30 / 07 / 2024

Gazbeton neden üretilir

Gazbeton neden üretilir

Gazbeton; silisli kum (kuvarsit), çimento, kireç ve su karışımıyla oluşturulan harcın basınçlı buhar altında sertleşmesiyle elde edilen gözenekli bir yapı malzemesidir. İşte gazbetonla ilgili herşey...

Gazbeton enerji verimliliğinde yüzde 50 fark sağlıyor!

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) Genel Sekreteri Gülay Özdemir; “Gazbetonun sağladığı enerji verimliliği, ülke ve aile ekonomisine önemli katkılar sağlıyor, ekolojik denge korunarak, sağlıklı ve konforlu yaşam alanları oluşturuyor” dedi.

AKG Gazbeton Dünya Mimarlık Günü’nü kutluyor!

Türkiye gazbeton üretiminde sektörünün lider firmalarından AKG Gazbeton, her yıl ekim ayında kutlanan Dünya Mimarlık Günü dolayısıyla, mimarların modern kentler yaratılmasına sağladıkları katkılara bir kez daha dikkat çekti.

Ceylanpınar Küçük Sanayi Sitesi neden bitmedi?

Ceylanpınar'da Küçük Sanayi Sitesi'nin yapımı için ismini duyuran Sanax İnşaat A.Ş neden bu kadar reklam kampanyalarının peşinde? Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız "Sanayi Sitesi neden bitmedi?

Konut kredisi faizleri neden yükseldi?

Artan terör saldırıları ve döviz kurları, seçim öncesinde 0.90 oranında seyreden banka faiz oranlarında adım adım yükselmelere neden oldu. Vatandaşın son yıllarda fazla rağbet gösterdiği konut kredilerinde de durum değişmedi.

Bankalar neden emlakçılığa soyundu?

Bireysel krediler yüzünden elindeki gayrimenkul stoğu şişen bankalar, elindeki konutları satışa çıkardı. Peki bankalar neden emlakçılığa soyundu ?

AKG Gazbeton, BATIMAT Paris 2015’e katılıyor!

Türkiye gazbeton üretiminde sektörünün lider firmalarından AKG Gazbeton, uluslararası alanda önemli bir platform olan BATIMAT Paris 2015’te, zengin ürün yelpazesi ile yer alacak.

Dubai Cityscape'e Türk firmalarının ilgisi neden arttı?

Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul fuarındayız. 61 Türk firması ile buradayız. Geçen yılın iki katı ilgimiz var buraya ve fuarın beşte birini bizim inşaatçılar kaplamış durumda. Peki neden?

Kamulaştırma neden yapılır?

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni bir yolu olarak tanımlanıyor. Peki, kamulaştırma neden yapılır?

Türkiye gazbeton üretiminde Avrupa birincisi oldu!

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) 25. yılını kutluyor. TGÜB Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, çeyrek asırdır ülke ekonomisi ve inşaat sektörüne sağlanan fayda ve katma değere vurgu yaptıklarını belirtti.

Türkiye'de 4 milyon yapıda gazbeton kullanıldı!

Fethi Hinginar, TGÜB’ün 25. yılı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, gazbeton sektörünün ekonomide ve inşaat sektöründe oluşturduğu değere işaret etti.

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği 25. yılını kutluyor!

Türkiye İnşaat Sektörünün köklü ve saygın kurumlarından Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB), 25. yılını kutluyor. TGÜB bu kapsamda farklı şehirlerde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Mersin'deki yapılaşma büyük hasara neden oluyor!

Prof. Dr. Selim İnan, Mersin Körfezi'ndeki depreme dikkat çekerek, Akdeniz'de meydana gelebilecek büyük ölçekli bir depremde Erdemli-Mersin-Tarsus arasında gevşek zemin üzerine çok katlı yapılanma nedeniyle büyük hasarlara neden olabileceğini açıkladı.

Kırşehir'de konut fiyatları neden arttı?

Kırşehir’de konut fiyatlarının Türkiye geneline göre yüksek oluşunu İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Haluk Türedi değerlendirdi. Peki Kırşehir'de konut fiyatları neden arttı?

Gazbeton neden üretilir Haberi

Gazbeton neden üretilir


Gazbeton'un tarihçesi ve özellikleri


Endüstriyel anlamda ilk kez İsveç'te başlayan gazbeton üretimi, Almanya'da geliştirilerek devam etmiştir. Türkiye'de gazbeton, ilk olarak 1950'li yıllarda Almanya'dan ithal edilerek İstanbul Hilton Otelinin yapımında kullanılmıştır. Gazbeton; silisli kum (kuvarsit), çimento, kireç ve su karışımıyla oluşturulan harcın basınçlı buhar altında sertleşmesi ile elde edilen gözenekli bir yapı malzemesidir. Gazbe-, tonun %85'i durgun hava içeren gözeneklerden oluşur. Gazbetona yüksek ısı yalıtımı ve en hafif yapı malzemesi olma özelliğini sağlayan, bu küçük gözenekler içine sıkışmış kuru havadır.

Doğal ham maddeler ve çevre dostu üretim teknolojisi ile üretilen gazbeton, beton ve geleneksel kagir malzemelere oranla daha hafif bir malzemedir. Buna ek olarak gözenekli yapısı ve yüksek ısı yalıtım özellikleri nedeniyle bu malzemeye gazbeton adı verilmiştir. Gazbetonun sahip olduğu bu özellikler,...