04 / 05 / 2024

Galeri boşluğu nedir

Galeri boşluğu nedir

Galeri boşluğu ile ilgili tanım ve hükümler, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Peki, galeri boşluğu ne demek? Galeri boşluğu hükümleri nelerdir?

Gayrimenkul sektöründeki boşluğu dolduracak yeni platform geliştirildi!

Konut sektördeki büyümeye paralel olarak müşterilerin doğru gayrimenkul danışmanlarına ulaşması için yeni platform geliştirildi. 

Honda’nın yeni hibrit modeli ZR-V e:HEV’in fiyatı açıklandı! İşte ZR-V e:HEV’in teknik özellikleri ve fiyatı...

Honda SUV model gamında önemli bir boşluğu dolduran ZR-V, Avrupa'yla aynı anda Türkiye’de satışa sunuldu.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı personel alımı yapacak! KPSS'den 60 alanlar bu bölümden mezunsanız şansınız var!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı yeni bir personel alımı duyurusu yaptı. 2023 yılı için yapılacak personel alımında 450 kişilik bir kadro boşluğu olacak. Belirtilen tarihlerde başvuru yapan adayların şartları sağlaması dahilinde kurumu alımları gerçekleştirilecek. İşte konuyla ilgili tüm detaylar

İŞKUR talep yağıyor! İşverenler İŞKUR’un kapısını aşındırıyor! 127 bin personel açığı var! Hemen bakın!

İŞKUR’a çeşitli pozisyonlarda açılan personel açığını kapatmaya çalışıyor. Ancak 127 bin personel boşluğu var. İşte detaylar!

Bakanlıklar düğmeye bastı! Tam 140 bin 867 kişilik dev istihdam yapılacak! Hemen şartları kontrol edin

Kendisini kamu kurumlarında istihdam etmek isteyen vatandaşlar için büyük fırsat doğdu. Hem KPSS'li hem de KPSS'siz alımlar yapılacağı bakanlıklar tarafından ilan edildi. Peki hangi bakanlıkta hangi personel boşluğu için ilanlar yayımlandı? İşte detaylar.

Enerji Yoksulluğu, Avrupa'yı kıskacına aldı! Enerji Yoksulluğu nedir? Neden kaynaklanıyor?

Temel ihtiyaçlarımızın karşılanmasında enerjinin rolü her geçen gün katlanarak artarken "Enerji Yoksulluğu" Avrupa'yı kıskacına aldı! Günümüzde enerji tüketiminin büyüme hızına yakın bir oranda arttığını görüyoruz. Peki, "Enerji yoksulluğu" kavramı ne ifade ediyor? Enerji yoksulluğu nedir? İşte ayrı

Bme Eyüboğlu Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Bme Eyüboğlu Enerji Anonim Şirketi Üsküdar'da Mehmet Bahadır Eyüboğlu ve Murat Humartaş ortaklığında kuruldu.

Eyüboğlu İnşaat Turizm Otomotiv Ve Kuyumculuk Ticaret Limited Şirketi Ümraniye Otel Şubesi açıldı!

Eyüboğlu İnşaat Turizm Otomotiv Ve Kuyumculuk Ticaret Limited Şirketi Ümraniye Otel Şubesi 110 bin TL sermaye bedeli ile Hızır Eyüboğlu ve Maksut Eyüboğlu tarafından açıldı.

Eyüboğlu ailesi miras kavgasında tasfiye kararı!

Demir çelik sektörünün önemli ailelerinden biri olan Eyüboğlu Ailesi miras kavgası nedeniyle yok olma eşiğine geldi. Mahkeme aileye ait olan EPAŞ Endüstri Mamulleri AŞ’nin tasfiyesi karar verdi. Tasfiye edilen şirkette neredeyse 200'e yakın gayrimenkul yer alıyordu.

Sakarya'da asansör boşluğuna düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Sakarya Hendek'te asansör boşluğuna düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi...

Ezgi Eyüboğlu-Oğulcan Engin Acarkent'ten ev kiraladı!

2020 Mart ayından bu yana birlikte olan Ezgi Eyüboğlu- Oğulcan Engin, evlilik yolunda ilk adımı atarak lüks bir sitede ev kiraladı. 

Bme Eyüboğlu İnşaat Gıda Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Şubesi açıldı!

Bme Eyüboğlu İnşaat Gıda Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Şubesi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Bahadır Eyüboğlu tarafından açıldı.

Beyoğlu'nda 2 katlı metruk binada çökme!

İstanbul Beyoğlu'nda, boş olduğu öğrenilen 2 katlı binada çökme yaşandı.

Galeri boşluğu nedir Haberi

Galeri boşluğu nedir

Galeri boşluğu ile ilgili tanım ve hükümler, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Yönetmelik kapsamında galeri boşluğu, Bağımsız bölüm içerisinde veya ortak alanlarda, katlar arasında bırakılan boşlukları olarak tanımlanıyor.


Binalarda; balkon, teras, galeri boşluğu, sahanlıkların boş kenarları 1'den fazla basamağı bulunan açık merpenlerde ve rampalarda, istinat duvarı üstünde, 0,50 metreden daha aşağıda veya yukarıda teşekkül etmiş bahçelerde, 1.10 metreden düşük düzenlenmiş bahçe duvarlarında, bulunduğu katın taban döşemesinden itibaren kotu 0.90 metreden az olan pencere boşluklarında, döşeme kotundan itibaren en az 1.10 metre yüksekliğe kadar teknik gereklere ve standartlara uygun olarak korkuluk yapılması mecburi oluyor.


Bağımsız bölüm brüt alanı: Şaftlar, ışıklıklar, hava bacaları, galeri boşlukları hariç, bağımsız bölümün dış konturlarının çevrelediği alanı (Dış cephe haricindeki bölümlerdeki dış kontur, duvar orta aksı olarak...