17 / 09 / 2024

İş GYO, Marmara Park AVM'yi ve Maslak Ofis Binasını satıyor!

İş GYO, Marmara Park AVM'yi ve Maslak Ofis Binasını satıyor!

İş GYO, megakentteki iki gayrimenkulünü satıyor. Marmara Park AVM ve Maslak Ofis Binası'nı satışa sunacak olan İş GYO, Genel Müdürlüğü yetkiyi verdi. İşte detaylar...




İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda gayrimenkul satış görüşmeleri kapsamında genel müdürlüğe yetki verilmesi hakkında açıklama yaptı. 

İş GYO Yönetim Kurulu'nun 16 Eylül 2024 tarihinde yapılan toplantısında; şirket portföyünde yer alan Marmara Park AVM ve Maslak Ofis Binası ile ilgili önemli bir karar alındı. 

İş GYO, Marmara Park AVM yi ve Maslak Ofis Binasını satıyor!

İş GYO, Marmara Park  Alışveriş Merkezi'nin bulunduğu 110 no.lu parsel ile bitişiğinde bulunan 102 ve 103 no.lu parsellerin ve İstanbul ili, Sarıyer ilçesinde yer alan Maslak Ofis Binası'nın satışına ilişkin resmen düğmeye bastı. 

Şirketten yapılan açıklamada 16 Eylül'de yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, Marmara Park AVM ve Maslak Ofis Binasının satışına ilişkin olarak potansiyel alıcılarla görüşmelerin yürütülmesi ve satın alma tekliflerinin toplanması hususunda Şirket Genel Müdürlüğü'ne yetki verilmesine karar verildiği belirtildi. 

Henüz her iki gayrimenkul için de satış bedeli ve satış tarihi gibi detaylar açıklanmadı. 

İş GYO, Marmara Park AVM yi ve Maslak Ofis Binasını satıyor!

MARMARA PARK AVM'NİN DEĞERİ 2.5 MİLYAR TL'Yİ AŞMIŞTI 

Marmara Park AVM, İstanbul ili, Esenyurt ilçesi, Yakuplu Mahallesi, 21 ada 103 ve 21 ada 110 parsellerde bulunuyor. E5 karayolu üzerinde Beylikdüzü Mevkiinde Edirne istikametine ilerlerken sağ kolda yer alan AVM, A ve B Bloklar olmak üzere 2 blok halinde yükseliyor. Söz konusu AVM'nin A Bloğu zemin + 5 normal kat + 2 adet ara kat + çatı katından, B Bloğu ise bodrum kat + zemin + 6 normal kattan oluşuyor. 

Marmara Park AVM'nin toplam brüt alanı 62 bin 343,69 metrekare, A Blok ve B Blok olacak şekilde katlara göre toplam alanı 204 bin 160,34 metrekare olarak belirlendi. 

2012 yılında kapılarını açan AVM'nin28 Haziran 2024 tarihi itibarıyla  güncel pazar değeri 2 milyar 319 milyon 778 bin TL, KDV dahil toplam değeri ise 2 milyar 551 milyon 755 bin 800 TL şeklinde belirlenmişti. 

Ayrıca, AVM'nin ortalama aylık kira birim değeri 178 TL, toplam aylık kira değeri 11 milyon 97 bin TL, toplam yıllık kira değeri de 133 milyon 166 bin TL olarak tespit edildi. 

İş GYO, Marmara Park AVM yi ve Maslak Ofis Binasını satıyor!

İŞ GYO MASLAK OFİS BİNASININ DEĞERİ NE KADAR? 

İş GYO Maslak Ofis Binası da İstanbul ili, Sarıyer ilçesi, M.Ayazağa Mahallesi, 10 Ada, 10 Parselde yer alıyor. Maslak merkezde, Eski Büyükdere Caddesi üzerinde, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Yerleşkesinin karşısında, plazalar bölgesi şeklinde belirtilen bölgede yer alan bina, 4.469,50 metrekare parsel üzerinde yükseliyor. 

“İki Blok Yirmi Bağımsız Bölümlü Kargir İşhanı” niteliği ile tescil edilen binada A ve B blok olarak isimlendirilmiş iki blok bulunuyor. 

Emlak Konut GYO Muğla Milas Meşelik arsası için 1 milyar 100 milyon TL'lik teklif!

Marmara Park AVM'nin değeri 2.5 milyar TL'yi aştı! 

Başakşehir'e Avrasya 4 projesi geliyor! Fuzul GYO'dan Emlak Konut GYO arazisine 427 konutluk yeni proje!


Geri Dön