10 / 05 / 2024

Gayrimenkul değerleme ne kadar

Gayrimenkul değerleme ne kadar

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği üyeleri tarafından verilecek olan gayrimenkul değerleme hizmetine esas gayrimenkul değerleme asgari ücret tarifesini açıkladı.

Gayrimenkul değerleme raporu nedir? Değerleme kriterleri nelerdir?

Gayrimenkul değerleme raporu, taşınmazın birçok özelliğini detaylı bir şekilde kapsayan bir belgedir. Bu belgede, mülkün farklı yönleri değerleme uzmanları tarafından ele alınarak işlenir. Peki gayrimenkul değerlendirme raporu nedir, değerleme kriterleri nedir ve ne işe yarar?

'Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi' dolandırıcılığın önüne geçecek!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün işbirliğiyle hayata geçirilen "Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi" sayesinde dolandırıcılığın önüne geçilecek.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı ne iş yapar?

Günümüzde en çok merak edilen mesleklerin başında Gayrimenkul Değerleme Uzmanı geliyor. Bu mesleği yapmayı düşünen vatandaşlar Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı hakkında araştırma yapıyor. Peki, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ne Yapar? İşte detaylar...

Servet GYO gayrimenkul değerleme şirketlerini seçti!

Servet GYO, mevcut gayrimenkullerin değerleme raporlarının Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'ne hazırlatılmasına, yeni gayrimenkullerin değerleme raporlarının Lotus Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. veya Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'ne hazırlatılmasına karar verdi. 

Omurga Gayrimenkul 2021 yılı için gayrimenkul değerleme kuruluşunu atadı!

Omurga Gayrimenkul, fon portföyüne alınacak gayrimenkullere ve gayrimenkule dayalı haklara ilişkin 2021 yılı değerlemesi için Avrupa Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ve TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi. 

Doğuş GYO 2021 yılı için gayrimenkul değerleme şirketlerini belirledi!

Doğuş GYO, 2021 yılı hesap dönemi içinde portföyüne alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş.veya TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'den değerleme hizmeti alınmasına karar verildi.

Yapı Kredi Koray GYO 2021 yılı için gayrimenkul değerleme şirketlerini seçti!

Yapı Kredi Koray GYO, 2021 yılı hesap dönemi içinde şirket tarafından portföyüne katılacak ve değerleme gerektiren varlıklarla ilgili değerleme yapmak üzere, TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. ve Terra Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.'nin seçilmesine karar verdi.

Doğuş Center Etiler 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

Doğuş'nun portföyünde yer alan "Doğuş Center Etiler" gayrimenkulüne ilişkin olarak TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanmış olan değerleme raporu yayınlandı.

Doğuş D Ofis Maslak 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

Doğuş'nun portföyünde yer alan "D Ofis Maslak" gayrimenkulüne ilişkin olarak TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanmış olan değerleme raporu yayınlandı.

Doğuş Center Maslak 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

Doğuş GYO'nun portföyünde yer alan "Doğuş Center Maslak" gayrimenkulüne ilişkin olarak TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanmış olan değerleme raporu yayınlandı.

Emlak Konut'un raporlarını Atak Gayrimenkul Değerleme hazırlayacak!

Emlak Konut GYO Peritus Gayrimekul Değerleme Danışmanlık A.Ş. tarafından teslim edilemeyen raporların, Atak Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'ne hazırlatılması doğrultusunda değerleme kuruluşu değişikliğine onay verildi.

TSKB Gayrimenkul Değerleme, Türkiye'nin En İyi Şirketi seçildi!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, Euromoney"s Real Estate Awards 2015'te, 'Danışmanlık' kategorisinde "Türkiye'nin En İyi Şirketi" ödülüne 2014 yılının ardından bir kez daha değer bulundu.

Gayrimenkul değerleme uzmanı ne iş yapar?

Konut, bina, arsa, arazi gibi gayrimenkul kıymetlerin değerini tespit etme işi gayrimenkul değerleme uzmanlığının alanına giriyor. Gayrimenkul değerleme uzmanı ne iş yapar? Gayrimenkul değerleme uzmanı nasıl olunur?

Gayrimenkul değerleme ne kadar Haberi

Gayrimenkul değerleme ne kadar

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği üyeleri tarafından verilecek olan gayrimenkul değerleme hizmetine esas gayrimenkul değerleme asgari ücret tarifesini açıkladı.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer SPK kararına göre, gayrimenkul değerleme ücretleri, gayrimenkulün büyüklüğüne göre değişen miktarlarda olacak şekilde; arsa ve tarım alanları için 850 TL-2,150 Türk Lirası, konut ve iş yerleri için 793 Türk Lirası-4,427 Türk Lirası olarak açıklandı. Güncelleme öncesinde fiyatlar, arsa ve tarım alanları için 719 Türk Lirası – 1.786 Türk Lirası; konut ve iş yerleri için 659 Türk Lirası – 2.855 Türk Lirası arasında değişiyordu.

Değerleme ücretleri; üretim, depolama, zirai ve sınai nitelikli yapılar için 777 Türk Lirası-7,090 Türk Lirası, hizmet amaçlı gayrimenkuller için 1,669 Türk Lirası-8,102 Türk Lirası,...