27 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 44 ilde 622 muhtelif arsayı satıyor! Tarih resmen belli oldu! Arsa almak isteyenler müjde!

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 44 ilde 622 muhtelif arsayı satıyor! Tarih resmen belli oldu! Arsa almak isteyenler müjde!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 44 ilde 622 muhtelif arsayı, KDV’den muaf olarak satışa çıkardı. Söz konusu arsalar, 21-23 Kasım tarihleri arasında açık arttırmayla satılacak.



Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 44 ilde 622 muhtelif arsayı satacağını açıkladı. İstanbul, Çanakkale, Antalya, Kırşehir, Kocaeli, Mersin, Sakarya ve Mardin illerinde, farklı metrekarelerdeki iş ve konut alanları için uygun arsalar, 21-23 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan açık arttırmay ile satılacak. 

ARSALAR KDV'DEN MUAF OLACAK!

Söz konusu arsalar, KDV’den muaf olarak satışı yapılacak. Kanuni faizin uygulanacağı satışlarda, tutarın yüzde 25’i peşin olacak. Kalan tutara ise 24 ay vade yapılacak. Peşin ödeme ile arsa satın almak isteyenlere ise yüzde 20 indirim uygulanacak.

Açık arttırma, belirtilen tarihlerde,  TOKİ  İstanbul İl Hizmet Binası Konferans Salonu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konferans Salonu Ankara’da düzenlenecek. Online katılımın da sağlandığı müzayedeye internet üzerinden de teklif verilebilecek.

ARSALARA YOĞUN İLGİ BEKLENİYOR!

Arsa satışlarının çok cazip olduğunu söyleyen vatandaş Şahin Çetin, şartların çok cazip olmasından dolayı arsalara yoğun ilgi olacağını söyledi. Çetin ''622 adet muhtelif arsa KDV’den muaf olarak satılacak. Yüzde 25’i peşin olarak satılacak ve 24 ayda vade yapılacak bu arsalar. Satışa çıkan yerler için peşin ödemelerde de yüzde 20 indirim imkanı sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 44 ilde 622 muhtelif arsayı satıyor! Tarih resmen belli oldu! Arsa almak isteyenler müjde!

ARSA ALMAK, KONUT ALMAKTAN DAHA AVANTAJLI!

Arsa almanın konut almaktan daha avantajlı olduğunu söyleyen Yatırımcı Okan Çelik, arsa alımıyla ilgili bakanlığın kendilerine böyle fırsat sunduğunu ifade ederek '' Ben de Muğla, Çanakkale veya Antalya’da bir arsa alıp kendi evimi yapmak istiyorum. Dairelerden avantajlı durumu KDV’den muaf olması.

Yüzde 25’i peşin kalan kısmıyla da ilgili 24 ay taksit yapılıyor olması çok cazip geldi. Bütçemize göre bakacağız eğer peşin alabilirsek bir de yüzde 20 indirim de var.

Eğer bütçemize uygun bir şey bulabilirsek peşin de alabiliriz. Uygulama çok cazip şu anda. Arsa alıp kendi evini yapmak konut almaktan daha cazip şu anda" ifadelerini kullandı.

YATIRIM YAPACAĞIM!

Açık arttırmaya katılıp arsa almak istediğini söyleyen Ceyhun Yeşin, "Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın 44 ilde 622 arsayı satışa çıkardığını duyduğunu ve bununla ilgili satışların 21-22-23 Kasım olduğunu belirterek  ''Arsaları gidip açık arttırmada görmek istiyorum. Hatta açık arttırmaya katılmayı da düşünüyorum. Bununla ilgili biraz daha araştırma yapacağım. Bununla ilgili bir yatırım yapmayı düşünüyorum" dedi.

Arsa ve arazi almak isteyenler dikkat! O ilde yatırım yapmadan önce bilinmesi gerekenler tek tek açıklandı!

O ilde yüzde 20 indirimle arsa ve arazi sahibi olabilirsiniz! İhale 21 Kasım'da! 

Geri Dön