28 / 04 / 2024

Kağıthane'de kentsel dönüşüm başlayacak!

Kağıthane'de kentsel dönüşüm başlayacak!

Kağıthane'de çöken bina hakkında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "26 binamızı can güvenliği sebebiyle boşalttık. Çalışmalar sonrasında burada kentsel dönüşüm başlatacağız'' dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kağıthane'de çöken bina hakkında açıklamalarda bulundu. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 26 binanın tahliye edildiğini söyleyen Bakan Kurum, şu açıklamalarda bulundu:

"26 binamızı can güvenliği sebebiyle boşalttık. Ve vatandaşlarımızı misafirhaneler ve otellerde misafir ediyoruz. Onlara ilişkin her türlü yardımı desteği, Kağıthane Belediyemiz ve Valiliğimiz koordinasyonunda yürütüyoruz. Sahada ekiplerimizle yaptığımız tespitler neticesinde bölgede bioteknik rapor hazırlatıyoruz. Binalarımızın risk analizini de yapıyoruz. Çalışmalar sonrasında burada kentsel dönüşüm başlatacağız." 

Yatay mimari esaslı proje

Kentsel dönüşüm projesinin detaylarını paylaşan Kurum, ''Vatandaşlarımız ile de bu noktada görüşmelerimizi belediyemiz ve valiliğimiz yürütüyor. Yatay mimari esaslı, bizim mahalle kültürümüzü yansıtacak proje olacak'' dedi.

Risk alanları bildirilecek

İnşaat firmasıyla ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu ifade eden Kurum, ''İnşaat firmasıyla alakalı Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz savcılığımıza suç duyurusunda bulundu. Savcılığımız gerekli incelemeyi yapacaktır. Firmanın bir suçu var ise de hukuken bu yapmış olduğu inşaattan kaynaklı problemlerin savcılık kanalıyla gereği yapılacaktır'' diye konuştu.

Talimat gönderdik

Haziranlanan raporla ilgili konuşan Kurum, ''Bioteknik raporda zeminle ilgili neticeyi alacağız. Görünen o ki zeminde sorun söz konusu değil. Burada uzun süre beklemekten kaynaklı istimlak duvarında göçme söz konusu biz bizim tarafımızdan vatandaşımızı mağdur etmeyecek şekilde riskli alanların tespiti yapılmasıyla ilgili talimat olarak gönderdik'' ifadelerini kullandı.


Geri Dön