27 / 04 / 2024

Vatandaşlık almak için gayrimenkul yatırımı 750 bin dolar olmalı...

Vatandaşlık almak için gayrimenkul yatırımı 750 bin dolar olmalı...

Gayrimenkul alımı veya yatırım karşılığı olarak yabancılara verilen ikamet izni ve vatandaşlık verilmesi konusunda önemli değişiklikler bekleniyor. İşte haberin detayları...



Son yıllarda, gayrimenkul alımı yada yatırım karşılığı olarak yabancılara verilen ikamet hakkı ve vatandaşlık verilmesi konusunda önemli değişiklikler yapılaması gerektiğini kaydeden Karmar A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, gelinen noktada nitelikli yabancı yatırımcıyı çekecek ve ticari yatırımların önünü açacak 3 kritik adım gerektiğini belirtti.

Bu adımları ikamet izni için yatırım miktarının en düşük bin 200 bin dolaraçıkartılmasıi, vatandaşlık için ise gayrimenkul yatırımının en az 750 bin dolara yükseltilmesi ve vatandaşlık vermeden yatırımcılara 300 bin dolarlık yatırım karşılığında golden visa verilmesi olarak belirten Emrullah Yedikardeş, bu süreçteki düzenlemelerin toplumda yabancılara vatandaşlık gibi konularındaki sıkıntıyı azaltırken, ülke ekonomisine katkı sağlayacağını hem de yurtdışından gelen sermayenin daha doğru yönlendirilmesini sağlayacağını dile getirdi.

dunya.com'da yer alan habere göre; Limitlerin yeniden düzenlenmesi ile ekonomik yönden daha nitelikli yabancı yatırımcıların gelebileceğini ifade eden Emrullah Yedikardeş “Ticari amaçla gelen yatırımların önünün açılması faydalı olur” diye ifade etti.

Yabancılara Türk vatandaşlığı vermeden de Türk  pasaportunu kullanma hakkı sunulabileceğine dikkat çeken Yedikardeş “Dünyada da geçerli olan bir uygulama, Golden Visa, yani altın vize. Yatırım karşılığı Golden Visa pasaportu verilerek yatırımcının yurtdışına seyahat edebilmesi sağlanıyor. Tüm bu düzenlemelerle Türkiye’de iş yapan ve devamlı irtibatta kalan yatırımcı ve girişimcilerin önü de açılır” yorumunu yaptı.

Vatandaşlık almak için gayrimenkul yatırımı 750 bin dolar olmalı...

YABANCIYA KONUT SATIŞI YASAKLANIR MI?

Yabancı uyruklu gerçek kişilerin sadece iş yeri veya mesken olarak kullanmak üzere taşınmaz edinebileceğine dair 5444 sayılı Kanun ile getirilen sınırlama kaldırılmıştır. Buna göre, Bakanlar Kurulu kararı kapsamında ise taşınmaz ediniminin sınırlandırılması, durdurulması ve yasaklanması mümkün hâle getirilmiştir.

HANGİ İLÇELER YABANCILARA İKAMET İZNİNE  KAPATILDI?

2022  senesinde ekim ayında yapılan değerlendirme doğrultusunda,  bu kapsamda Fatih ve Esenyurt ilçelerinin dışında Avcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bağcılar, Esenler, Küçükçekmece, Sultangazi ve Zeytinburnu ilçeleri de yeni ikamet izni başvurularına kapatılmıştır.

Emlak alımı ile yabancılara verilen vatandaşlık ve ikamet uygulaması kötüye kullanılıyor! 

Yabancıya konut satışında alt limit yılbaşından itibaren 600 bin dolara çıkarılıyor!

 


Geri Dön