03 / 05 / 2024

Gayrettepe-3. havalimanı-Halkalı metrosu

Gayrettepe-3. havalimanı-Halkalı metrosu

3.Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı projesi kapsamında hayata geçirilecek Gayrettepe - 3. havalimanı - Halkalı metro hattı için "ÇED gerekli değildir" kararı verildi.

İstanbullulara Kurban Bayramı müjdesi: Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu ücretsiz olacak! 

Kurban Bayramı'nda Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun seferlerinden ücret alınmayacağı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Adil Karaismailoğlu'ndan İstanbul Havalimanı-Halkalı Metrosu paylaşımı!

Küçükçekmece (Halkalı)-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu 31.5 kilometre uzunluğa sahip. 8 istasyonu bulunan hattın trafik yükünü hafifletmesi planlanıyor. 

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu Türkiye'nin en hızlısı olacak!

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı 120 kilometrelik hızıyla yolculuk süresini 30 dakikaya indirmiş olacak. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu Proje Müdürü Murat Cebeci konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, hattın Türkiye'nin 'en hızlısı' olacağını belirtti.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda ilk tren raylarda!

İstanbul Havalimanı'nı şehir merkezine bağlayacak Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda ilk tren setinin imalatları bitirilerek raylara indirildi. Türkiye’nin en hızlı metrosunda kullanılacak tren setleri bu ay içerisinde birleştirilerek performans testlerine başlanacak...

İstanbul Havalimanı-Halkalı metro hattı ne zaman açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı hattını gelecek yıl açmayı hedeflediklerini belirterek, bu açılıştan bir yıl sonra 32 kilometrelik İstanbul Havalimanı-Halkalı metro hattını hizmete almayı amaçladıklarını dile getirdi.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu Türkiye'nin ilk hızlı metrosu olacak!

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesinin ilk ray kaynak töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin ilk hızlı metrosu ünvanını kazanacak bu hatla havalimanı Gayrettepe arasındaki ulaşım 35 dakikada sağlanacak'' dedi.

İstanbul Havalimanı metrosu triyaj alanı ve bağlantısı imar planı tadilatı askıda!

Arnavutköy İlçesi, Gayrettepe - 3. Havalimanı - Halkalı Raylı Sistem Hattı triyaj alanı ve bağlantısına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu 2020'de açılıyor!

Şehir ve Hukuk Konuşmaları sempozyumunda konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattını 2020 yılının sonlarına doğru açmayı hedeflediklerini söyledi..

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metrosu'nda tünel kazısı başlıyor!

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metro Hattı'nda tünel kazısı çalışmaları başlıyor.Kazı işini yürütecek olan E-Berk Grup’un İş Geliştirme Uzmanı Kaan Yavuz, "Kurulum çalışmaları başladı. Bir ay içerisinde kazıya başlamayı planlıyoruz. 2.5 yılda bitirmeyi öngörüyoruz" dedi...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda ışık göründü! 

Gayrettepe- İstanbul Havalimanı Metrosu'ndaki çalışmalar hızla tamamlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metrosu 2022'de açılacak!

Ulaşımı rahatlatması beklenen projeler için müjdeler veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, ''İstanbul Havalimanı-Halkalı Metro hattını 2022 yılında işletmeye açmayı planlıyoruz'' dedi.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu 5 ilçede konut fiyatlarına yansıyor!

2019 yılında ilk etabı hizmete girecek olan Gayrettepe–İstanbul Havalimanı Metro Hattı‘nın geçtiği Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüp ve Arnavutköy ilçelerindeki gayrimenkulleri değerlendiriyor.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu 2019'da tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı raylı sistem bağlantısı ile Sabiha Gökçen Havalimanı demiryolu bağlantısını gelecek yıl tamamlayacaklarını söyledi.

Gayrettepe-3. havalimanı-Halkalı metrosu Haberi

Gayrettepe-3. havalimanı-Halkalı metrosu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 20 Mayıs'ta Gayrettepe - 3. havalimanı - Halkalı metrosu için sunulan ÇED raporu süreci için 4 günlük inceleme sonunda "ÇED gerekli değildir" kararıyla sonuçlandı.


Toplam 13 istasyondan geçecek metro hattının ilk etabı 2018 yılında tamamlanırken, ikinci etabı ise 2021 yılında bitmiş olacak. Projenin ilk etabında 7, ikinci etabında ise 6 istasyon olacak.

6 ilçeden geçecek

Planlamasını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün yaptığı metro hattı Kağıthane, Küçükçekmece, Şişli, Arnavutköy, Eyüp, Başakşehir  olmak üzere 6 ilçeden geçiş yapacak.


Gayrettepe ile 3.Havalianı arası yönünde 33 kilometrelik uzunluğa sahip olacak metro hattının 3. havalimanı-Halkalı yönünün de 33 kilometre uzunlukta olması planlanıyor.


4.8 milyar TL yatırımla inşa edilecek

3. havalimanı'na raylı sistemle ulaşım kolaylığı sağlayacak Gayrettepe - 3. havalimanı - Halkalı metro...