28 / 04 / 2024

gayrimenkulde yabancı yatırımcılr

gayrimenkulde yabancı yatırımcılr

Türkiye'de konut sektörüne yatırım yapan yabancıların giderek arttığına dikkat çeken KONUDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Türk gayrimenkul sektöründe yabancı yatırımcının payının 20 milyar dolara ulaşmasını öngörüyoruz." dedi.

Yabancı yatırımcıların gayrimenkulde ilk tercihi Türkiye!

Yabancı yatırımcılar koronavirüs salgınına rağmen Türkiye'den konut almaya devam etti. Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların en çok İstanbul ve İzmir'den ev aldığını söyledi.

Gayrimenkulde yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye çekeceğiz!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, gayrimenkulde yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye çekecek yeni modeller üzerine çalıştıklarını söyledi.

Gayrimenkulde yabancı yatırımcı sepeti uygulaması başladı!

Sektördeki durgun seyri hareketlendirmek için daha önce uygulanmayan çalışmalardan Gayrimenkulde Yabancı Yatırımcı Sepeti uygulaması başladı. 

Gayrimenkulde yabancı yatırımcı sayısı artacak!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, bu yıl konut satışını değerlendirdi. Torun, 2017'de yabancı yatırımcı sayısında önemli bir artış yaşanacağını beklediğini söyledi.

Türkiye yabancı yatırımcı için cazibesini kaybetmedi!

TABA AmCham Başkanı Bora Gürçay, yabancı yatırımcı için Türkiye'de tüm koşulların uygun olduğunu ve ülkenin cazibesini kaybetmediğini bildirdi.

Yabancı yatırımcılar bu ilçelerden konut alıyor!

Yeni yatırımlar ve konut projeleri ile yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam eden İstanbul'da yabancılara konut satışı hızla artıyor.

Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi sürüyor!

ABD’de bir dizi görüşme gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin sürdüğünü söyledi.

Kredi notunun düşmesi yabancı yatırımcı ilgisini azaltmaz!

Ernst & Young Türkiye Başkanlığı’na getirilen Metin Canoğulları, derecelendirme kuruluşlarının kredi notunu düşürmesinin Türkiye’ye yabancı yatırımcı ilgisini azaltmayacağını söyledi.

Yabancı yatırımcıya oturma izni!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın yaptığı açıklamalara göre, yabancı yatırımcılara bazı koşullarda oturma izni ve vatandaşlık verilecek.

Türkiye'nin zor süreçleri atlatması yabancı yatırımcıları etkiledi!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, Türkiye'nin zor süreçleri atlatmasının ve darbe girişiminin ardından hızlı şekilde toparlanmasının yabancı yatırımcıları çok etkilediğini söyledi.

SeaPearl Ataköy yabancı yatırımcının ilgi odağı oldu!

Ataköy sahildeki projeye yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiğini belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Ülkemiz için buradayız, satış ikinci planda” dedi.

Darbe girişimi yabancı yatırımcıyı durdurmadı!

FETÖ’nün 15 Temmuz gecesi yaptığı darbe girişimi, yabancı yatırımcıyı durdurmadı. 15 Temmuz’dan bu yana birçok yabancı yatırımcı Türkiye’ye geldi. Yatırımlarda rotayı Türkiye’ye çevirenler arasında Körfez ülkeleri dikkat çekti.

Yabancı yatırımcı Emlak Konut'tan 28,1 milyon dolarlık hisse aldı!

Yabancı yatırımcı, Borsa İstanbul pay piyasalarında, üç ay süren net satış trendini sonlandırarak ağustos ayında 12 milyon dolarlık net alım yaptı.

gayrimenkulde yabancı yatırımcılr Haberi

gayrimenkulde yabancı yatırımcılr

Türkiye'de konut sektörüne yatırım yapan yabancıların giderek arttığına dikkat çeken Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Türkiye'de 2012 yılında, yabancıların gayrimenkul edinmesi üzerindeki kısıtlamaların kaldırılması kararı ile daha önce ülkemizde konut edinmesi mümkün olmayan bir alıcı grubuna satış yapılabilmesinin önü açıldı ve satışlar bu açıdan olumlu etkilendi. 2012 yılında mütekabiliyet yasasınm yürürlüğe girmesinin ardından yabancılara gayrimenkul satış rakamı 2.64 milyar dolar seviyesine geldi. İngiltere ve Almanya'nın yanı sıra Suudi Arabistan, Kuveyt ve Körfez'in ilgisiyle geçen yıl ise Türkiye'ye doğrudan giren toplam yabancı ticari, kurumsal ve bireysel gayrimenkul sermayesi 3.5 milyar dolar düzeyine yükseldi. Rakamın çok rahatlıkla 5 milyar dolarla kapatacağını bekliyoruz" dedi. 


KONUT CAZİBESİNİ KORUYOR 


Çelik, yabancı yatırımcı ilgisindeki artışın, şaşırtıcı olmadığım, konut yatırımının Türkiye'de hâlâ cazibesini...