23 / 05 / 2024

gayrimenkul sertifikaları çalışmaları

gayrimenkul sertifikaları çalışmaları

Borsa İstanbul Genel Müdürü Osman Saraç, gayrimenkul sertifikaları için çalışmaların hızlandığını açıkladı. Saraç, “Bu ürüne yoğun bir talep var. Yakın zamanda bu ürünün Borsa’da işlem göreceğini belirtmek istiyorum” dedi.

Ev alıp satacaklara tapuda ekspertiz zorunluluğu geliyor! Maliye çalışmalarını hızlandırdı! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gayrimenkul alım satımlarında vergi kayıp ve kaçağını önlemek ve gelir artışı sağlamak amacıyla çalışmalarını hızlandırdı. Buna göre, ev alıp satacaklara tapuda ekspertiz zorunluluğu gelmesi gündemde. İşte detaylar...

Alya 4 Mevsim’de hafriyat çalışmaları başladı!

BOSS4 Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Alya 4 Mevsim projesinde hafriyat çalışmaları başladı.

Alya Onist'te inşaat çalışmaları başlıyor!

Akkuş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, Esenyurt'ta hayata geçirecekleri 250 konutluk Alya Onist ile aynı lokasyondaki Alya Onist 2 ve Alya Dolunay projelerinin inşaat çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.

Gayrimenkul borsası için çalışmalar hızlanmalı!

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 34. Toplantısı'nın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gayrimenkul borsası için çalışmalar hızlanmalı" dedi.

Burdur TOKİ projesinde çalışmalar başlayacak!

Burdur'da, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Gayrimenkul Değerleme A.Ş'nin (GEDAŞ) işbirliğiyle yeni konutlar inşa edilecek. 

Sur Yapı Muhit'te hafriyat çalışmaları başladı!

İstanbul Sancaktepe'de hayata geçirilen Sur Yapı Muhit projesinde Kasım ayında 44 gayrimenkul satıldı. Projenin hafriyat çalışmaları başladı.

Muhit Sancaktepe'nin hafriyat çalışmaları başladı!

Reysaş GYO ile Sur Yapı arasında imzalanan Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi'ne istinaden Sancaktepe'de inşa edilen Muhit Sancaktepe projesinin hafriyat çalışmaları başladı.

Park Mavera 3 gayrimenkul sertifikaları kredi ile satılabilecek!

Borsa İstanbul'da işlem gören TOKİ Park Mavera 3 gayrimenkul sertifikaları sermaye piyasası araçlarının kredili alım işlemlerine konu olabilecek.

Uluslararası Gayrimenkul Borsası'nda çalışmalar tamam!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Canikli, Uluslararası Gayrimenkul Borsası ile ilgili çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Avrasya GYO Arnavutköy'de gayrimenkul çalışmalarını sürdürüyor!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Avrasya GYO Arnavutköy'de gayrimenkul çalışmalarını sürdürüyor.

Gayrimenkul sertifikalarında sona yaklaşıldı!

Borsa İstanbul Genel Müdürü Osman Saraç, gayrimenkul sertifikaları için çalışmaların hızlandığını açıkladı. Saraç, “Bu ürüne yoğun bir talep var. Yakın zamanda bu ürünün Borsa’da işlem göreceğini belirtmek istiyorum” dedi.

Gayrimenkul Borsası çalışmaları devam ediyor!

Gayrimenkul Borsası oluşturulması konusunun da İSEDAK Bakanlar Toplantısı'nda ele alınacağını bildiren Kalkınma Bakanı Elvan, bu alandaki çalışmaların devam ettiğini ve konuyu somutlaştırmak istediklerini söyledi.

İFM'deki Ziraat Finans Kuleleri için çalışmalar başladı!

Ziraat Finans Grubu’na katılan Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ faaliyete geçti. Ziraat Bankası’nın uluslararası İstanbul Finans Merkezi’nde hayata geçirilecek ‘Ziraat Finans Kuleleri’ çalışmalarına da başladı.

gayrimenkul sertifikaları çalışmaları Haberi

gayrimenkul sertifikaları çalışmaları


Borsa İstanbul'da gayrimenkul sertifikalarının işlem görmesi amacıyla çalışmalar hızla devam ediyor. Bu kapsamda sektörün önde gelen kurumlarıyla da hem Başkanlık hem de teknik seviyede görüşmeler hızlandı. Borsa İstanbul Genel Müdürü Osman Saraç Sermaye Piyasası Kuruluyla birlikte ürün geliştirme ve bunun mevzuatının düzenlenmesi için çalışma yaptıklarını söyledi. Saraç, “Bu konuda yatırımcılarla iş birliği noktasında aracı kurumlarımızın da üstün bir gayret göstereceğini düşünüyorum. Gayrimenkul sertifikalarına çok yoğun bir talep var. Türkiye, inşaat sektöründe gelecek vadeden bir ülke. Yakın zamanda bu ürünün somuta dönüşerek Borsa'da işlem göreceğini belirtmek istiyorum” bilgisini verdi. Gayrimenkul sertifikalarının yatırımcı ve ihraççı açısından birçok faydasının bulunduğuna işaret ediliyor. Bunun, gayrimenkul piyasası açısından da önemli getirileri olduğuna dikkat çekiliyor. Gayrimenkul sertifikalarının projelerin daha fazla kişiye duyurulabilmesi, marka bilinirliğinin artması...