29 / 04 / 2024

Gazi Osman Paşa müzesi

Gazi Osman Paşa müzesi

Tokat'ta, Gazi Osman Paşa müzesi törenle ziyarete açıldı. Devegörmez Mahallesi'ndeki Atatürk Evi'nin kuzey bitişiğindeki binada oluşturulan müzenin açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Murat Kurum'dan Konya'ya yeni millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Konyamızda 10 millet bahçesi projesi bulunuyor. Karapınar'da da 75 bin 250 metrekarelik millet bahçesinin inşasına, Gazi Osman Paşa Mahallemizde başlıyoruz." dedi.

Amiral Osman Paşa Köşkü 100 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Üsküdar Sultantepe’de Osmanlı Filosu komutanı Amiral Osman Paşa tarafından 1800’lü yıllarda inşa ettirilen Amiral Osman Paşa Köşkü 100 milyon TL'ye satılıyor...

Başbakan Yıldırım: Tokat'ta 14 yeni hastane inşa edildi!

Tokat Gazi Osman Paşa Bulvarı'nda düzenlenen mitingde konuşma yapan AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, Tokat'ta 14 yeni hastane inşa edildiğini söyledi..

Çerkezköy Kentpark projesi başladı!

KENTPARK Projesi kapsamında Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Gazi Osman Paşa Mahallesinde bulunan yaklaşık 75 dönümlük alanda yeşil alan ve çevre düzenlemesi yapılacak.

Kasımpaşa Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası'nın ihalesi Şubat'ta!

İstanbul Valiliği Yatırım ve İzleme Koordinasyonu Başkanlığı tarafından yürütülen Cezayirli Hasan Paşa Kışlası ve Camii Restorasyonu kapsamında haziran ayında yıkılan Kasımpaşa'daki Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası aynı yerinde yeniden inşa edilecek.

Kasımpaşa Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası neden yıkıldı?

Kasımpaşa Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası’nın, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin verdiği rapor üzerine yıkıldığı ortaya çıktı. Yıkıma İstanbul 2 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun da onay verdiği belirtildi.

Ankara'ya Sincan Arena müjdesi!

Sincan'a yakışacak modern bir spor kompleksi için kollar sıvandı Fatih'e canlılık kazandıracak projenin adı 'Sincan Arena' olacak. Gazi Osman Paşa durağının hemen yanına yapılacak spor salonu 2 bin 500 kişi kapasiteli olacak.

Kosova Gazi Mehmet Paşa Hamamı restorasyon için bütçe bekliyor!

Kosova'da bulunan Osmanlı döneminden kalma Balkanların en büyük tarihi eseri olan ve UNESCO'nun tarihi eser konumunda bulunan Gazi Mehmet Paşa Hamamı, onarım için bütçe bekliyor.

Akyazı Gazi Osman Paşa Camii yenilendi!

Akyazı Gazi Süleyman Paşa Camii İç Dış boya, Çini, Hattat, Isıtma Soğutma Aydınlatma, Halı ve bakım onarım yapılarak yenilendi.

Vasip Şahin Ali Paşa Medresesi'ni inceledi!

İstanbul Valisi Vasip Şahin Kılıç Ali Paşa Medresesi'nin restorasyon çalışmalarını inceledi. Vali Şahin'in incelemelerine Vali Yardımcısı Akgün Corav ve Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi eşlik etti.

Ceyhan'daki 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Ceyhan'da Gazi Osman Paşa ve Sarısakal mahallelerinin 40 yıllık kanayan yarası olan tapu sorununa Belediye Başkanı Alemdar Öztürk neşter vurdu.

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı restore ediliyor!

Kars'ta, Gazi Ahmet Muhtar Paşa'nın 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda Kafkas Cephesi Komutanı olduğu dönemde kullandığı konak restore ediliyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Samsun Canik'te kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi, riskli alan ilan edilen Canik İlçesi Gazi Osman Paşa Mahallesindeki alanda yıkım çalışmalarına başladı.

Gazi Osman Paşa müzesi Haberi

Gazi Osman Paşa müzesi

Tokat Jandarma Bölge Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Akın Nazifoğlu, Gazi Osman Paşa'nın askeri kişiliği ve hayatını anlattı.



Nazifoğlu'nun konuşmasının ardından müze ziyarete açıldı. Müzeyi gezen Tokat Valisi Cevdet Can, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, geçmişteki güzelliği geleceğe taşımak istediklerini belirterek, "Bunu medeniyetinizi, tarihinizi taşırsanız gerçekleştirirsiniz. Tarihimizi bugüne taşıyarak bunu gerçekleştirdik. Tokatımız ve ülkemiz için hayırlı olsun" dedi.



Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise Gazi Osman Paşa'nın torunu olmaktan ve böyle bir şahsiyeti Tokat'tan çıkarmaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Eroğlu, "Bir düşman komutanının iftiharını, teşekkürünü almış bir Gazi Osman Paşamız var. Böylesine onurla, gururla ülkesi için mücadele veren, esir düşen, esir düşmesine rağmen düşman komutanı tarafından takdir edilen bir komutana sahibiz. Allah razı olsun ondan" diye konuştu.



Törene, Tokat Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı...