29 / 04 / 2024

gayrimenkulün sat ve geri kirala işlemi

gayrimenkulün sat ve geri kirala işlemi

Hürses Gazetesi köşe yazarı Can Türker bugün köşesinde "Sat ve Geri Kirala işlemlerine ilişkin yeni düzenlemeler" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

Doğuş Otomotiv, Bursa Osmangazi'deki arsa ve binasını satıyor! 

Doğuş Otomotiv tarafından Bursa Osmangazi'de yer alan gayrimenkulün satılması kararı alındı. İşte ayrıntılar...

TMSF, İnanlar İnşaat'ın 138 gayrimenkulünü satıyor! Fiyatı dudak uçuklattı! 

TMSF, kayyum olarak atandığı İnanlar İnşaat'a ait çeşitli şehirlerde yer alan gayrimenkullerini toplu olarak satışa sundu. 138 gayrimenkulün toplam muhammen bedeli 206 milyon Türk Lirası olarak açıklandı. İhalenin son teklif günü de belli oldu. 

TMSF, Bank Asya'nın İzmir Torbalı Pancar OSB'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin İzmir Torbalı Pancar OSB'de yer alan alan gayrimenkulünü satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 25 milyon TL olarak belirlendi.

Avrasya GYO, İstanbul Arnavutköy'deki 7 gayrimenkulünü satıyor!

Avrasya GYO İstanbul Arnavutköy ilçesindeki 5 adet bir katlı, 1 adet iki katlı betorname işyeri ve arsası ile iki katlı ve üç katlı 2 adet kargir işyeri ve arsasını satıyor. 

Gayrimenkul ilanlarında flaş gelişme! Satış ve kiralama bilgileri Gelir İdaresi Başkanlığı'na verilecek!

Menkul-gayrimenkul sitelerine satış ve kiralama bilgilerini Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) sunma zorunluluğu geldi. 

PORTAŞ, Ankara'daki 1 konut ile 4 gayrimenkulünü 90 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

PORTAŞ, Ankara ili, Çankaya ve Gölbaşı ilçelerinde yer alan 5 gayrimenkulünü satışa sunuyor. Peki satışa sunulan gayrimenkullerin fiyatları kaç lira? Gayrimenkullerin büyüklükleri kaç metrekare? İşte ayrıntılar...

Ford marka araçların satışı ve üretimi yasaklandı! Volkswagen son dakikada kurtuldu

Ford marka araçların satışına ve üretimine yasak kararı geldi. Ford söz konusu yasakla ilgili açıklama yaptı. Üretim ve yasak kararı kısa süre içinde uygulamaya girecek. Volkswagen de benzer bir yasaktan son anda kurtuldu. İşte detaylar...

TMSF, Bank Asya'nın Yalova'daki gayrimenkulünü 14.3 milyon TL'ye satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin Yalova Altınova'da yer alan gayrimenkulünü satışa çıkardı.

Adese Gayrimenkul'ün Kulesite ve Ereğli Parksite mağazaları Migros'a devredildi!

Adese Gayrimenkul'ün Konya'da işletilmekteyken faaliyetlerine son verilen Kulesite ve Ereğli Parksite mağazaları Migros'a devredildi.

Adese Gayrimenkul'ün satış geliri yüzde 87 azaldı!

Adese Gayrimenkul'ün 1 Ocak 2021 ile 31 Mart 2021 dönemine ait sorumluluk beyanı, faaliyet raporu ve finansal raporu yayınlandı.

Altın Oran Gayrimenkul İnşaat Ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Altın Oran Gayrimenkul İnşaat Ve Turizm Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Turgay Öztürk tarafından kuruldu.

Gayrimenkulün satış değeri vergiyi nasıl etkiler?

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Karabıyık bugünkü yazısında Gayrimenkulün satış değerinin vergiyi nasıl etkilediğini kaleme aldı. İşte Karabıyık'ın o yazısı...

Türk Hava Kurumu Düzce'deki 4 gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Düzce Merkez'de yer alan 4 adet gayrimenkulünü satışa çıkardı.

gayrimenkulün sat ve geri kirala işlemi Haberi

gayrimenkulün sat ve geri kirala işlemi

6361 Sayılı Kanunu’nun 18 maddesinde finansal kiralama sözleşmesi;.


“kiralayanın, kiracının talebi ve seçimi üzerine üçüncü bir kişiden veya bizzat kiracıdan satın aldığı veya başka suretle temin ettiği veya daha önce mülkiyetine geçirmiş bulunduğu bir malın zilyetliğini, her türlü faydayı sağlamak üzere kira bedeli karşılığında, kiracıya bırakmasını öngören sözleşmedir.”


şeklinde tanımlanmıştır. İlgili maddenin açıklama ve gerekçesinde;


“finansal kiralama sözleşmesi, ihtiyaç duyulan malların ya üçüncü bir kişiden ya da bizzat kiracıdan finansal kiralama şirketince satın alınarak veya başka bir suretle temin edilerek kullanımının bir bedel karşılığında kiracıya devredilmesi yoluyla karşılanması şeklinde tanımlanmış ve finansal kiralamaya konu olan malın, sadece üçüncü kişilerden değil, bizzat kiracıdan da temin edilebilmesine imkan getirilmiş, böylelikle uluslararası uygulamada yaygın bir finansman yöntemi olan sat-geri kiralama işleminin yapılabilmesine imkan tanınmıştır.”


denilerek sat...