04 / 05 / 2024

Galataport İstanbulun denize açılan kapısı olacak

Galataport İstanbulun denize açılan kapısı olacak

Galataport ile şu ana kadar kullanıma kapalı olan İstanbul’ un en güzel sahil şeridinin halka açılması ve şehirli yaşamın yeni bir kapıdan denizle buluşması planlanıyor..

Galataport'ta mağazaların yüzde 70'i kiralandı!

Mayıs'ta açılacak Galataport’ta mağazaların yüzde 70’i kiralandı. Tarihi Paket Postanesi’nin de bir alışveriş ikonu haline getirileceği projede denize sıfır ofisler ise şimdiden yerli ve yabancı markaların kıskacına girdi...

Olaverde Bodrum ile denize sıfır bir yaşam!

Gündoğan’da gerçek denize sıfır konumu ile sizi hayallerinizle buluşturan Olaverde Bodrum projesi 27 evden meydana geliyor.

İBB Galataport'un akıbetini açıkladı!

Habertürk gazetesi köşe yazarı Nagihan Alan bugünkü yazısında Karaköy Galataport projesini kaleme aldı. İşte o yazı...

Galataport'ta inşaat durduruldu!

Galataport projesinde inşaat durduruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, projeye aykırımı uygulamalar sebebiyle inşaatı mühürledi.

Galataport'a suç duyurusu!

İSTANBUL 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, Galataport projesi hakkında raporlarında ihlal olduğu gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu.

Galataport Projesi'nin yapımına yönelik iddialar mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Galataport Projesi'nin yapım sürecine yönelik iddialar meclis gündemine taşındı..

Galataport Projesi'nde kamuoyu bilgilendirilmiyor!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Ali Hacıalioğlu, Galataport Projesi ile ilgili bilgi verdi. Hacıalioğlu, proje kapsamındaki sürecin kamuoyundan gizlenerek yürütüldüğünü belirtti.

Galataport Projesi başladı!

Galataport Projesi'nde koruma ve restorasyon çalışmalarının, ilgili tüm resmi kurum ve mercilerden gerekli izinlerin tamamlanması ile başladığı açıklandı.

Galataport Projesi'ne ilişkin açıklama!

Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları AŞ, tarafından Galataport Projesi'ne ilişkin açıklama yapıldı.

Galataport projesi inşaatı nedeniyle Paket Postanesi yıkıldı!

Galataport projesi inşaatı nedeniyle iş makineleriyle yıkılan Tarihi Karaköy Yolcu Salonu’nun ardından, 1’inci derece tarihi bina olan Paket Postanesi’nin aynı proje kapsamında yıkıldı.

Galataport'tan Karaköy Yolcu Salonu hakkında açıklama!

Galataport tarafından yıkılan Tarihi Karaköy Yolcu Salonu hakkında açıklama geldi. Açıklamada, yıkımın can güvenliği gerekçesiyle yapıldığı yer aldı.

Tarihi Karaköy yolcu salonu yıkıldı!

Galataport projesi için tarihi Karaköy yolcu salonunun denize bakan cephesi yıkıdı. TMMOB Mimarlar Odası yıkıma tepki gösterdi.

Mersin'de dere yatakları denize kadar açılacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilçe belediye başkanları ve kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen 1/5000 ölçekli nazım imar planı bilgilendirme ve değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıda dere yataklarının denize kadar açılması kararı alındı.

Galataport İstanbulun denize açılan kapısı olacak Haberi

Galataport İstanbulun denize açılan kapısı olacak

Salıpazarı Liman İşletmeciliği'nin hayata geçireceği Galataport Projesi’nde İstanbul’un en güzel Boğaz sahil şeridini halka açmayı planlıyor.


Galataport ile şu ana kadar kullanıma kapalı olan İstanbul’un en güzel sahil şeridinin halka açılması ve şehirli yaşamın yeni bir kapıdan denizle buluşması planlanıyor. Halihazırda gümrüklü saha ve antrepo alanları olarak kullanılan ve halka kapalı olan alan da farklı hizmet noktalarıyla hayata geçirilecek. Alanın yarısından çoğu olan 60 bin metrekarenin üzerinde bir alan halkın kullanımına açık meydan, sahil bulvarı, yürüyüş yolları ve yeşil alan olarak düzenlenecek. Bölgenin dokusuna uyumlu bir yerleşim planına sahip olacak olan, binaların arasında oluşturulan sadece yayalara açık sokaklardan, Boğaz’a görsel ve fiziksel erişim sağlanması hedefleniyor. Projenin maksimum bina yüksekliği de mevcut durumdan daha düşük olacak. Tophane Meydanı, yanındaki park ve...