07 / 05 / 2024

GAP enerji üssü

GAP enerji üssü

GAP yenilenebilir projeleri ile enerji üssü olacak. Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Karahocagil, yenilenebilir enerjide biyokütle ile güneşe yoğunlaştıklarını ve bölgenin “enerji üssü” olarak anılacağını söyledi.

GAP'ın enerji yatırımlarının yüzde 74'ü tamamlandı!

GAP enerji yatırımlarının yüzde 74'ünü tamamlanı. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil yaptığı açıklamada ülkemizdeki hidroelektrik enerjisinin yarısının GAP'tan üretildiğini söyledi.

GAP bölgesine 13 yılda 20 milyar TL yatırım yapıldı!

Dünyanın en büyük 9 projesinden biri olma özelliğini taşıyan GAP için 2003 yılından bu yana 20 milyar TL yatırım yapan Bakanlık bölgeyi zirai alanda ihracat üssü yapmayı hedefliyor.

GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık Merkezi binasına sertifika!

Gaziantep'teki GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi binası, Türkiye'de tadilat görmüş yapı kategorisinde Alman Pasif Ev Enstitüsünden EnerPHit sertifikası aldı.

GAP enerji merkezi oluyor!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, insan odaklı kalkınmada "kapsayıcılık" kavramını ön plana çıkardıklarını belirterek, kalkınma amaçlı 8 bin projeye kaynak aktaracaklarını söyledi.

Braas Çatı Sistemleri ile çatınızda elektrik üretimi!

Braas Çatı Sistemleri, kentsel dönüşüm sürecinde çatıları yapılarda bir enerji üssüne dönüştürmek amacı ile geniş solar ürün gamını tüketicilerine sunuyor.

Trend Power Commıssıonıng Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Trend Power Commıssıonıng Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Fatih Mehmet Er tarafından 20 bin TL sermaye ile 21 Aralık'ta Ataşehir, Örnek Mahallesi, Ercüment Batanay Sokak'ta kuruldu.

Adana 30 milyar dolarlık yatırımla enerji üssü olacak!

Türkiye'nin önde gelen sanayi kentlerinden Adana, başta tarım ve enerji olmak üzere farklı alanlarda da atağa kalktı. 2023 hedefleri kapsamında enerji ağırlıklı yapılacak 30 milyar dolarlık yatırımla, adeta 'enerji üssü' olmaya hazırlanıyor.

AB'den 3 dev projeye destek!

AB, Türkiye'yi Avrupa'nın enerji üssü yapacak 3 kritik projeye destek verdi. Bu destek, Rus gazını Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı için Brüksel'in tavrının yumuşadığı anlamına geliyor.

GAP Bilgilendirme Toplantısı gerçekleşti!

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, Valililik konferans salonunda düzenlenen GAP Bilgilendirme Toplantısında, bölgede enerji, sulama ve turizm yatırımlarının sürdüğünü belirtti.

GAP yenilenebilir projeleri ile enerji üssü olacak!

GAP yenilenebilir projeleri ile enerji üssü olacak. Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Karahocagil, yenilenebilir enerjide biyokütle ile güneşe yoğunlaştıklarını ve bölgenin “enerji üssü” olarak anılacağını söyledi.

Taner Yıldız: Türkiye bir enerji üssü olabilir!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye'nin fiyat politikalarının belirlendiği bir enerji üssü olmaması için hiçbir sebep yok. Türkiye istikrarlı siyaseti ile beraber bunları gerçekleştirebilecek düzeyde" dedi.

Urfa'da kurulacak güneş enerji santralleriyle Türkiye'de kullanılan elektriğin dörtte biri üretilecek!

Bölgedeki potansiyelden yararlanmak amacıyla GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası (ŞUTSO) "Yenilenebilir Enerji Kaynakları Programı"nı hayata geçirdi...

Ceyhan enerji üssü oluyor!

Türkiye tarımının merkezlerinden Çukurova'da, uzun yıllar boyunca tarımsal faaliyetlerin yoğun yapıldığı, ekonomik ve sosyal yapının da bu yönde geliştiği Adana'nın Ceyhan ilçesi, artık petrol merkezi olarak anılıyor...

GAP enerji üssü Haberi

GAP enerji üssü

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, yenilenebilir enerjide biyokütle ile güneşe yoğunlaştıklarını ve bölgenin “enerji üssü” olarak anılacağını söyledi.


Karahocagil, AA muhabirinin GAP bölgesindeki enerji projelerine ilişkin sorularını yanıtladı.


Karahocagil, Türkiye’nin enerji ithalatı sebebiyle 60 milyar dolarlık cari açık verdiğini anımsatarak,  “Enerjiyi istediğimizde bulamayacağımız zamanlar da gelecek. GAP bölgesindeki enerji projeleri, Türkiye’nin geleceği ve enerji ihtiyacı için bir cevap, bir hazırlıktır” dedi.


GAP’ın sulama projesi olarak başladığını, ancak 1980’li yılların sonunda bölgesel kalkınma projesine dönüştürüldüğünü aktaran Karahocagil, GAP bölgesinde 22 baraj ve 19 hidroelektrik santrali bulunduğunu ifade etti. Karahocagil, bu tesislerden 27 milyar kilovatsaat elektrik üretimi öngörüldüğünü ve bunun 20 milyar kilovatsaatine ulaşıldığını söyledi.


Ilısu ve Cizre barajı projeleri ile GAP’ın hidroelektrik kısmının sona ermiş olacağını aktaran Karahocagil, diğer...