29 / 11 / 2024

gayrimenkul olarak tescil edilen haklar

gayrimenkul olarak tescil edilen haklar

Gelir vergisi kanuna göre, gayrimenkul ve gayrimenkul olarak tescil edilen hakların elden çıkarılması vergilendiriliyor. Peki, gayrimenkul olarak tescil edilen haklar nelerdir? İşte gayrimenkul olarak tescil edilen haklar..

Ticari gayrimenkul fiyatları 3. çeyrekte reel olarak yüzde 6,5 azaldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan açıklamaya göre, ticari gayrimenkul fiyatları 2024 yılın 3. çeyreğinde reel olarak yüzde 6,5 azalma gösterdi.

Ticari gayrimenkul fiyatları ilk çeyrekte reel olarak yüzde 4,4 azaldı! İşte üç büyük ilde ticari gayrimenkul fiyatları!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından, ikinci çeyrek Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi (TGFE) açıklandı.  TGFE, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre nominal olarak yüzde 64,7 oranında artarken, reel olarak  yüzde 4,4 oranında azaldı.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Gayrimenkulün yatırım aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmeli!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gayrimenkulün yatırım aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul'ün kısmi bölünme işlemi tescil edildi!

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.'nin 15 Eylül 2022 Tarihli Mali Tabloları ile İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne yapmış olduğu "Kısmi Bölünme" işlemi tescil edildi. İşte ayrıntılar...

Kira şerhi nasıl kaldırılır?

Kira sözleşmelerinin tarafların iradeleri ile tapuya kayıtlı olarak, tescil edilmesi işlemine kira şerhi deniyor. Peki, Kira şerhi nasıl kaldırılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu iptal ve tescil davası nedir, nasıl açılır?

Tapu iptal ve tescil davası konusu itibariyle gayrimenkulün ayni hakkına ilişkin bir dava olarak biliniyor. Peki, Tapu iptal ve tescil davası nedir, nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

Hisseli gayrimenkul satışı nasıl olur?

Tapuda birden çok kişinin pay sahibi olduğu taşınmazlar, hisseli gayrimenkul olarak ifade ediliyor. Peki, Hisseli gayrimenkul satışı nasıl olur? Hisseli gayrimenkul nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Miras kalan gayrimenkulün tescil edilmesi gerekir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkulün kişinin adına tescil edilmesinin gerekli olup olmadığını yazdı. 

Isparta Belceğiz Köyü'nde bazı yerler sit alanı ilan edildi!

Isparta ili, Şarkikaraağaç ilçesi, Belceğiz Köyü sınırları içerisinde yer alan alan bazı yerler sit alanı olarak tescil edildi.

Aksaray Pazartepe Höyük doğal sit alanı ilan edildi!

Aksaray İli, Merkez İlçesi, Karaören Köyü sınırları içerisinde kalan Pazartepe Höyük'ün 1. ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. 

Muğla Sığla Ormanları koruma alanı olarak tescillendi!

Muğla İli, Ortanca ve Dalaman ilçelerinde yer alan, Ortaca-Dalaman Sığla Ormanları Doğal Sit Alanı ''Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı'' olarak tescil edildi.

Google ofis olarak kullanmak için gayrimenkul alıyor!

Google ofis olarak devreye sokmak için hızla gayrimenkul almaya başladı. Şirketin  Amerika’nın çeşitli bölgelerinde bina almak için 7 milyar dolar harcadığı belirtiliyor...

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

gayrimenkul olarak tescil edilen haklar Haberi

gayrimenkul olarak tescil edilen haklar

Gayrimenkul olarak tescil edilen haklar nelerdir?

Gelir vergisi kanuna göre, gayrimenkul ve gayrimenkul olarak tescil edilen hakların elden çıkarılması vergilendiriliyor. Peki, gayrimenkul olarak tescil edilen haklar nelerdir?


Medeni Kanun hükümlerine göre, sahiplerine bir gayrimenkul üzerinde tasarrufta bulunma hakkı sağlayan ve tapu siciline tescil edilen, irtifak, intifa ve kaynaklardan yararlanma hakkı gibi haklardır.


İrtifak hakkı..

İrtifak hakkı, bir taşınmaz üzerinde diğer bir taşınmaz lehine konulmuş bir yük olup, yüklü taşınmazın malikini mülkiyet hakkının sağladığı bazı yetkileri kullanmaktan kaçınmaya veya yararlanan taşınmaz malikinin yüklü taşınmazı belirli şekilde kullanmasına katlanmaya mecbur kılan bir hak olarak tanımlanıyor.


İntifa hakkı..

İntifa hakkı, bir başkasına ait taşınmaz üzerinde kullanma ve yararlanma hakkına sahip olma hakkıdır. İntifa hakkı sözleşmede süresiz olarak belirtilmişse süre intifa hakkı sahibinin ölümüyle sona erer. Hak sahibinin ölmesinden...