27 / 04 / 2024

gayrimenkul kira ve satış sözleşmesi

gayrimenkul kira ve satış sözleşmesi

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, Türkiye'de yerleşik yabancıların döviz cinsinden gayrimenkul kira ve satış sözleşmesi yapmasına izin verildi.

Panora AVM mağazalarından kira ve ortak alan bedeli almayacak!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, koronavirüs sebebiyle Panora AVM'deki kapalı mağazalardan kira ve ortak alan bedeli alınmamasına karar verdi...

5 maddede gayrimenkul satış ve kiralamalarında döviz yasağı!

Gayrimenkul alım satım ve kira sözleşmelerine döviz yasağını getiren Cumhurbaşkanlığı kararı bugunkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 5 maddede gayrimenkul satış ve kiralamalarında döviz yasağı..

10. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi 22 Nisan'da!

10. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirversi 22-24 Nisan 2016 tarihleri arasında HİLTON CONVENTION CENTER-İSTANBUL'da gerçekleşecek. Zirvede Türkiye, Arap Coğrafyası ve Dünyadaki gayrimenkul sektörünün geleceğini tartışacak.

Luxuryhouse Gayrimenkul Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Luxuryhouse Gayrimenkul Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Bahaa Bamıe tarafından 10 bin TL sermaye ile 26 Kasım'da Esenyurt, Koza Mahallesi, E.Bahçeşehir Yolu Caddesi'nde kuruldu.

Estrakya Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Estrakya Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Ünal Firat Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Dursun Taşdemir Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 100 bin TL sermaye ile 25 Kasım'da Esenyurt'ta kuruldu.

Dtay İnşaat Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dtay İnşaat Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile 20 Kasım'da Esenyurt, Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'nde kuruldu.

Aydınoğlu Grup Yapı Taahhüt Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydınoğlu Grup Yapı Taahhüt Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Salih Aydın tarafından 100 bin TL sermaye ile 20 Kasım'da Kartal, Orta Mahallesi, Genç Osman Caddesi'nde kuruldu.

Ondokuz Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ondokuz Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Serhan Mutlu Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda, Mustafa Sait Kaya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda ve İsmail Canan Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 2 milyon TL sermaye ile, 13 Kasım'da kuruldu.

Türkiye AVM Kira ve Alan Analizi Raporu yayınlandı!

EVA Gayrimenkul Değerleme, Türkiye genelinde alışveriş merkezlerinin kira değerleri ile ilgili gerçekleştirdiği “Türkiye Alışveriş Merkezleri Kategori Bazlı Kira ve Alan Analizi Raporu” araştırması ile bir ilke daha imza attı.

Sun Dizayn Tasarım İnşaat Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sun Dizayn Tasarım İnşaat Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Sun tarafından 200 bin TL sermaye ile 10 Kasım'da Esenyurt, Pınar Mahallesi 'nde kuruldu.

İstanbul yüzde 28.9 ile en çok kira ve konuta harcama yaptı!

Gıda ve alkolsüz içeceklere en fazla payı yüzde 26 Güneydoğu Anadolu Bölgesi ayırırken, İstanbul yüzde 28.9 ile kira ve konuta en çok para harcayan bölge oldu.

Belgin Taahhüt İnşaat Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Belgin Taahhüt İnşaat Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Oğuzhan Karacan Yönetim Kurulu Başkanlığı, Şahin Karacan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Ahmet Yıldırım Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 709 bin 855 TL sermaye ile 23 Ekim'de Tuzla'da kur

Tema İstanbul Gayrimenkul Sanayi ve Hizmet Anonim Şirketi kuruldu!

Tema İstanbul Gayrimenkul Sanayi ve Hizmet Anonim Şirketi, Ahmet Dinçer Tuna Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 100 bin TL sermaye ile 22 Ekim'de Küçükçekmece, Halkalı, Atakent Mahallesi, Yanyol Caddesi'nde kuruldu.

gayrimenkul kira ve satış sözleşmesi Haberi

gayrimenkul kira ve satış sözleşmesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de değişiklik yapıldığı açıkladı. 

Sputniknews'ta yer alan habere göre, Türkiye'de yerleşik kişilerin kendi aralarında akdedecekleri gayrimenkul satış ve kiralama sözleşmelerinde ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştıramayacak.

Aynı tebliğde şu ifadelerde yer aldı:
"Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile vatandaşlık bağı bulunmayan Türkiye'de yerleşik kişilerin, alıcı veya kiracı olarak taraf oldukları gayrimenkul satış ve gayrimenkul kiralama sözleşmelerinde, sözleşme bedelinin ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerinin döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılması mümkündür."

Gayrimenkul satış ve kiralama sözleşmelerinde değişiklik!

Türk parası kıymetini koruma tebliğinde değişiklik...