15 / 05 / 2024

gap idaresi eylem planı nedir

gap idaresi eylem planı nedir

‘Kentleşme’ başlığının eklendiği yeni GAP planına göre bölgedeki illere yeni konut projeleri, sosyal düzenlemeler ve müzeler yapılacak. Kentleşme çalışmalarında TOKİ ve Emlak Konut'un önemli rol oynayacağı belirtildi...

Mardin'deki GAP ana kanalı açıldı!

GAP eylem planı kapsamında DSİ tarafından Şanlıurfa-Mardin arasında yapımı tamamlanan 221 kilometrelik ana kanalın açılışı, Ankara?da toplu açılış töreninde bulunan ve canlı olarak Mardin'e bağlanan Başbakan Ahmet Davutoğlu?nun talimatıyla gerçekleştirild

Şanlıurfa GAP Eylem planı toplantısı yapıldı!

Şanlıurfa'da Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı'nın izlenmesi, değerlendirilmesi ve koordinasyonu çalışmaları çerçevesinde toplantı düzenlendi.

GAP eylem planı toplantısı yapıldı!

Şanlıurfa'da Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı'nın izlenmesi, değerlendirilmesi ve koordinasyonu çalışmaları çerçevesinde toplantı düzenlendi.

GAP bölgesine yeni projelerle 300 bin turizm gelecek!

GAP Eylem Planı kapsamında inanç turizmine ağırlık verilecek. Yeni projelerle bölgeye 300 bin Süryani gelecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan GAP Eylem Planı’nda turizm ile ilgili yapılan çalışmalar tamamlandı.

Muhittin Büyük: GAP Eylem Planı, düzenli kentler oluşturacak!

MÜSİAD Başkan Yardımcısı Büyük: "Eylem planı, düzenli kentler oluşturacak" MÜSİAD Sektör Kurulları Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Muhittin Büyük, GAP Eylem Planının düzenli ve kentlerin oluşmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

GAP Eylem Planı'nda neler yer alıyor?

Açıklanan yeni GAP Eylem Planı, bölge işadamlarında ve sivil toplum kuruluşlarında olumlu etki yaratırken, bazı beklentiler de dile getirildi. Bunlar arasında teşviklerin gözden geçirilmesi ve sınırlı hibe de var...

GAP ile 9 ilde kentsel dönüşüm başlayacak!

GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, 2'nci GAP eylem planı çerçevesinde 9 ilde kentsel dönüşüm projelerinin uygulanacağını kaydetti.

Güneydoğu Anadolu Projesi Eylem Planı açıklandı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin’de düzenlenen programda Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı’nı açıkladı. Eylem planına göre sulama, ulaşım ve sanayi altyapısını daha da iyileştirecek program ve uygulamalara ağırlık verilecek.

GAP Eylem Planı Güneydoğu'yu sevindirdi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Mardin'de açıklanan ve bölgede sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimin hızlandırılmasını ön gören yeni GAP Eylem Planı, sivil toplum kuruluşlarınca olumlu karşılandı.

Başbakan Davutoğlu GAP Eylem Planı'nı anlattı!

Başbakan Davutoğlu, yeni GAP Eylem Planı'nı açıkladı. Davutoğlu, "İkinci eylem döneminde yaklaşık 26,7 milyar lira kamu yatırımı yapacağız" dedi.

GAP Eylem Planı 8 Mart'ta açıklanacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 8 Mart’ta Mardin’de açıklayacağı yeni eylem planıyla Güneydoğu Anadolu Projesi'nde önemli bir aşamaya geçilecek.Son yıllarda Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yapılan kamu yatırımlarının payı arttı

Başbakan Davutoğlu, GAP Eylem Planı'nı ne zaman açıklayacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni GAP Eylem Planı'nı açıklamaya hazırlanıyor.Bu kapsamda 5 bin işletmeye 60 milyon TL destek verilecek. Yeni iş imkanları, dağdan inişi de kolaylaştıracak.

BEDAŞ işçileri eylem yaptı!

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ'de (BEDAŞ) işten çıkarılan 26 işçi, şirketin Taksim'deki genel müdürlük binasının duvarına pankart asarak, eylem yaptı. İşçiler, Taksim'deki BEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde bir araya geldi.

gap idaresi eylem planı nedir Haberi

gap idaresi eylem planı nedir

Bugüne kadar 30 milyar TL’lik yatırım yapılan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) enerji ve sulama projelerinin ardından kentleşme projeleriyle gündeme gelecek. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın öncülüğünde revize bir eylem planı oluşturan GAP İdaresi, Güneydoğu Anadolu’yu yaşanabilir hale getirmek için kolları sıvadı....


BÜYÜK BÜTÇE AYRILACAK


Proje kapsamında Güneydoğu Bölgesi’ne yatırım atağı başlatıldığını belirten GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, “Bugüne kadar bölgeye eğitim, sağlık, ulaştırma, sulama ve enerji sektörlerinde 30 milyar liralık yatırım yapıldı. Her yıl bütçenin yüzde 7’si bu bölgeye ayrıldı. 2008 yılında Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı yeni eylem planıyla GAP’a ayrılan bütçe yüzde 7’den 14’e çıkarıldı. Örneğin bu yıl 5 milyar lira ayrıldı. Bunun 2.5-3 milyar lirası sulamaya harcandı. Kentleşme için de bu ölçüde yüksek bir bütçe ayrılması planlanıyor” ifadelerini kullandı. 


GELİR...