04 / 05 / 2024

Gazbeton duvar ısı

Gazbeton duvar ısı

Modern dünyanın duvar malzemesi olarak kabul edilen gazbetonun yangına dayanımı, İngiltere’de faaliyet gösteren uluslararası sertifikalandırma ve test merkezi Warrington Fire Laboratuvarları tarafından yapılan testle de ispatlandı.

Bursa'da yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi!

Bursa Osmangazi'de yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi...

Kayseri'de inşaat ustası muhtar olunca eşi işlerini devraldı!

Kayseri'de inşaat işleri ile uğraşan Emir Metin (48) muhtar seçildikten sonra, inşaat işlerini eşi Fatma Metin’e devretti. Fatma Metin, inşaatlarda duvar, sıva, fayans, alçı, ters tavan, su tesisatı, kaynak gibi birçok işi başarılı bir şekilde yapıyor...

Fuat Oktay: İstanbul'da hasarlı bina sayısı 473!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "AFAD ihbar hattına gelen hasarlı bina sayısı 473'tür. Bunların çoğunluğu, basit ölçekte duvarında çatlaklar oluşan binalar" diye konuştu. 

Meksika sınırına duvar inşaatı tam gaz!

Amerikan Başkanı Donald Trump, Meksika sınırındaki duvarın inşasının hızla devam ettiğini duyurdu. Yetkilere göre, duvarın 100 kilometrelik bir bölümü tamamlandı.

Meksika sınırı duvarı için Pentagon'dan 3.6 milyon dolar bütçe! 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Meksika sınırına duvar projesine Savunma Bakanlığı fonundan 3.6 milyar dolar ayrılmasına onay verdi.

Meksika sınırı duvarı için Pentagon'dan bütçe! 

ABD Yüksek Mahkemesi, Amerikan Başkanı Trump'ın Meksika sınırına örülmesini istediği duvar için Pentagon bütçesinden 2.5 milyon dolar bütçenin kullanılmasına onay verdi. 

İsrail, Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bazı evleri yıktı!

İsrail güçleri, Doğu Kudüs'te Ayrım (Utanç) Duvarı'nın devamı olan tel bariyerlere yakın olduğu için Filistinlilere ait 10 binadan bazılarını yıkıyor.

Süleymaniye Camisi'nin duvarında delik açıldı!

İstanbul'un en önemli ibadethanelerinden biri olan Süleymaniye Camisi'nin duvarına kablo geçirmek için delik açıldı. 

Gayrimenkulün satış-kiralama sürecinde afiş neden önemli?

Bursa İhsaniye Altın Emlak'tan Münür Şenay, gayrimenkul satış ve kiralama süreçlerinde gayrimenkulün balkonuna, camına, duvarına asılan afişin öneminin göz ardı edilmemesi gerektiğini söylüyor...

Başakşehir'de istinat duvarı çökmesi ile ilgili inceleme başlatıldı!

Kayaşehir’de bir sitenin istinat duvarı çöktü. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, olayla ilgili gerekli çalışmaların süratle gerçekleştirildiğini söyledi.

Bursa'da bina yerine istinat duvarı ruhsatıyla dolandırıcılık iddiası!

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, düşük peşinat ve faizsiz taksitlerle toplu konut inşa edeceği taahhüdünde bulunan firmaya ödeme yaptıklarını  ancak araziye sadece istinat duvarı ruhsatı alınarak mağdur edildiklerini söylediler. 

Ankara'da inşaatta duvar yıkıldı! 1 yaralı!

Ankara'da Melike Hatun Camii'nin alt katında inşa edilen yer altı çarşısında iş yerinin duvarı yıkıldı. Olay sonucunda 1 işçi yaralandı.

Mısır Çarşısı'nda çivi çakılması yasaktı, şimdi dev panolar kuruldu!

Restorasyon çalışmaları tamamlanan Tarihi Mısır Çarşı'nın dış duvarı, 2 metre boyundaki 45 elektrik panosu ile kaplandı. Çalışmalar kapsamında çarşının elektrik trafosu yeraltına yerleştirildi.

Gazbeton duvar ısı Haberi

Gazbeton duvar ısı

Modern dünyanın duvar malzemesi olarak kabul edilen gazbetonun yangına dayanımı, İngiltere’de faaliyet gösteren uluslararası sertifikalandırma ve test merkezi Warrington Fire Laboratuvarları tarafından yapılan testle de ispatlandı. 


Yapılan testte, 240 dakika süreyle 1.200oC sıcaklığa maruz kalan gazbeton duvar hasar görmeden yangına karşı koyarken, duvarın arka yüzeyindeki ısı 57 oC derecede kaldı.


Gazbetonun “A1 sınıfı hiç yanmaz yapı malzemeleri” kategorisinde yer aldığını ve Eurocode 6’ya (EN 1996-1-2) göre gazbeton duvarların 240 dakikaya kadar yangın dayanımına sahip olduğunu belirten Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) Genel Sekreteri Gülay Özdemir: “Warrington Fire Laboratuvarları tarafından yapılan testte, gazbeton ile örülen 20 cm kalınlığındaki duvar, 240 dakika boyunca yangın etkisinde bırakıldı. 1.200oC sıcaklığa ulaşılmasına rağmen, 4 saat sonunda yangına maruz bırakılan gazbetonun arka yüzeyindeki ısı 57 oC derecede...