05 / 05 / 2024

Gayrimenkulünü Satanların vergilendirilmesi

Gayrimenkulünü Satanların vergilendirilmesi

Devamlı olarak gayrimenkul alım satımı işlemlerinin vergisel sorumlulukları, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanıyor. Devamlı olarak gayrimenkul alım satımı vergiye tabi tutuluyor. İşte gayrimenkullerin elden çıkarılmasında vergisel sorumluluklar.

2019’da gayrimenkulünü satanlar dikkat!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2019 yılında toplamda 2 milyon 338 bin 269 gayrimenkulün satıldığını belirtti. Özelmacıklı, konuyla ilişkin kira geliri beyannamesini kimlerin vereceğini, beyannamenin nasıl hesaplandığını, ne zaman ödenmesi gerektiğini anlattı...

Reysaş GYO 8 gayrimenkulünün 2017 değerleme raporunu yayınladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı çeşitli illerde yer alan 8 gayrimenkulün 2017 yıl sonu ekspertiz raporlarını yayınladı. 

Timur Gayrimenkul'ün kupon faizi yüzde 4,29!

Timur Gayrimenkul'ün 50 milyon TL nominal değerli, 3 ayda bir değişken kupon ödemeli tahvilin 4 Nisan 2018 tarihinde yapılacak ikinci kupon ödemesine ilişkin faiz yüzde 4,29 olarak belirlendi. 

ÖİB Ankara'daki 6 gayrimenkulün ihale tarihini uzattı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, son teklif verme tarihi 29 Kasım 2017 Cuma günü olan Ankara'daki 6 gayrimenkulün tarihini uzattı..

Yatırım amaçlı gayrimenkulün transferine ilişkin tebliğ!

Yatırım amaçlı gayrimenkulün transferine ilişkin esasların yer aldığı tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Kiler GYO Esenyurt'taki gayrimenkulünü Setman Lojistik'e kiraladı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kiler GYO Esenyurt'taki gayrimenkulünü Setman Lojistik'e kiraladı.

Metal Gayrimenkul'ün olağanüstü genel kurul toplantısı bugün!

Metal Gayrimenkul'ün 2017 yılı olağanüstü genel kurul toplantısı bugün  Arcadium Life'ta yapılıyor. 

Özak GYO'nun Demre'deki gayrimenkulünün ön izin süresi uzatıldı!

Özak GYO'nun Antalya Demre Taşdibi'nde yer alan günübirlik turizm tahsisli gayrimenkulünün ön izin süresi 4 ay uzatıldı.

Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360'ta neler konuşuldu?

Sektörü sürdürülebilir bir geleceğe taşımak kadar bu geleceğe yeni ufuklar kazandırma kararlılığıyla yola çıkan ve gördüğü büyük ilgi üzerine iki gün olarak organize edilen“Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360'ta neler konuşuldu? İşte dev buluşmadan satır başları...

Türk Hava Kurumu 7 ildeki 7 gayrimenkulünü satıyor!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı 7 ildeki 7 gayrimenkulünü satışa sunuyor. Gayrimenkuller için ihaleler 18 Aralık'ta yapılacak..

Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360 başladı!

Sektörü sürdürülebilir bir geleceğe taşımak kadar bu geleceğe yeni ufuklar kazandırma kararlılığıyla yola çıkan ve gördüğü büyük ilgi üzerine iki gün olarak organize edilen“Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360” bugün başladı.

ÖİB 2 ildeki 15 gayrimenkulün satışını onayladı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara ve Artvin'de yer alan 15 gayrimenkulün satışı onaylandı..

Özak GYO'nun Demre'deki gayrimenkulünün tahsis süresi uzatıldı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak GYO'nun Demre'deki gayrimenkulünün kesin tahsis süresi uzatıldı.

Gayrimenkulünü Satanların vergilendirilmesi Haberi

Gayrimenkulünü Satanların vergilendirilmesi

Devamlı olarak gayrimenkul alım satımı!

Devamlı olarak gayrimenkul alım satımı işlemlerinin vergisel sorumlulukları, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanıyor.


Devamlı olarak gayrimenkullerin elden çıkarılmasında vergisel sorumluluklar şu şekilde açıklanıyor:


Gayrimenkul alım satım işinin devamlı yapılması durumunda elde edilen gelir değer artış kazancı olarak değil ticari kazanç olarak vergilendirilecektir.


Ticari bir organizasyon içerisinde yapılan satışlar, tek bir satış gerçekleştirilmiş dahi olsa, ticari kazanç olarak değerlendirilecek, ticari bir organizasyon olmaksızın birden fazla satış yapılmış ise satışın hangi amaçla yapıldığının tespit edilmesi gerekecektir.


Bu durumda kazanç sağlama amacıyla yapılan alımk satım işlemlerinin ticari kazanç kapsamında; şahsi ihtiyaç ya da servetim korunması amacıyla gerçekleştirilen alım-satım işlemlerinin ise değer artış kazancı kapsamında deperlendirilmesi gerekmektedir.


Aynı zamanda, bu kazançların bir ticari işletme tarafından elde edilmesi durumunda da elde edilen kazan. olarak vergilendirilecektir.


Satın...