04 / 05 / 2024

Gazbeton nerelerde üretilir

Gazbeton nerelerde üretilir

Fethi Hinginar, TGÜB’ün 25. yılı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, gazbeton sektörünün ekonomide ve inşaat sektöründe oluşturduğu değere işaret etti.

İstanbul'da zemin sıvılaşma riski nerelerde yüksek? Tek tek sıralandı! Bu ilçelerde oturanlar şimdi bakın!

İstanbul’da yumuşak zemin riskinin yüksek olduğu bölgelerin nereler olduğu olduğu sık sık araştırılıyor. İstanbul'da zemin sıvılaşma riski nerelerde yüksek? Tek tek sıralandı! Bu ilçelerde oturanlar şimdi bakın! 

TOKİ 894 TL taksitli projeler nerelerde?

TOKİ 894 TL taksitli projeleri satışa çıkardı. Projelere başvurular 6 Aralık 2019-15 Ocak 2020 tarihleri arasında Ziraat Bankası tarafından kabul edilecek. Peki TOKİ 894 TL taksitli projeler nerelerde?

Asbest beton nedir? 

Kanserojen madde asbest yasaklanmasına rağmen tehlike saçmaya devam ediyor. Peki asbest beton nedir? Asbest beton neden zararlıdır? Asbest nerelerde kullanılıyor? diyorsanız işte yanıtı... 

Zenginler nerelerde yaşıyor?

Parası olan yaşamak için istediği bir yeri ya da birden çok yeri seçebilir. Doğruyu söylemek gerekirse en çok zengin barındıran kentler sıralaması pek de şaşırtıcı sonuçlar vermemiş. Sıralamada yükselen kentlere dikkat!..

Degas ile evler depremde yıkılmayacak!

Türkiye’de önümüzdeki 10 yıl içerisinde 7'nin üzerinde deprem bekleniyor. AKG Gazbeton İşletmeleri, depremde evlerin fazla zarar görmemesi için Degas'ı üretti.

Türkiye konut fiyat artışlarında yine dünya şampiyonu!

İngiltere merkezli gayrimenkul şirketi Knight Frank'in yayımladığı son küresel emlak fiyatı artışı raporu verileri açıklandı. Knight Frank'in verilerine göre, dünyanın en pahalı evleri nerelerde?

Yapı malzemelerinde yanmaz ürün tercih edilmeli!

Yapı malzemesi sektörünün öncü kuruluşu, gazbeton üretiminde dünya lideri Türk Ytong, 23-27 Mayıs 2017 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Yapı İstanbul Fuarı’nda yapılarda yangın güvenliğine dikkat çekiyor.

AKG Gazbeton, BAU Münih'e katıldı!

Gazbeton sektörünün lider firmalarından AKG Gazbeton, dünyanın en büyük yapı fuarı BAU Münih'e katılarak, sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Yozgat Şehir Hastanesi'ni tercihi AKG Gazbeton oldu!

AKG Gazbeton blok ve lento ürünlerinin kullanıldığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ilk “Şehir Hastanesi” Yozgat’ta açıldı. Türkiye’nin ilk şehir hastanesinin tercihi AKG Gazbeton oldu.

Gazbeton üreticileri sürdürülebilir Türkiye için hedef belirledi!

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği İMSAD tarafından düzenlenen SBE16 İstanbul - Akıllı Metropoller Konferansı’na katılarak “Sürdürülebilir Türkiye” için hedeflerini anlattı.

Fethi Yaşar: Rant için değil, kent için dönüşüm yapıyoruz!

AKG Gazbeton, Ankara Yenimahalle Belediyesi ev sahipliğinde kentsel dönüşümde gazbeton kullanımının öneminin tartışıldığı bir seminer düzenledi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, seminerde bölge için yaptıkları çalışmaları anlattı ve “Önceliğimiz vatandaşın istediğidir” dedi.

Haydarpaşa Garı vagonlarının mültecilere ev tasarımı ödül aldı!

Gazbeton üreticisi Türk Ytong’un mimarlık öğrencileri için düzenlediği ‘Ytong Mimari Fikir Yarışması’na bu yıl mülteciler damga vurdu.

AKG Gazbeton, gayrimenkul pazarında öne çıkıyor!

AKG Gazbeton, başlatılan konut kampanyaları ve düşürülen kredi faizleriyle canlanan gayrimenkul pazarında sağlam ve hafif ürünleriyle öne çıkıyor. Canlılıkla birlikte artan talep, AKG Gazbeton ürünlerine duyulan ilgiyi de arttırıyor.

Gazbeton nerelerde üretilir Haberi

Gazbeton nerelerde üretilir

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, "Türkiye'de toplam 50 milyon metreküp gazbeton üretilerek, yaklaşık 4 milyon sağlıklı ve çağdaş yapının inşasında kullanılmıştır. Gazbeton farkıyla bu yapıların sağladığı birikimli yakıt tasarrufu ise 20 milyar doların üzerindedir" dedi.


Fethi Hinginar, TGÜB’ün 25. yılı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, gazbeton sektörünün ekonomide ve inşaat sektöründe oluşturduğu değere işaret etti.


Türkiye'de gazbeton üretiminin başlamasından bugüne, toplam 50 milyon metreküp gazbeton üretilerek, yaklaşık 4 milyon sağlıklı ve çağdaş yapının inşasında kullanıldığını aktaran Hinginar, bu yapıların sağladığı birikimli yakıt tasarrufunun 20 milyar doların üzerinde olduğunu açıkladı.


Hinginar, Türkiye’nin gazbeton üretim kapasitesinin 5 milyon metreküpe yaklaştığını ifade ederek, "Bu kapasiteyle Avrupa'nın birinci büyük ve dünyanın önde gelen gazbeton üreticisi ülkeleri arasında yer alıyoruz. Türkiye’de uluslararası...