25 / 07 / 2024

Gayrimenkullerin iktisap bedeli nasıl tespit edilir

Gayrimenkullerin iktisap bedeli nasıl tespit edilir

Gayrimenkullerin iktisap bedelinin tespiti ile ilgili oranlar, 2006 yılının Ocak ayından itibaren toptan eşya fiyat endeksi yerine, üretici fiyat endeksi yayımlanıyor. İşte TÜİK tarafından yayınlanan iktisap bedelleri...

Bodrum'da gayrimenkullerin rayiç bedeli bir tıkla öğrenilecek!

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tapu Müdürlüğü arasında imzalanan anlaşma ile ilçede yaşayan vatandaşlar, emlak gayrimenkullerin rayiç bedellerini kolay bir şekilde öğrenebilecek. 

Çekmeköy ve Ümraniye'de 9.7 milyon TL'ye 16 gayrimenkul!

İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi Çekmeköy ve Ümraniye'de bulunan 16 gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam bedeli 9 milyon 750 bin 500 TL olarak belirlendi.

Adana Defterdarlığı'ndan 5 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Adana Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Seyhan ve Çukurova'daki 2 arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedeli 5 milyon 11 bin TL olarak belirlendi.

Osmaniye'de 5.4 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Osmaniye İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Osmaniye Düziçi'nde yer alan 2 arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedeli 5 milyon 471 bin 520 TL olarak belirlendi.

Adana'da 5.6 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Adana Defterdarlığı, Seyhan ve Çukurova'da bulunan 3 gayrimenkulü satışa çıkardı. Arsa ve apartmandan oluşan gayrimenkullerin toplam bedeli 5 milyon 636 bin TL olarak belirlendi.

Esenyurt Acunkent Sitesi'ndeki 173 ev icradan satılıyor!

Büyükçekmece 2. İcra Dairesi, Esenyurt'ta yer alan Acunkent Sitesi'ndeki 173 daire satışa çıkarıyor. Gayrimenkullerin satış bedeli 19 milyon 728 bin TL olarak belirlendi.

Ankara Etimesgut'ta 93 milyon TL'ye satılık 19 gayrimenkul!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Etimesgut Balıkuyumcu'da bulunan 19 gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam bedeli 93 milyon 33 bin 92 TL olarak belirlendi.

İzmir Bornova'da 5.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Bornova Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Bornova Pınarbaşı'nın Ümit Mahallesi'nde bulunan İdare Binası ve Benzin İstasyonunu satışa çıkardı. İhalesi 21 Eylül 2016 tarihinde gerçekleşecek gayrimenkullerin toplam bedeli 5 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Beylikdüzü Belediyesi'nden 41 milyon TL'ye satılık 4 arsa!

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı, Beylikdüzü'nün Kavaklı ve Adnan Kahveci Mahallesi'nde bulunan 4 arsayı satışa çıkardı. Toplam 21 metrekarelik konut alanı olarak tahsis edilecek gayrimenkullerin satış bedeli 41 milyon TL olarak belirlendi.

SGK'dan 10 ilde satılık 16 gayrimenkul!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Adana, İzmir, Balıkesir, Bolu, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Ordu, Muğla ve Batman'da bulunan 16 gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam bedeli 40 milyon 540 bin TL olarak belirlendi.

Kahramanmaraş'ta 2.7 milyon TL'ye satılık 20 gayrimenkul!

Kahramanmaraş Türkoğlu Belediye Başkanlığı, 19 daire ve 1 işyerini satışa çıkardı. İhalesi 26-27 ve 28 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek gayrimenkullerin toplam bedeli 2 milyon 703 bin 912 TL olarak belirlendi.

Çanakkale Biga'da 5.2 milyon TL'ye satılık 9 gayrimenkul!

Çanakkale Biga Belediye Başkanlığı, İstiklal ve Hamdibey mahallelerinde bulunan 9 gayrimenkulü satışa çıkardı. İhalesi 8 Eylül 2016 tarihinde gerçekleştirilecek gayrimenkullerin toplam bedeli 5 milyon 250 bin TL olarak belirlendi.

Ankara Yenimahalle'de 8.7 milyon TL'ye satılık 13 gayrimenkul!

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanlığı , Yakacık ve yuva mahallelerinde bulunan 13 gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam bedeli 8 milyon 733 bin 875 olarak belirlendi.

Gayrimenkullerin iktisap bedeli nasıl tespit edilir Haberi

Gayrimenkullerin iktisap bedeli nasıl tespit edilir

Gayrimenkullerin iktisap bedelinin tespiti!

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında iktisap bedeli, elden çıkarılan gayrimenkullerin, elden çıkarıldığı ay hariç olmak üzere Türkiye İstatistik Kurumu’nca belirlenen toptan eşya fiyat endeksindeki artış oranında artırılarak tespit ediliyor.


2006 yılının Ocak ayından itibaren toptan eşya fiyat endeksi yerine, üretici fiyat endeksi yayımlanmaktadır. Bu nedenle 01.01.2006 tarihinden sonra yapılan endekslemelerde toptan eşya fiyat endeksi yerine, üretici fiyat endeksi dikkate alınıyor.

Ancak, bu endekslemenin yapılabilmesi için söz konusu artış oranının %10 veya üzerinde gerçekleşmesi gerekmektedir. Söz konusu endeksleri TÜİK'in resmi internet sayfasında yer alıyor.


Üretici Fiyatları Endeksi, Aralık 2013


Üretici Fiyatları Endeksi aylık %1,11 arttı

Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE), 2013 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre %1,11, bir önceki yılın Aralık ayına göre %6,97, bir önceki yılın aynı ayına göre %6,97 ve on...