24 / 07 / 2024

Gayrimenkul sektörü vatandaşlık kararı

Gayrimenkul sektörü vatandaşlık kararı

Bursa iş dünyası,Resmi Gazete'de yayınlanan'Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"i memnuniyetle karşıladı

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt gayrimenkul sektöründe kayıt dışılığın önüne geçmenin formülünü açıkladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gayrimenkul sektöründe kayıt dışılığın önüne geçmenin formülünü açıkladı. 

ATO Başkanı Gürsel Bayar: Gayrimenkul sektörü yılın ilk üç ayında yüzde 11 büyüdü!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri bugün Ankara'da tek çatı altında toplandı. GYODER 25. yılını I. Ankara Gayrimenkul Zirvesi'nde sektör ile ilgili ATO Başkanı Gürsel Bayar, sektörün 2024 yılının ilk üç ayında yüzde 11'e yakın büyüdüğünü açıkladı.

Gayrimenkul sektörü tam 59 çeyrektir üst üste büyüyor!

Gayrimenkul sektörü, 2009 ılının 2. çeyreğinden bu yana tam 59 çeyrektir üst üste büyüdü. İşte o rakamlar...

İnşaat maliyetlerindeki artış gayrimenkul sektörünü küçülttü! Maliyetler beş kat arttı...

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, maliyetlerin beş kat armasıyla sektörün olumsuz etkilendiğini ve gayrimenkul sektörünün küçülmesine neden olduğunu söyledi.

Yabancıların yüzde 43,8'i vatandaşlık almak için konuta yatırım yaptı!

2024 yılının ilk üç aylık dönem itibariyle yabancıların Türkiye’de yaptıkları gayrimenkul yatırımlarının yüzde 43,8’i vatandaşlık edinimi oluşturdu. 

Tayland'ta yabancıya konut satışı yasak! Bizde konut alana eşantiyon vatandaşlık veriliyor! 

Ülke genelinde yabancılara gayrimenkul almaları halinde vatandaşlık veriliyor. Bu durum ise başka ülkelerdeki yabancıya gayrimenkul satışları ile kıyaslanmaya devam ediyor. İşte buna bir örnek yine sosyal medyadan geldi...

Yabancılara gayrimenkul satışında vatandaşlık detayı incelenmeli: Bir gayrimenkulle 10 kişiye hak tanınabiliyor!

Aykırıcom Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, yabancıya gayrimenkul satışı karşılığında vatandaşlık verilmesi konusunun incelenmesi gerektiğine dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Vatandaşlık almak için gayrimenkul yatırımı 750 bin dolar olmalı...

Gayrimenkul alımı veya yatırım karşılığı olarak yabancılara verilen ikamet izni ve vatandaşlık verilmesi konusunda önemli değişiklikler bekleniyor. İşte haberin detayları...

Vatandaşlık maaşı 2023 nasıl alınır? Vatandaşlık maaşı başvurularında son durum ne? Paraya ihtiyacı olanlar acil bakın!

Pek çok kişi vatandaşlık maaşı 2023'ün nasıl alınacağını merak ediyor ve araştırıyor. Paraya ihtiyacı olanlar çok acil bu detaylara bakın...

Gayrimenkul sektörü düşük faizli kredi beklentisi içinde!

Gayrimenkul sektöründe 2023 yılının ilk yarısını değerlendiren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, deprem ve seçimler nedeniyle durağanlaşan piyasaların, düşük faizli kredi beklentisi içinde olduğunu dile getirdi.

Kaplankaya Nar Kondo Gayrimenkul Yatırımcılık İnşaat Taahhüt Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Kaplankaya Nar Kondo Gayrimenkul Yatırımcılık İnşaat Taahhüt Turizm Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 5 milyon 386 bin 914 TL sermaye bedeli ile Emrah Güney ve Kadri Çıtmacı ortaklığında kuruldu.

Gayrimenkul sektöründe olağan dışı fiyat artışına neden olan kişiler hakkında inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Nebati tarafından yapılan yazılı açıklamada gayrimenkul sektöründe olağandışı fiyat artışlarına dönük kapsamlı bir çalışma başlatıldığı açıklandı.

Gayrimenkul sektörü vatandaşlık kararı Haberi

Gayrimenkul sektörü vatandaşlık kararı

Bursa iş dünyası,Resmi Gazete'de yayınlanan'Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"i memnuniyetle karşıladı. 


TÜRK Vatandaşlığı Kanunu'nda değişiklik yapan yönetmelik, 12 Ocak 2017 tarih ve 29946 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Türkiye'de yatırım yapan yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesiyle ilgili düzenlemeyi de barındıran yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından değerlendirmelerde bulunan iş adamları, kararın konut ve gayrimenkul sektörünü canlandıracağı görüşünde birleşti. 


İMSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADİL GÖKÇADIR: 



İnşaat sektörü temsilcileri yabancıya vatandaşlık ve oturma izni konusunda bir süredir çalışmalar yapıyordu. Bizler de İMSİAD olarak yabancı yatırımcıyı ülkemize çekmek adına birçok uygulamanın, görüşmenin ve faaliyetin içerisinde bulunduk. Her platformda yabancı yatırımcıya kolaylık sağlayacak, onu yatırıma teşvik edecek düzenlemeler yapılmasını söyledik. Çok şükür ki tüm bu çalışmalar meyvesini vermeye başladı ve doğru hamleler atılıyor....