07 / 05 / 2024

Gayrimenkul yatırımının değerlendiilmesi

Gayrimenkul yatırımının değerlendiilmesi

Cumhuriyet Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında gayrimenkul sektöründeki yatırım formüllerini anlattı. İşte Ceren Kumbasar'ın bugünkü yazısı....

Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka arz oluyor

SPK, Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın ilk halka arzını onayladığını açıkladı. Buan göre, 1 Türk Lirası nominal değerli paylar 135 Türk Lirası sabit fiyat üzerinden satışa sunulacağı kaydedildi.

Abf Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Abf Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Köroğlu tarafından kuruldu.

C Ve A Gayrimenkul Yatırım İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

C Ve A Gayrimenkul Yatırım İnşaat Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bilkay Bıyık tarafından kuruldu.

Nitaş Gayrimenkul Yatırım İnşaat Ve Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nitaş Gayrimenkul Yatırım İnşaat Ve Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nihat Taşdemir tarafından kuruldu.

Kongy Gayrimenkul Yatırım İnşaat Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kongy Gayrimenkul Yatırım İnşaat Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Damgalı tarafından kuruldu.

Retro Gayrimenkul Yatırım İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Retro Gayrimenkul Yatırım İnşaat Limited Şirketi bugün Maltepe'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Çetinkaya tarafından kuruldu.

Sancaktepe Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Sancaktepe Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Sancaktepe Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Sarıyer'de yapıldı.

Ktc Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ktc Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kağıthane'de Kübra Cabalar tarafından kuruldu.

Euroesta Gayrimenkul Yatırım İnşaat Taahhüt Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Euroesta Gayrimenkul Yatırım İnşaat Taahhüt Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de Erhan Uraş tarafından kuruldu.

Hoşver Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hoşver Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Arif Emir Hoşver tarafından kuruldu.

Dibra Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dibra Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir’de Muhammed İlkbal Güzeldere tarafından kuruldu!

Gayrimenkul yatırımı revaçta! Son 5 senede en yüksek getiri sağlayan yatırım gayrimenkul oldu!

Eva Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Anıl Ünlü, gayrimenkul yatırımının 2011 – 2015 seneleri arasında diğer yatırım araçlarına kıyasla en yüksek getiriyi sağladığına dikkat çekerek, 2011'de Kadıköy’de 365 bin lira bandında olan 120 metrekarelik 3+1 evin fiyatının 4 milyon 320 bin lira olduğunu aktardı.

Emlakyap Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emlakyap Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de Mevlüt Acaroğlu ve Murat Hazan ortaklığında kuruldu.

Gayrimenkul yatırımının değerlendiilmesi Haberi

Gayrimenkul yatırımının değerlendiilmesi

Yatırım matematiksel bir kavramdır. Yatırımın belirli bağımsız değişkenleri vardır, öngörülemeyen etkenleri vardır elbet ama esas olarak gayrimenkul sektöründe yatırım bir formül üzerinden değerlendirilir. Kira çarpanı, bölgenin amortisman süresi gibi net veya kısmen belirli rakamlar üzerinden o yatırımın değeri/ederi hesaplanır. Ancak ne tuhaf ki Türkiye’de konut yatırımı denilince önce matematiksel veriler, hesaplar değil ihtiyaçlar belirlenir. Bir zamanların ünlü reklamında olduğu gibi, bir kalem, bir pergel, bir de çikolata alacağım bakkal amca. Bir kışlık, bir araba, bir de yazlık alacağım bankacı abla.


Yazlık ev 

İhtiyaçlarımızı belirlerken, liste başında üç kalem dikkat çekiyor; oturacağımız ev, araba ve yazlık. Oturacağımız ev ve arabanın özellikle büyükşehirlerde yaşayanlar için gerçek bir ihtiyaç olduğu aşikâr. Bu durumun tek istisnası sağlam bir finans bilgisine sahip olanlar. Zira onlar için...