22 / 12 / 2024

Aliağa Hükümet Konağı yeni görünümüne kavuşuyor!

Aliağa Hükümet Konağı yeni görünümüne kavuşuyor!

Aliağa Hükümet Konağı’nda dış cephe bakım onarım çalışmaları yavaş yavaş biterken, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz yaptığı açıklamalarda binada bu zamana kadar yapılan çalışmalar hakkında konuştu.




Aliağa Hükümet Konağı’nda dış cephe bakım onarım çalışmaları yavaş yavaş biterken, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, binada bu zamana kadar yapılan çalışmalar hakkında konuştu.

Aliağa Hükümet Konağı’nda dış cephe bakım onarım çalışmalarında sona gelindi. Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Hükümet Konağı’nda yapılan çalışmaları Aliağa Ekspres Gazetesi’ne anlattı. İlk geldiği günden itibaren binada çeşitli çalışmalar yapıldığının altını çizen Yılmaz, binanın iç kısımlarını bir düzene oturttuktan sonra dış cepheye el atmak gerekiyordu. Binaya girip çıkarken görüntüden rahatsız oluyordum aynı şekilde vatandaşlarımızın da bu konuda rahatsız olduğunu düşündüm ve çalışmaları başlattık” dedi. Ağustos ayında ihale edilen çalışma, Kasım ayının son haftasında teslim edilecek.

“ÇALIŞMALAR BİTMEK ÜZERE”

Bina içerisindeki düzeni sağladıktan sonra, Hükümet Binası’nın özellikle dışarıdan düzensiz ve kirli görüntüsünü düzeltmek için yapılan çalışmalar hakkında konuşan Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, “Ortaya güzellikler çıktıkça mutlu oluyorum. Aliağalıların da bu konuda mutlu olduğunu düşünüyorum. 23 yıllık bir bina ve bakımsız kalmış. İlk geldiğimiz zaman çatıyı elden geçirdik, bodrumu elektrik ve su tesisatını elden geçirdik. İç kısımlarını boyattık. Fakat dışarıdan bakıldığında kötü gözüküyordu. Dış kısımlara bir el atmak gerekiyordu. Binaya girip çıkarken düzensizlikten, kirlilikten, dağınıklıktan ve bu hırpalanmışlıktan çok rahatsız oluyordum. Ben bu konuda herkesin aynı şekilde rahatsız olduğunu düşünüyordum” şeklinde konuştu. Binada yapılacak çalışmalar konusunda personelden, adliyeden ve savcılardan görüş aldıklarını dile getiren Bayram Yılmaz, “Binanın rengini neyi, nasıl yapacağımız hakkındaki istişarelerden sonra mimar ve mühendislerimizden görüş aldık. Bu bölgedeki dokuya uygun bir renk olarak acı kahve ve krem olmasına karar verdik. Mini bir anketle 3-4 renk sordum ve bu sonuca ulaştık. Çevredeki güzel binalara da dikkat ederseniz bu tonda. Ağustos ayında ihale etmiştik. Kasım ayının son haftasında teslim edilmesi gerekiyor. Bitirmek üzereler. Dış cepheye önce çürük sıvayı çözecek bir astar vuruluyor. Eğer hırpalanmış, yıpranmış, çürümüş temizlenmesi gereken sıvayı söküyor. Bu ilaç kendi söküyor. Oralar temizleniyor ve özel bir malzemeyle sıva yapılıyor. Onun üzerine tekrar astar yapılıyor ve silikon bazlı boya yapılıyor” dedi.

“İKİ TANE LOGOMUZ VAR”

Dış cephe çalışmalarından sonra farklı çalışmaların da olacağını söyleyen Yılmaz, “Farklılık olarak iki tane logomuz var. Güney ve Kuzey olmak üzere iki ayrı cephede logomuz var. Bütün demir aksanlarını boyatıyoruz. Bütün bahçe elektrik tesisatı elden geçiyor. Buradan kirlilik oluşturan karga ve güvercinlere de en azından burayı kirletmeyecekleri bir formül bulduk. Pencerelerin önüne silikondan yapılmış özel bir kirpi malzemesi montajı yapılacak. Burayı çok kirletiyorlar ve buralardan gelen kirlilik dairelerimize, evlerimize, arabalarımıza kadar gidiyor. Çevresindeki bakımlardan sonra binamız daha da güzel olacak. Ayrıca Adliye ile Kaymakamlık arasındaki koridor boşluğunun da zeminini değiştirmeyi düşünüyoruz. Yani biraz daha yaşanır hale gelmesi için gayret gösteriyoruz. Sanırım dışarıdan bakıldığında güzel bir görünüme de kavuştu” diye konuştu.

“YIKILMASI YÖNÜNDE BİR RAPOR YOK”

Binanın depreme dayanıksız olduğu konusundaki görüşler hakkında da değerlendirmede bulunan Yılmaz, “9 sene önce yapılan çalışmalarda buranın yıkılması yönünde bir rapor yazılmamış ancak güçlendirilmesi uygun olur denmiş” dedi. Kaymakam Yılmaz, “Depreme dayanıklılık konusunda 9 sene önce bir çalışma yapılmış. İki kanaldan bir çalışma yapılmış, birincisi dönemin Bayındırlık Müdürlüğü şimdiki Çevre Şehircilik Müdürlüğü ve özel bir firmanın yaptığı incelemelerde, buranın yıkılması yönünde bir rapor yazılmamış. Güçlendirilmesi uygun olur denmiş ama malzeme dayanıklılığına dair bir kanıt yoktur, bulamıyoruz. Ben buranın çalışma yaptığı firmanın mühendisini bulup görüştüm. Binanın oturulamayacak bir vaziyette olup olmadığını sordum. Bina oturulacak vaziyette dedi ama bazı kolonların güçlendirilebileceğini söyledi” ifadelerini kullandı.

“BİR DAMLA SU BİNAYA SIZMIYOR”

“Binanın yıkılması yönünde bir kayıt yok” diyen Kaymakam Yılmaz, inceleme yapanların binanın genel bakımsızlığından dolayı olumsuz yönde etkilenebileceğinin altını çizerek, “Ben tahminimi söyleyeyim, aslında bina genç bir bina. Binanın genel bakımsızlığı onları menfi etkilemiş. Bu bina kötü demişler ama yıkılması yönünde bir kayıt yok. Yeni geldiğimde belki ben de aynı şekilde bakardım. Yağmur suları çatıdan oluklarla önce bodruma iniyor. Bodrumda kanallarda su birikiyor ve denize atılıyor. Maalesef çatıdan gelen borular kırılmıştı ya da yerlerinden çıkmıştı. O kanallar dolmuştu. Yağmur yağdığı zaman bütün su bodruma iniyor, tahliye olmayan su bodrumda birikiyor ve o su da temele iniyormuş. Ben geldiğimde o boruların tamamını değiştirttim. Bağlantıları yapıp, kanalları temizlettik. Tıkanan giderler yapıldı. Şuanda yağmur yağdığında bir damla su binaya sızmıyor. O dönem o da korkutmuş olabilir. Binaya epey bir emek verdik. Kaymakamlığın binası değil Aliağa’nın binasıdır. Hükümet binası diyince Kaymakamlığı ve Adliye’yi birlikte düşünerek ikisine birden iyileştirme çalışması yapıyoruz. Hizmet alan 80 bin kişi var. Binamızın oturulur ya da oturulamaz olduğuna dair Çevre Şehircilik Bakanlığından tekrar bir tespit istedim ama yıkılması yönünde bir karar alınmadan yıkılmaz. Kaymakamlık olarak mevcut bina bize yeterli” şeklinde konuştu.


Aliağa Ekspres


Geri Dön