28 / 04 / 2024

GYODER 18’inci Gayrimenkul Zirvesi başlıyor! Deprem için özel alan kurulacak!

GYODER 18’inci Gayrimenkul Zirvesi başlıyor! Deprem için özel alan kurulacak!

GYODER’in ulusal ve uluslararası panelistlerin bulunacağı ‘Gayrimenkul Zirvesi’ bugün başlıyor. İki gün boyunca devam edecek zirvede ana tema ‘Şehrini Vicdanla Tamamla’ olmasına karar verildi. Aynı zamanda, İstanbul Kongre Merkezi’nde deprem için özel alan da kurulacak.



18’nci GYODER Gayrimenkul Zirvesi, 'Şehrini Vicdanla Tamamla' sloganıyla bugün başlıyor. İki gün boyunca sürecek, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek zirvede, sektörün gündemine ilişkin çok sayıda farklı konu başlığı tartışılacak. Ulusal ve uluslararası pek çok konuşmacının ve panelistin katılım sağlayacağı zirvede, barınmadan göçe, afetlerden sürdürülebilir şehirlerde, gayrimenkulde finansman ikileminden Türkiye'de erişilebilirlikte yeni yaklaşım modellerine kadar uzanan birçok tema ele alınacak.

ULUSLARARASI İSİMLER KATILIYOR

Söz konusu zirvenin uluslararası konuşmacıları arasında Oxford Üniversitesi'nden Küreselleşme ve Kalkınma Profesörü Ian Goldin, eski Bogota Belediye Başkanı (1998- 2001 ve 2016-2019) ve kentlerinde sürdürülebilirlik ve hareketlilik savunucusu Enrique Peñalosa, Cornell Tech'te Kent Teknolojileri Bursiyeri / MIT Geleceğin Şehir Toplulukları Laboratuvarı Kıdemli Bursiyeri ve "Aerotropolis: The Way We'll Live Next" adlı kitabının yazarı Greg Lindsay, Eight Inc. Kurucusu ve aynı zamanda CEO'su Tim Kobe, akademisyen Doris Andoni ve bunun yanı sıra, Green Code Genel Müdürü Bernhard Leitner gibi önemli isimler katılacak.

GYODER 18’inci Gayrimenkul Zirvesi başlıyor! Deprem için özel alan kurulacak!

4T PRENSİPLERİNE DİKKAT ÇEKİLECEK

GYODER 18’nci Gayrimenkul Zirvesi'nin ilk gününde, tüm dünya şehirlerini tehdit eden afetlere ve iklim krizine ışık tutarak illerin problemine çözüm önerilerinin konuşulacağı "Afetlerden Ders Çıkarmak" ve bununla beraber, "Kentsel Dönüşümün Yeni Dinamosu: Güç Birliği" panellerine yer verilecek. Zirvenin 2’nci gününde GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu'nun moderatörlüğünde düzenlenecek 'Şehrini Vicdanla Tamamla' panelinde ise Oyuncu-İhtiyaç Haritası Kurucu Ortağı Mert Fırat konuşmacı olarak katılacak. GYODER, zirvede aynı zamanda, "Kalabalıkları Sürdürülebilir Kılmak & Dirençli Kentler", "Gayrimenkulde Finansman İkilemi", "Erişilebilir Konut / GYODER Yeni Konut Modeli" ve "Gayrimenkul Kültüründe Yeni Yaklaşımlar" başlıklı paneller vasıtasıyla temel vizyonu olan 'Tabiat', 'Toplum', 'Teknoloji' ve 'Tasarım'dan oluşan 4T prensiplerinin önemine vurgu yapmaya devam edecek.

'UMUT ÇİZGİSİ' BELGESELİ GÖSTERİLECEK

Zirvede 'Umut Çizgisi' isimli belgesel de ilk defa gösterime sunulacak. 'Umut Çizgisi', 06 Şubat Kahramanmaraş ve Hatay merkezli, 11 kenti etkileyen depremlerin ardından GYODER'in bölgede gönüllü olarak yürüttüğü 100 bin evin master planlama ve mimari tasarım sürecine ayna tutuyor

GYODER 18’inci Gayrimenkul Zirvesi başlıyor! Deprem için özel alan kurulacak!

SEKTÖRÜN NABZI TUTULACAK

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, "GYODER olarak sektörümüz için güzel işlere imza atmak amacıyla çalışıyoruz. Temel vizyonumuz olan 4T; Tabiat, Toplum, Teknoloji ve Tasarım temalarını sahiplenerek hedefimizi ve farkımızı hem yaptıklarımızla hem de söylemlerimizle tüm sektör ortaklarına iletiyoruz. Kısacası 4T vizyonumuzu tüm etkinliklerimizin ya da projelerimizin merkezine koyarak hareket ediyoruz. 2023’te dernek olarak benimsediğimiz vizyonumuz ile beraber şekillendirdiğimiz zirvede, değerli konuşmacılar ve son derece zengin bir içerik ile bir kez daha sektörün nabzını tutacağız" şeklinde konuştu.

DEPREM SİMÜLASYONU

2023’te ikinci defa dağıtılacak olan GYO Ödülleri'ne de ev sahipliği yapacak GYODER 18’nci Gayrimenkul Zirvesi'nde aynı zamanda, B2B network için stantlar açılacak ve 'deprem' için özel bir alan kurulacak.

Kentsel dönüşümde her şey sil baştan! Kanun teklifi komisyondan geçti!  

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonu açıklaması!

Öğrenciler dikkat! Öğrencilere cep telefonu ve internet desteği Resmi Gazete'de yayımlandı!


Geri Dön