28 / 07 / 2024

Gayrimenkul özel matrah

Gayrimenkul özel matrah

Son zamanlarda Maliye, gayrimenkul sektörüne yoğunlaşmış durumda. Gayrimenkul sektörüne yönelik düzenlemeler bitmiyor. Bu düzenlemelerden biri de gayrimenkul satışlarındaki KDV özel matrah uygulaması oldu. İşte ayrıntılar...

Ergin Özel İnşaat Ve Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ergin Özel İnşaat Ve Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Ergin Özel tarafından kuruldu.

GYODER 18’inci Gayrimenkul Zirvesi başlıyor! Deprem için özel alan kurulacak!

GYODER’in ulusal ve uluslararası panelistlerin bulunacağı ‘Gayrimenkul Zirvesi’ bugün başlıyor. İki gün boyunca devam edecek zirvede ana tema ‘Şehrini Vicdanla Tamamla’ olmasına karar verildi. Aynı zamanda, İstanbul Kongre Merkezi’nde deprem için özel alan da kurulacak.

Çankırı İl Özel İdaresi 49 adet gayrimenkulü satıyor! Arsa ve arazi alacaklar hemen bakın! 

Çankırı İl Özel İdaresi, Çankırı ili, Merkez, Ilgaz, Kurşunlu, Orta ve Yapraklı ilçelerinde yer alan 49 adet gayrimenkulü satıyor. İşte ayrıntılar...

Düzel Mimarlık İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Düzel Mimarlık İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Zülfü Geçer tarafından kuruldu.

İl Özel İdare 4 gayrimenkul satacak!

Elazığ İl Özel İdaresi Encümeni, Elazığ'da yer alan 4 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 18 Temmu 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

İl Özel İdare 4 taksitle iki gayrimenkul satacak! 

Iğdır İl Özel İdaresi, 4 taksitle iki gayrimenkul satacak. Söz konusu satış ihalesi 14 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

İl Özel İdare o ilde iki gayrimenkul satacak! 

Giresun İl Özel İdaresi, Giresun Merkez'de yer alan iki adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 28 Şubat 2023 tarihinde yapılacak.

İl Özel İdare o ilde 2 gayrimenkul satacak!

Iğdır İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, Iğdır Merkez'de yer alan iki adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

Gayrimenkulde özel matrah ile KDV avantajı sağlayan yandı! 

Son zamanlarda Maliye, gayrimenkul sektörüne yoğunlaşmış durumda. Gayrimenkul sektörüne yönelik düzenlemeler bitmiyor. Bu düzenlemelerden biri de gayrimenkul satışlarındaki KDV özel matrah uygulaması oldu. İşte ayrıntılar...

Yalova İl Özel İdaresi hasılat paylaşımıyla gayrimenkul satacak! Yatırımcılar dikkat!

Yalova İli Yalova İl Özel İdaresi, Yalova Merkez Bahçelievler Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yöntemiyle satışa çıkarıyor. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yer alan ihale ilanı...

Güzel Gayrimenkul Danışmanlık Turizm Organizasyon Sağlık Ve Eğitim Limited Şirketi kuruldu!

Güzel Gayrimenkul Danışmanlık Turizm Organizasyon Sağlık Ve Eğitim Limited Şirketi Sancaktepe’de  100  bin TL sermaye bedeli ile Ebru Güzel tarafından kuruldu.

Özgür Özel'den gayrimenkul yatırımı açıklaması!

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan'ın başkanlığıyla toplantı gerçekleştirdi. Doğrudan gelen yatırımların açıklandığına, her 100 dolardan 64'üyle gayrimenkul alındığını dile getiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, konuyu değerlendirdi.

Özel İstanbul Eğitim Hizmetleri Gayrimenkul Turizm Danışmanlık Şirketi kuruldu!

Özel İstanbul Eğitim Hizmetleri Gayrimenkul Turizm Danışmanlık Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Lilia Sebaha ve Souad Lekired tarafından kuruldu.

Gayrimenkul özel matrah Haberi

Gayrimenkul özel matrah

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde ikinci el gayrimenkul satışlarındaki KDV özel matrah uygulamasını kaleme aldı. 

Son zamanlarda Maliye'nin gözünün gayrimenkul ve ikinci el motorlu araç ticareti sektörlerinde olduğuna dikkat çeken Abdullah Tolu, vergi ile ilgili bir çalışma gündeme geldiğinde ilk akla gelen sektörün gayrimenkul olduğunu da belirtti. 

Gayrimenkul sektörüne yönelik düzenlemelerin hiç bitmediğine, hemen her gün yeni bir düzenleme, yeni bir uygulama getirildiğine vurgu yapan Tolu, "Bu düzenlemelerden birisi de, ikinci el gayrimenkul satışlarındaki “KDV özel matrah uygulaması” ile ilgili." şeklinde konuştu. 

İşte ikinci el gayrimenkul satışlarındaki “KDV özel matrah uygulaması” ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

KDV özel matrah uygulaması nedir? 

Gayrimenkul satışlarında KDV’nin matrahını toplam satış bedelinin oluşturduğunu aktaran Abdullah Tolu, "KDV, bu bedel üzerinden hesaplanıyor ve tahsil...