19 / 05 / 2024

Gayrimenkul yatırım yöntemlerinde maket satışı

Gayrimenkul yatırım yöntemlerinde maket satışı

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nesih Tanrıverdi, Gayrimenkul yatırım yöntemlerinin en risklisi maketten konut satışında dikkat edilmesi gerekenleri Manşet Gazetesine anlattı.

Gökhan Yıldız kimdir? Gökhan Yıldız, Kalyon Gayrimenkul Yatırım’da icra kurulu üyesi oldu!

Gökhan Yıldız kimdir? , Gökhan Yıldız ne iş yapmaktadır? Kalyon Gayrimenkul Yatırım İcra kurulu üyesi olan Gökhan Yıldız hakkında merak edilenler.

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Fenercioğlu ve NEO Portföy'den arsa ve karma gayrimenkul yatırım fonu işbirliği!

Fenercioğlu ve Neo Portföy Yönetimi ile arsa ve karma gayrimenkul yatırım fonu işbirliği gerçekleştirildi. 

Yağmur Alacak Yönetimi Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yağmur Alacak Yönetimi Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Nilay Kara ve Serkan Yağmur ortaklığında kuruldu. 

Hm Ofis Gayrimenkul Yatırım Yönetim Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hm Ofis Gayrimenkul Yatırım Yönetim Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hülya Maç tarafından kuruldu.

Cln Capıtal Yönetim Danışmanlığı Gayrimenkul Yatırım Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Cln Capıtal Yönetim Danışmanlığı Gayrimenkul Yatırım Ve Turizm Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Doruk Çelen tarafından kuruldu.

Tt Partners Danışmanlık Gayrimenkul Yatırım Ve Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Tt Partners Danışmanlık Gayrimenkul Yatırım Ve Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Taner Barış Türk ve Yusuf Tunç ortaklığında kuruldu.

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Komitelerini belirledi!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Kamuyu Aydınlatma Platformu'da (KAP)Kurumsal Yönetim Komitesi hakkında açıklama yaptı. İşte detaylar...

Gayrimenkul yatırımı revaçta! Son 5 senede en yüksek getiri sağlayan yatırım gayrimenkul oldu!

Eva Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Anıl Ünlü, gayrimenkul yatırımının 2011 – 2015 seneleri arasında diğer yatırım araçlarına kıyasla en yüksek getiriyi sağladığına dikkat çekerek, 2011'de Kadıköy’de 365 bin lira bandında olan 120 metrekarelik 3+1 evin fiyatının 4 milyon 320 bin lira olduğunu aktardı.

Xy Gayrimenkul Yatırım Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Xy Gayrimenkul Yatırım Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de Abuzer Kayhan tarafından kuruldu.

Shakib Gayrimenkul Yatırım Yönetim Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Shakib Gayrimenkul Yatırım Yönetim Ve Ticaret Anonim Şirketi Kağıthane'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Reza Zadehbagherı tarafından kuruldu.

Yavuz Ngs Gayrimenkul Yatırım Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi The Y İstanbul Şubesi açıldı!

Yavuz Ngs Gayrimenkul Yatırım Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi The Y İstanbul Şubesi bugün Şişli'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Naşit tarafından açıldı.

Fuzul Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Mecidiyeköy Şubesi açıldı!

Fuzul Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Mecidiyeköy Şubesi 100 milyon TL yatırım bedeli ile YUNUS Furkan Akbal tarafından açıldı. 

Gayrimenkul yatırım yöntemlerinde maket satışı Haberi

Gayrimenkul yatırım yöntemlerinde maket satışı

Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kanunu, koruyucu hükümler içerse de konutzedelerin oluşmasına yol açabilecek uygulamalar devam ediyor. Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nesih Tanrıverdi, Gayrimenkul yatırım yöntemlerinin en risklisi maketten konut satışında dikkat edilmesi gerekenleri Manşet Gazetesine anlattı. 


Müteahhitlerin kooperatif ortaklığı üzerinden maketten konut satmasını ve bunun getirdiği sakıncaları Manşet Gazetesi'ne anlatan Tanrıverdi, eski düzenlemeden farklı olarak maketten satış yani ön ödemeli konut satışlarında yeni düzenlemeler getirildiğini belirtti. Yasanın geçtiğimiz yıl yürürlüğe girdiğini hatırlatan Tanrıverdi, Tüketici koruması hakkında kanunla ilgili eski düzenlemeden farklı olarak maketten satış dediğimiz ön ödemeli konut satışlarına düzenlemeler getirildi. Burada hem satıcılara bazı yükümlülükler getirildi. Hem de tüketiciye ek haklılıklar tanındı" dedi. 


"TÜKETİCİ MÜTEAHHİTLERLE UĞRAŞMAYACAK" 

Daha önceki yasada yapı kullanma izni alma zorunluluğun olduğunu kaydeden Tanrıverdi şöyle...