02 / 05 / 2024

Öğrenciler dikkat! Öğrencilere cep telefonu ve internet desteği Resmi Gazete'de yayımlandı! 1 Kasım'da başlıyor!

Öğrenciler dikkat! Öğrencilere cep telefonu ve internet desteği Resmi Gazete'de yayımlandı! 1 Kasım'da başlıyor!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısı belli oldu. 'Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine Yönelik Karar' Resmi Gazete'de yayımlandı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar çerçevesinde; satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olan, açıköğretim öğrencileri hariç, Türk vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, bir kereye mahsus teknolojik cihaz desteği ve bir senelik internet desteği sağlanacak. Söz konusu karar ile nihai satış fiyatı 9 bin 500 TL’yi aşmayan telefonlarla bilgisayar cihazlarının elektronik ortamda düzenlenen fatura ile gerçekleşen satın alımlarında kullanılabilecek. İlgili öğrenciler için sağlanacak internet desteği, bir hatla sınırlı olmak üzere bir yıl süresince ücretsiz, aylık en fazla 10 gb olacak şekilde senelik 120 gb olacak.

Öğrenciler dikkat! Öğrencilere cep telefonu ve internet desteği Resmi Gazete de yayımlandı! 1 Kasım da başlıyor!

DESTEK TUTARI EN FAZLA 5 BİN 500 TL OLACAK

Her öğrencinin bir kereye mahsus olmak üzere kullanabileceği teknolojik cihaz destek tutarı toplamı en fazla 5 bin 500 TL olmasına karar verirli. Bu doğrultuda, edinilen mobil telefon cihazları, destekten faydalanma tarihinden itibaren en az iki tam yıl süre ile yalnızca destekten faydalanan kişiler tarafından kullanılabilecek. Söz konusu elektronik cihazların 2 yıl içinde satılması ya da başka bir kullanıcı tarafından kullanıldığının tespit edilmesi durumunda; destek ödemesinin gerçekleştiği tarihten itibaren belirlenen gecikme zammı oranında hesaplanacak faiz ile beraber destekten yararlanan kişiden geri alınacak.

İlgili öğrenciler için sağlanacak internet desteği, bir hatla sınırlı olmak üzere bir yıl süresince ücretsiz, aylık en fazla 10 gb olacak şekilde yıllık 120 gb olacak.

Bahsi geçen gelişme ile ilgili olarak Resmi Gazete'de yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi: 

Ekli "Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve Internet Desteği Verilmesine Yönelik Karar"ın yürürlüğe girmesine karar verilmiştir.

Öğrenciler dikkat! Öğrencilere cep telefonu ve internet desteği Resmi Gazete de yayımlandı! 1 Kasım da başlıyor!

MADDE 1- (1) Bu Kararın hedefi, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatına İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 184 üncü maddesinin birinci fıkrasının (h) bendi gereğince yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesine yönelik usul ve esasların belirlenmesidir.

Destek kapsamı

MADDE 2- (1) Elektronik cihazı satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olan, açık öğretim öğrencileri hariç, Türk vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, bir kereye mahsus teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanır.

(2) Bahsi geçen destek, nihai satış fiyatı 9 bin 500 TL’yi geçmeyen mobil telefon cihazları ile bilgisayar cihazlarının elektronik ortamda düzenlenen fatura ile yapılan satın alımlarında kullanılır. 2’nci el elektronik cihaz satın alımları bu destek kapsamı dışındadır. Her öğrencinin bir kereye mahsus kullanabileceği teknolojik cihaz destek tutarı toplamı maksimum 5 bin 500 TL’dir.

(3) İlgili öğrenciler için sağlanacak internet desteği, bir hatla sınırlı olmak üzere bir yıl süresince ücretsiz aylık en fazla 10 cigabayt olacak şekilde yıllık 120 cigabayttır. Bu destek, söz konusu öğrenci adına kayıtlı bir hatla kullanılır.

Kentsel dönüşümde her şey sil baştan! Kanun teklifi komisyondan geçti!  

Yüzbinlerce insana ek gelir fırsatı! Bu işlemi yapanın hesabına her ay geri ödemesiz 2 bin 395 TL yatacak!

Bu işlemi yapana bankalar her ay karşılıksız 13 bin 430 lira verecek! Tüm bankalar tek tek açıkladı!


Geri Dön