28 / 04 / 2024

Alya Onist'te inşaat çalışmaları başlıyor!

Alya Onist'te inşaat çalışmaları başlıyor!

Akkuş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, Esenyurt'ta hayata geçirecekleri 250 konutluk Alya Onist ile aynı lokasyondaki Alya Onist 2 ve Alya Dolunay projelerinin inşaat çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.



Tekstil, akaryakıt, eğitim, kimya ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Akkuş Gayrimenkul, 2017 yılında Lübnan'lı El Khatib Group ile BOSS4 Gayrimenkul şirketini kurdu. Şirket, Alya markasıyla, dört yılda dört projeyi hayata geçirdi. Ekonomist'te yer alan habere göre ortaklığın prestij projesi olan Beylikdüzü'ndeki Alya Grandis, 10 blokta, 100 konut ve sekiz ticari üniteden oluşuyor. Teslimleri gerçekleştirilen projede yaşam başladı.

İnşaat çalışmaları tamamlanan projede, bu ay teslimlere başlanacak. Beylikdüzü Kavaklı'da hayat bulan Alya Marin, dokuz blokta, 64 daire ve 10 dükkândan oluşuyor. 

İnşaat çalışmalarının yüzde 60'ı tamamlanan projenin, aralık ayında teslim Abdülkadir Akkus edilmesi hedefleniyor. Markanın Beylükdüzü bölgesi dışındaki ilk projesi olan Alya Teras, Levent'te yer alırken toplam 129 daire ve sekiz dükkândan oluşuyor. Projenin Eylül 2021'de teslim edilmesi hedefleniyor.

Akkuş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, önümüzdeki iki yıl içinde 250 milyon TL'lik yatırımla, beş projeyle 500'ü aşkın konutu sektöre kazandırmayı hedeflediklerini söylüyor. Mevcut projelerinin inşaat ve satış çalışmalarına devam ettiklerini belirten Akkuş, Esenyurt'ta hayata geçirecekleri 250 konutluk Alya Onist ile aynı lokasyondaki Alya Onist 2 ve Alya Dolunay projelerinin inşaat çalışmalarına başlayacaklarını vurguluyor.

1988 yılında kurulan Akkuş Group, 2006'da kurduğu tekstil üretim tesisi ile sektörde hızlı bir büyüme gerçekleştirerek Türkiye'deki en büyük 500 şirketi sıralamasına girmeyi başardı. 

Tekstil sektörünün ardından grup akaryakıt ve inşaat sektörlerine de giriş yaptı. Mardin Organize Sanayi Bölgesi, İstanbul Avcılar Ambarlı ve Güneşli de olmak üzere sahip olduğu üç tesisinde ürettiği tekstil ürünlerinin tümünü, Avrupa'ya ihraç eden grup, bünyesinde bin kişiyi istihdam ediyor.

www.alyaonist.com


Geri Dön