerinden sayılan Galata Surları, aradan geçen 713 yıllık sürede restore edilemezken, ayakta kalan birkaç parçası da yok olma tehlikesiyle karşı karşıya...

1937 yılından Galata Rıhtımı'nda meydan açılacak!

1937 yılında tarihi Galata Rıhtımı'nda yeni bir meydan açılacakmış. Merkez Rıhtım Han ile Deniz Ticaret Müdürlüğü arasındaki sahada açılacak meydan, Merkez Rıhtım Han'ından Deniz Ticaret Müdürlüğü'ne kadar uzanacakmış.

1999 yılında Galata Kulesi'ne milenyum restorasyonu!

1999 yılında Galata Kulesi'nde oluşan çatlaklar aslına uygun bir malzemeyle Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecekmiş. En son 1967 yılında restore edilen tarihi kulenin restorasyonu 200 milyar liraya mal olacakmış.

Galata tarihi Haberi

Galata tarihi



Galata Rıhtımı'nda meydan açılmasına başlanıyor


Meydan Merkez Rıhtım Han ile Deniz Ticaret Müdürlüğü arasındaki sahada olacak


    Liman Umum Müdürlüğü ile Belediye arasındaki ihtilaflar halledilmiştir. Yalnız, Haliç'in Galata kısmında liman amelesi için bina yapılmak üzere satın alınması istenen arsaya çok yüksek fiyat takdir edilmesi dolayısıyla Liman İdaresi şimdilik bu arsayı almaktan vazgeçmiştir. 

    Galata'da açılacak meydan ve Çinili Rıhtım Han'ının önündeki sokağın kapatılması hakkında anlaşma olduğundan Liman İdaresi icaben hazırlıklara başlamıştır. Meydan Merkez Rıhtım Han'ından Deniz Ticaret Müdürlüğü'ne kadar uzanacaktır. Bu münasebetle hanla Deniz Ticaret Müdürlüğü arasındaki bahçeli kahvehane ile diğer binaların istimlakine yakında başlanacaktır.

    Galata Meydanı'yla müstakbel...