19 / 05 / 2024

gayrimenkul sektörü indirim

gayrimenkul sektörü indirim

Karadeniz Bölge Müdürü Muhammed Tuğ, 30 Eylül'e kadar devam edecek tapu indirimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tuğ, indiriminin gayrimenkul sektöründe büyük fırsat olduğunu belirtti.

Gayrimenkul sektöründen tapu harcında indirim talebi! Son dakika: Sektöre yeni vergiler geliyor!

2024'ün başında gündeme gelen vergi değişiklikleri yerel seçimlerin sonrasına bırakılmıştı. Peki hangi vergiler gündemde? Gayrimenkul sektöründe neler değişecek? 

Gayrimenkul sektöründe 2018'de neler oldu?

Gayrimenkul sektör, KDV ve tapu harcı desteği ile indirim kampanyalarıyla nefes aldı, faizler yükseldi, yabancıya satış arttı. İşte Gayrimenkul sektöründe 2018'de neler oldu sorusunun yanıtları...

Gayrimenkul sektörüne KDV ve tapu harcı indirimi dopingi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı kararlar ile Mayıs ayında alınan KDV ve tapu harcı indirim uygulamasının yılsonuna kadar devam etmesi gayrimenkul sektöründe büyük sevinçle karşılandı. 

Gayrimenkul sektörü hız kesmiyor!

Agency Gayrimenkul kurucu ortaklarından Gül Gül, “Hükümetin olumlu çalışmalarına tüketiciler de olumlu yanıt verdi. Yabancı ve gurbetçi vatandaşlara yönelik teşviklerin yanında tapu harcındaki indirim gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi.” dedi.

Tapu harçlarındaki indirim gayrimenkul sektörünü hareketlendirecek!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, tapu harçlarının düşürülmesiyle gayrimenkul sektörünün hareketleneceğini belirterek kayıt dışı ekonominin önüne geçileceğini söyledi.

Gayrimenkul sektöründen TL'ye destek!

TÜRK Lirası’na sahip çıkma kampanyasına gayrimenkul sektörü de katıldı. Dolar bozdurup ev alana yüzde 5 ile 20 arası değişen oranlarda indirim başlatan bazı şirketler, yabancıya satışları da Türk Lirası ile yapacak.

Gayrimenkul sektörü seçim sonrası canlanacak!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Koksal Ünal, emlak ve gayrimenkul sektörün de 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin ardından çok daha güçlü bir canlanma yaşanacağını bildirdi.

Gayrimenkul sektörü seçimden sonra hareketlenecek!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin ardından gayrimenkul sektöründe çok daha güçlü bir hareket öngörüyor.

İstanbul'da gayrimenkul sektörü yükselmeye devam edecek mi?

Gayrimenkul sektörüyle ilgili son üç ayda yayınlanan raporlar İstanbul odaklı yükseliş ivmesinin artarak devam edeceğini gösteriyor. Peki üretim ve satış ve fiyatlardaki yükseliş eğilimi ne kadar sağlıklı?

Gayrimenkul sektörü gözünü öğrenci yurtlarına çevirdi!

Türkiye genelinde son yıllarda hızla artan üniversite sayısı yurt ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Fakat mevcut sayının, talebi karşılayamaması gayrimenkul sektöründe gözleri öğrenci yurtlarına çevirdi.

Bina tamamlama sigortası gayrimenkul sektörüne olumlu etki edecek!

Özser Group Sigorta Başkanı Üze, 11 Mart'ta yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası'nın gerek sigorta sektörü gerekse gayrimenkul sektörü için olumlu yansımaları beraberinde getirebileceğini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor!

REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi & REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 2. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı. Rapora göre gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor..

Gayrimenkul sektörüne yabancıların ilgisi artıyor!

Uzun yıllardan beri emlak gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün son günlerdeki yükselen çıtasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

gayrimenkul sektörü indirim Haberi

gayrimenkul sektörü indirim

Konut satışlarında yapılan tapu harcı indirimleri hem müteahhitleri hem de alıcıları sevindirdi. Karadeniz Bölge Müdürü Muhammed Tuğ, 30 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek olan tapu indirimin büyük fırsat olduğunu söyledi. 


Devletin gayrimenkul sektörü konusunda attığı adımları çok olumlu bulduğunu belirten Tuğ, "2016 yılının son çeyreğinden itibaren alınan tedbirler gayrimenkul sektörünün hareketlenmesini sağladı. Geçmişte binde 20 olarak ödenen tapu harcı, 30 Eylül 2017 tarihine kadar binde 15 olarak ödenecek. Basit bir hesapla 200 bin TL'lik ev alan bir vatandaş, 4 bin TL tapu harcı yerme 3 bin TL harç ödeyecek" dedi.


Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 1 milyon 341 bin 453 adet konut satışıyla tarihi rekorun kırıldığı 2016'da, belediyeler tarafından yaklaşık 1 milyon konuta yapım ruhsatı verildiğim söyleyen Tuğ, "Son dört...