29 / 04 / 2024

Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği değişiklik

Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği değişiklik

Başbakan Yardımcısı Canikli, Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği'nde yapılan değişiklikle ilgili olarak, Türkiye'de kentsel dönüşümde yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

TOKİ, Park Mavera 3 için ihraç ettiği gayrimenkul sertifikalarını ödedi!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesi kapsamında ihraç edilen TRNTOKI00011 ISIN kodlu Gayrimenkul Sertifikalarının tali ediminde konutların satışından elde edilen fon ve fonun getirisi, yatırım kuruluşlarının hesaplarına aktarıldı...

SPK'dan Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik!

SPK, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik yaptı. Değişiklik ile kamu kurum ve kuruluşlarının yönetim kontrolüne sahip olduğu gayrimenkul yatırım ortaklıklarının, kamu şirketleri ve iştiraklerine proje geliştirme ve mali fizibilite gibi hizmetleri verebilmesinin önü açıldı..

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği!

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Gayrimenkul Yatırım Fonları Tebliği'nde değişiklik metni!

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde değişiklik!

SPK tarafından, Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı...

Gayrimenkul sertifikalarında yeni dönem başlıyor!

Gayrimenkul sertifikalarında tıkanan alanların önü açılması için yeni bir tebliğ düzenlendi. Sermaye Piyasası Kurulu'nun "Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği"nde değişiklik yapılmasına dair tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Gayrimenkul sertifikaları ihracında yeni dönem!

Gayrimenkul sertifikaları tebliğinde yapılan düzenleme ile ihraçlarda fiyat istikrarını sağlayıcı işlemlerde bulunulması ve ihraçtan elde edilen fonun tamamı doğrudan ihraççıya aktarılabilecek..

Gayrimenkul sertifikalarına yeni düzenleme!

Gayrimenkul sertifikalarına yeni düzenleme yapıldı. Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ kapsamında ihraç esasları yeniden belirlendi..

Park Mavera 3 gayrimenkul sertifikaları kredi ile satılabilecek!

Borsa İstanbul'da işlem gören TOKİ Park Mavera 3 gayrimenkul sertifikaları sermaye piyasası araçlarının kredili alım işlemlerine konu olabilecek.

Park Mavera 3 gayrimenkul sertifikası borsada işlem görmeye başladı!

Vakıf Yatırım Genel Müdürü Kemal Şahin, bugün itibariyle borsada işlem görmeye başlayan TOKİ-Park Mavera 3 Projesi’ne ait gayrimenkul sertifikalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Gayrimenkul sertifikaları paneli bugün gerçekleşti!

Gayrimenkul sertifikasının lansmanı bugün gerçekleşti. Gayrimenkul sertifikaları ise nisan ayında işlem görmeye başlayacak.

TSPB, Gayrimenkul Sertifikaları paneli 28 Mart'ta!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, gayrimenkul sektöründeki yeni finansman modeli olan "Gayrimenkul Sertifikaları" konulu panel 28 Mart'ta gerçekleşecek.

Gayrimenkul sertifikalarında yeni düzenleme!

Dairelerin metrekarelerine sahip olma imkanı getiren gayrimenkul sertifikalarında yeni düzenleme yapıldı. Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği değişiklik Haberi

Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği değişiklik

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği'nde yaptığı yazılı açıklamada, kentsel dönüşüm amaçlı gayrimenkul projelerinde gayrimenkul sertifikalarının kullanılabilmesi ve faizsiz finansal araçların geliştirilmesi hedefleri çerçevesinde hazırlanan söz konusu Tebliğin, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı.


Yeni düzenleme ile ülkede kentsel dönüşümde yeni bir dönem başlayacağına işaret eden Canikli, "Kentsel dönüşüm amaçlı gayrimenkul projelerinde hak sahiplerine kendi isteklerine bağlı olarak gayrimenkul sertifikalarının da verilmesinin önü açılmış, isteyen hak sahibine sertifika, isteyen hak sahibine ihraççı ile aralarındaki anlaşmada belirtilen dairesini alma hakkı sağlanmıştır." ifadesini kullandı.


Sertifikaların metrekare olarak tanımlandığını belirten Canikli, sertifika almayı tercih eden hak sahiplerine, yeterli sayıda sertifikaya sahip olmaları şartıyla, tamamlanan projeden talep ettiği daireyi alma imkanının getirildiğini ifade etti.


Canikli, sertifika sahibi olup da daire talep etmeyen hak sahipleri ile...