01 / 07 / 2024

Gazi Alemdar gemisine ziyaretçi akını

Gazi Alemdar gemisine ziyaretçi akını

Milli mücadele döneminde üstün yararlılıklar gösteren, 1982'de hurdaya ayrıldıktan sonra aynı ölçülerle yeniden yapılarak müzeye dönüştürülen Gazi Alemdar Gemisi'ni yılın ilk yarısında 70 bin civarında kişi gezdi.

TOKİ Samsun Merkez Gazi 1. Etap başvuruları bugün başlayacak!

TOKİ Samsun Merkez Gazi 1. Etap başvuruları bugün başlayacak. Satış işlemlerini T.C Ziraat Bankası A.Ş'nin yürüteceği projede 132,17 metrekarelik 3+1 daireler yer alıyor.

Samsun Gazi TOKİ Evleri başvurusu ne zaman?

Samsun Gazi TOKİ Evleri projesinde 1 adet daire açık satış yöntemiyle satışa çıkarılıyor. Peki, Samsun Gazi TOKİ Evleri başvurusu ne zaman?

Samsun Gazi TOKİ Konutları!

Samsun Gazi TOKİ Konutları için başvurular 19 Ekim 2015 tarihi itibariyle kabul edilecek. Aylık 864,54 TL taksitle ödeme yapılabilen projede 144 aya varan vade imkanı sağlanıyor.

TOKİ Samsun Merkez Gazi 1. Etap'ta 1 adet konut satıyor!

TOKİ Samsun Merkez Gazi 1. Etap'ta 1 adet konut satıyor. Satış işlemlerini T.C Ziraat Bankası A.Ş’nin yürüteceği projede başvuru işlemleri 19 Ekim 2015 tarihinde başlayacak.

Gazi Çelik: Gayrimenkul almanın tam zamanı!

Eskişehir Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, inşaat malzemelerine yaklaşık yüzde 30 zam geldiğini belirterek, “Gayrimenkul satanlar piyasanın durgunluğundan zamların yansıtmadı. Gayrimenkul alacaklar bu süreci iyi değerlendirsin” dedi.

Kocasinan Orhan Gazi'nin altyapısı yenileniyor!

Ulaşım hizmetleriyle dikkat çeken yeni yollar açıp mevcut yolları da bütün alt yapısıyla birlikte modern biçimde yenileyen Kocasinan Belediyesi Argıncık’ın ana damarlarından Orhan Gazi’yi de yeniliyor.

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı restore ediliyor!

Kars'ta, Gazi Ahmet Muhtar Paşa'nın 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda Kafkas Cephesi Komutanı olduğu dönemde kullandığı konak restore ediliyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Gazi Üniversitesi otoparksız kaldı!

Gazi Üniversitesi Hastanesi, yargıya taşınan otopark mücadelesini kaybetti. Hastane yönetimi, Başkentlilere, "Bahçede park edecek yer yok, alternatif park yeri bulun" uyarısında bulundu

Kütahya Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu açıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 12 derslikli TİP projesi olan Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu’nun yeni hizmet binası, törenle eğitim-öğretime açıldı.

Gazi Üniversitesi'nde kapalı alan arttı!

Gazi Üniversitesi'nin öğrenci başına düşen kapalı alan bakımından büyük üniversiteler arasında en alt sıradaki yeri değişiyor.

Sultangazi Gazi Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Sultangazi İlçesi, Gazi Mahallesi, 984 ada, 9 parsel ile güneyinde bulunan tescil harici alana ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Ordu Melik Mehemmed Gazi Türbesi restore edildi!

Ordu Akkuş ilçesindeki tarihi Melik Mehemmed Gazi Türbesi, Ordu Büyükşehir Belediyesince restore edildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, türbenin, yaklaşık 900 yıllık olduğu belirtildi.

Akşehir Gazi Bulvarı asfaltlanıyor!

Konya'nın Akşehir İlçesi'nin önemli caddelerinden biri olan Gazi Bulvarı; Akşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ortak protokolü ile sıcak asfaltla kaplanıyor.

Gazi Alemdar gemisine ziyaretçi akını Haberi

Gazi Alemdar gemisine ziyaretçi akını

Milli mücadele döneminde üstün yararlılıklar gösteren, 1982'de hurdaya ayrıldıktan sonra aynı ölçülerle yeniden yapılarak müzeye dönüştürülen Gazi Alemdar Gemisi'ni yılın ilk yarısında 70 bin civarında kişi gezdi.


Danimarka'da 1898 yılında 49,475 metre uzunluğunda ve 7,95 metre genişliğinde kurtarma gemisi olarak inşa edilen ve Kurtuluş Savaşı'ndaki hizmetlerinin ardından 1982'de sökülen Alemdar Gemisi, Gazi Alemdar Gemisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği önderliğinde ilçedeki 4 tersanede orijinaliyle aynı ölçülerde inşa edilerek 2008'de müze gemi olarak ziyarete açıldı.


Kurtuluş Savaşı'ndaki "tek deniz çatışmasının" kahramanı olarak nitelendirilen Alemdar Gemisi'nin, orduya gerekli silah ve cephaneyi Trabzon ve İnebolu'ya deniz yoluyla taşıyarak, önemli hizmetlerini anlatan materyallerin yer aldığı müzeyi, yaklaşık 6 yılda 800 bin civarında ziyaretçi...