14 / 05 / 2024

gayrimenkulleri ceza ödemeden beyan etmek mümkün mü

gayrimenkulleri ceza ödemeden beyan etmek mümkün mü

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Şükrü Kızılot' un miras yolu ile edinilen taşınmazlara ilişkin emlak vergisi konulu 'Neriman Teyze’nin beyan etmeyi unuttuğu miras' başlıklı yazısı...

Rusya'da 'kira sözleşmelerinin cezasız feshi' tasarısına tepki!

Rusya Bakanlar Kurulu tarafından, ticari emlak kiracılarının ceza ödemeden kira sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedebilmelerine yönelik hazırlanan yasa tasarısı tepki topluyor...

Günlük kiralık evlere 8.7 milyon ceza!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, günübirlik konut kiralamalarına ilişkin olarak 7 bin 610 mükellef üzerinde denetim yaptıklarını, denetimlerin sonucunda 8 milyon 700 bin TL ceza kestiklerini bildirdi. 

İzmit'te kaçak yapılara ceza!

İzmit Belediyesi kaçak yapıya geçit vermiyor. Bölgede inşa edilen kaçak binalara ceza verildi.

Sungurlu Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun inşaatı sürüyor!

Çorum’un Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen, Çiftlik Köyünde yapımına başlanılan bin 200 kişilik T tipi, 400 kişilik Açık Ceza İnfaz Kurumu için devam eden inşaat çalışmalarını inceledi.

İBB'den kaçak hafriyat dökümüne ceza!

Kentsel dönüşümün hızla sürdüğü İstanbul'da 14 resmi hafriyat sahasından 7’sinin kapasitesi doldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Çevre Koruma Müdürlüğü, kaçak döküme verilen ceza oranlarını açıkladı.

Brezilyalı inşaat devi Odebrecht'e 2.6 milyar dolarlık ceza!

Brezilyalı inşaat şirketi Odebrecht'e mahkeme 2.6 milyar dolarlık ceza verdi. Verilen cezanın 2,39 milyar dolarlık bölümü Brezilya'ya, kalan para ise İsviçre ve ABD'ye ödenecek.

OHAL'i bahane eden müteahhite ceza!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, OHAL sürecini bahane ederek konu satışlarını tek taraflı fesh eden müteahhite ceza uygulanacağını açıkladı.

Günübirlik kiralamayı bildirmeyen 11 ev sahibine ceza yağdı!

Sakarya Emniyet Müdürlüğü, bölgedeki günübirlik kiralanan evleri bildirmeyen 11 konut sahibine ceza yağdırdı. 10'ar bin 383'er lira para cezası verilen ev sahipleri toplam 114 bin 213 lira ödeyecek.

Günübirlik kiralamayı bildirmeyene 10 bin lira ceza!

Marmaris Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre; Marmaris'te evini günübirlik kiraya verdiği internetten tespit edilen kişiye, bildirimde bulunmadığı gerekçesiyle 10 bin TL ceza verildi.

Cinayet işlenen günlük evin emlakçısına ceza!

İzmir Çiğli'de günlük ev kiralayan Turan Sert yeğenini vurduktan sonra ihtihar etmişti. Soruşturma kapsamında emlakçıya kiracıların kimlik bilgilerini almadığı için ceza kesildi.

Sertifikasız işçi çalıştırana ceza!

Düzce Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Uğur, Türkiye genelinde 40 meslek kolunda sertifikasız işçi çalıştıran kuruluşlara 527 TL ceza verileceğini söyledi.

Yapı denetim firmalarına ceza yağdı!

Eksik veya kusurlu görev yapan yapı denetim firmalarına 2016'da ceza yağdı. 7 firmanın lisansı iptal edildi.

Real Merter'de peşinat ödemeden ev sahibi olma imkanı!

155 mağazalık “Toptan Tekstil AVM” alanı ve 1+1, 2+1 ve 3+1 seçenekleri ile 248 daireyi de barındıran projede peşinat ödemeden ev sahibi olunabiliyor..

gayrimenkulleri ceza ödemeden beyan etmek mümkün mü Haberi

gayrimenkulleri ceza ödemeden beyan etmek mümkün mü

Miras kalan ve uzun süre beyan edilmemiş gayrimenkulleri ceza ödemeden beyan etmek mümkün mü?



Hürriyet Gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Şükrü Kızılot'un miras yolu ile edinilen taşınmazlara ilişkin emlak vergisi konulu 'Neriman Teyze’nin beyan etmeyi unuttuğu miras' başlıklı yazısı.


NERİMAN Teyze, annemin Datça’dan yazlık komşusu.

Haftalardır anneme “Oğlun gelirse bana haber ver. Önemli bir konum var, onu soracağım” diyormuş.

Datça’ya gittiğimde annem “Oğlum, zamanın varsa bizim komşu Neriman Hanım, 5 dakika gelip bir şey sormak istiyor” dedi.

NERİMAN TEYZE’NİN SORUNU

Neriman Teyze geldi ve doğrudan konuya girdi;

“- 10 yıl önce vefat eden babamdan, bir arsa ve bir de ev kaldı. Babamın tek mirasçısı benim. Yıllar sonra duydum ki bu evi ve arsayı beyan edip, vergi ödeyecekmişim. Arsayı kat karşılığı verecektim, müteahhit uyardı ve ‘Bu arsa senin...