07 / 05 / 2024

GAP ile 9 ilde kentsel dönüşüm başlayacak!

GAP ile 9 ilde kentsel dönüşüm başlayacak!

GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, 2'nci GAP eylem planı çerçevesinde 9 ilde kentsel dönüşüm projelerinin uygulanacağını kaydetti.



Karahocagil, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından koordinasyonu yapılacak çalışmalarda özel sektör kuruluşlarının da katılımıyla dar gelirli vatandaşlara düşük fiyatlı konut üretimi yapılacağını dile getirdi. Karahocagil, kentsel dönüşüm ve şehir alt yapısına dönük eylemler olacağını ifade ederek rekreasyon alanlarının da genişleyeceğini bildirdi. 


DİYARBAKIR'A KENTSEL DÖNÜŞÜM 


2018 yılı sonuna kadar GAP kapsamında yer alan 9 şehirde kentsel dönüşüm projeleri uygulanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sorumluluğunda yürütülecek çalışmalarda TOKİ, valilik ve belediyeler de aktif rol üstlenecek. Bu kapsamda ilk olarak Diyarbakır'ın Suriçi Bölgesi'nden başlamak üzere gelişme potansiyeli olan yerleşimlerin ihtiyaçları doğrultusunda kentsel dönüşüm projeleri uygulanacak. 


TARIM ARAZİSİ ENERJİ ÜRETECEK 


Karahocagil, bölgedeki şehirlerde enerji verimliliği danışmanlarının yetişeceğini söyleyerek, 'Türkiye'de 2017 yılında enerji verimliliği sertifikalandırma olacak. Enerji verimliği danışmanları yetiştirmek lazım." dedi. Karahocagil, "Organize sanayi bölgesi gibi enerji bölgesi oluşturmak istiyoruz. Kuyulardaki pompaları daha verimli pompalarla değiştirsek yüzde 60-70 tasarruf oluyor. Biyolojik atığımız fazla hayvansal ve bitkisel atık var. Ya gaz haline getirilmeli ya da yakılmak için pelet haline getirilerek kullanılması lazım. Bizim ciddi önceliklerimizden biri biyokütle" diye konuştu.


Milli Gazete


Geri Dön