01 / 05 / 2024

gazi üniversitesi aliağa planlama

gazi üniversitesi aliağa planlama

Gazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen ve ‘EWUQ/PORT’, “Liman Kentlerinde Mimari Kimlik ve Kentsel Kalite Uluslar arası Çalıştayı” kapsamında 7 üniversiteden, 74 öğrenci ve 20 öğretim üyesi Aliağa Ticaret Odası’nı ziyaret etti...

Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi inşaatında son durum ne? 

İzmir Aliağa'da inşaatı devam eden  Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin inşaatı aralıksız devam ediyor. Hastane inşaatının kaba inşaatı sürüyor. 

İzmir'de Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi inşa ediliyor!

İzmir Aliağa'da inşaatı devam eden  Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Hastanenin inşaatı yüzde 30 oranda tamamlandı. 

Emlak Konut Aliağa'da yeni proje mi yapacak?

İzmir Aliağa Belediyesi’nin bedelsiz olarak Ege Üniversitesi’ne tahsis ettiği Kalabak Mahallesi ve Çaltılıdere Mahallesi’ndeki parsellerin Emlak Konut’a devredildiği öğrenildi.

Ege Üniversitesi'nin yeni kampüsü Aliağa'da kurulacak!

Ege Üniversitesi'nin yeni kampüsü, İzmir’in Aliağa ilçesinde Çaltılıdere bölgesinde bin 200 dönümlük alan üzerine kurulacak. Dev kampüsün, kentin ekonomik kalkınmasına ve istihdamına önemli katkılar sunması planlanıyor.

Aliağa Kyme Müzesi çürümeye terk edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde 1999 yılında inşa edilen Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi 21 yıldır açılmayı bekliyor. Aliağa Belediyesi ve İtalya Catania Üniversitesi tarafından yaptırılan müze binası çürümeye terk edildi.

Kasımpaşa Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası neden yıkıldı?

Kasımpaşa Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası’nın, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin verdiği rapor üzerine yıkıldığı ortaya çıktı. Yıkıma İstanbul 2 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun da onay verdiği belirtildi.

Gazi Üniversitesi Koleksiyon/TSMD Mimarları ağırlıyor!

Bilge Sezer Mimarlık ve Uz Mimarlık sergisi 02 Mart - 27 Mart 2015 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde sergilenecektir.

Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi yıkılacak mı?

İtalya Catania Üniversitesi ile Aliağa Belediye Başkanlığı tarafından 1995 yılında yapılan Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazı Evi şimdi yıkılma tehdidi ile karşı karşıya.

Aliağa'da SN Park 2. Etap konutlarının temeli atıldı!

Aliağa'da gerçekleştirdiği toplam 600 konutluk projede, SN LİFE'tan sonra satışa çıkarılan SN PARK 1. Etap konutları da yoğun ilgi görürken, SN PARK 2. Etap konutlarının temeli atıldı.

Aliağa’da patlak boru mesaisi!

Aliağa Yeni Şakran'da 3 gün boyunca suların boşa aktığı patlak su borusu, İZSU ekipleri tarafından nihayet değiştirildi ancak bu kez de farklı sokaklarda su patlakları meydana geldi.

İZSU, Aliağa ve Ürkmez’de 7 dere ıslah edecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Çaltılıdere ve yan kolu olan Kızan Deresi’nde ıslah çalışması yapacak. Çaltılıdere Köyü’nün İzmir Çanakkale Oto yolu deniz tarafından başlayacak ıslah çalışmaları köyün içinde son bulacak.

İZSU, Aliağa ve Ürkmez’de 7 dere ıslah edecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplam 4.3 kilometrelik ıslah çalışmasıyla Aliağa Çaltılıdere Köyü ve de Ürkmez’deki taşkınları önleyecek, ayrıca derelere korkuluk takarak çevresini güvenli hale getirecek.

Aliağa’daki 3 cadde ve 11 sokak asfaltlandı!

Aliağa’da örnek işbirliği İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Aliağa Belediyesi örnek işbirliğine imza attı. Aliağa Belediyesi’nin zemin düzenleme çalışmalarını yaptığı 3 cadde ile 11 sokağa Büyükşehir Belediyesi asfalt serdi.

gazi üniversitesi aliağa planlama Haberi

gazi üniversitesi aliağa planlama

Gazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen ve ‘EWUQ/PORT’, “Liman Kentlerinde Mimari Kimlik ve Kentsel Kalite Uluslar arası Çalıştayı” kapsamında Avrupa ve Türkiye’den toplam 7 üniversiteden, 74 öğrenci ve 20 öğretim üyesi Aliağa Ticaret Odası’nı ziyaret etti. ALTO Başkanı Adnan Saka’dan Bölgenin mevcut durumu ve gelişme dinamikleri hakkında bilgiler alan öğretim üyeleri ve öğrenciler sık sık notlar tutarak merak ettikleri konuları sordu.


Çalıştaya, Gazi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Gdansk University of Technology (Polonya), Bochum University of Applied Scienses (Almanya), University of L’Aquilla (İtalya), Lusofona University of Humanity and Technology (Portekiz) ve West Pomeranian University of Technology (Polonya) üniversiteleri katıldı.

Gazi Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. E. Fulya Özmen, Avrupa Birliği, Eğitim ve Gençlik programları, Erasmus yoğun programları kapsamında desteklenen proje hakkında bilgiler...