27 / 04 / 2024

Muğla Datça Hükümet Konağı yıkılacak!

Muğla Datça Hükümet Konağı yıkılacak!

Datça'nın en önemli sorunlarının başında gelen hükümet konağı ile ilgili yeni gelişmelerin olduğunu hatırlatan Muğla Valisi Amir Çiçek, yıkılma riski bulunan Datça Hükümet Konağı'nın yıkılarak yerinin park ve meydan olacağını açıkladı.



Muğla Valisi Amir Çiçek, yıkılma riski bulunan Datça Hükümet Konağı'nın yerinin park ve meydan olacağını açıkladı.

Kısa bir süre önce Datça'ya atanan Kaymakam Vehbi Bakır ile CHP'li Şener Tokcan'ın istifasıyla boşalan başkanlık koltuğuna seçilen CHP'li Belediye Başkanı Gürsel Uçar'a yeni görevlerinde başarı dileğinde bulunmak üzere kente gelen Muğla Vali Çiçek, kaymakamlık binasında açıklama yaptı. Yıkılma riski bulunan hükümet konağının tahliyesine karar verildiğini söyleyen Vali Çiçek, "Buradaki kurumlar başka binalara taşınacak. Yeni bina ise aynı yere yapılmayacak. Yıkımdan sonra mevcut alan park ve meydan olarak Datça'ya yakışır biçimde değerlendirilecek" dedi.


"YIKILMA RİSKİ VAR"

Datça'nın en önemli sorunlarının başında gelen hükümet konağı ile ilgili yeni gelişmelerin olduğunu hatırlatan Vali Çiçek, "İnsanlarımızın sağlıklı biçimde hizmet alabilmeleri gerekiyor. Hükümet konağı biran evvel yapılmalıdır. Ne kadar kısa sürede yapılırsa hem Datça için hem vatandaşlarımız için hem de kamu kurumları için faydalı olacak. Biliyorsunuz binanın durumu sıkıntılı. Yapılan teknik değerlendirmede binanın, uzun süreli kullanılamayacağı belli. Yıkılma riski var. Yeni bir binanın yapılması gerekiyor. Kaymakamımıza talimat verdim, yeni bina yapılana kadar başka yer bulunduğu takdirde kurumlar oraya taşınacak. Çünkü yıkılma tehlikesi bulunduğu için ne memurumuzun ne de vatandaşımızın endişe içinde olmasını istemiyoruz. Yeni bina yapılana kadar bu binada uzun süre kalınmayacak, belki tahliye de yapılacak" dedi.


YER ARAYIŞI SÜRÜYOR

Datça Hükümet Konağı'nın yatırım programına alındığını belirten Vali Çiçek, "Bütçeden para ayrıldı. Projelerde hazır. Ancak yer konusunda bir sıkıntı var. Aynı yere proje sığmıyor. Şehrin merkezinde tekrar bir hükümet binasının yapılması, bu şehrin güzel yapısını, mimarisini bozar düşüncesiyle hareket ediyoruz. Yer arayışımız sürüyor. Şuan için iki ayrı yer üzerinde duruyoruz. Henüz kesinleşmediği için herhangi bir açıklamada bulunmak istemiyorum. Yer sorununu çözdüğümüz an; hemen ihaleye çıkıp inşaata başlayacağız. Projede de tadilat yapacağız. Datça'nın mimarisine uygun, şehrin estetiğini bozmayacak bir bina olacak. Ama kesin olarak buraya yapılmayacak. Buranın uygun olmadığına karar verildi. Bu bina yıkılacak. Yıkıldıktan sonra, iş merkezi olarak düşünmeyin. Datça'ya yakışır, vatandaşın oturabileceği yeşil alan ve park olacak. Avrupai bir meydan olacak. Belediyemizin de bu konuda aynı fikirde olacağını düşünüyoruz. Zaten, hazineye ait olan bu yeri yeşil alan koşulu ile şartlı olarak belediyeye vereceğiz" diye konuştu.


HASTANENİN BAZI EKSİKLERİ VAR

Datça'daki hastane inşaatıyla ilgili bilgi de veren Vali Çiçek, "Hastanemizin, yükümlü tarafından yerine getirmediği, eksiklikleri var. Biliyorsunuz  TOKİ  tarafından yaptırılıyor. Kamu Hastane Genel Sekreteri şu an hastane inşaatında incelemeler yapıyor. TOKİ bu eksikliklerin giderilmesini sağladıktan sonra hizmete hazır hale gelecek. Mobilyası, donanımı hazır halde bekliyor. İstiyoruz ki, eksiklikler bir hafta içeresinde giderilsin, 15 gün sonra hastanemizi hizmete açalım. Hastanenin hiçbir eksiği kalmadı. Çok şey yazılıp, çizildi. 'Kanalizasyonu yapılamaz' denildi. 'Su yok' denildi. Biz: Hepsi çözülür dedik. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız ile görüşerek, bağlantıların hızlı bir şekilde yapılmasını söyledim. Ve kısa sürede, kanalizasyon ve istimlak konusunda eksiklikler yapılarak alt yapı tamamlandı" dedi.


BELEDİYE ÖNERİDE BULUNDU

Belediye Başkanı Gürsel Uçar da, hükümet konağının bir başka alana yapılması fikrini olumlu bulduklarını belirterek, "Datça Hükümet Konağı için hazırlanan projenin, bütün birimlerin ihtiyacını karşılamayacağı ortaya çıktı. 8 bin 400 metrekarelik projenin bu alana sığmadığını, bu alan içinde yapılamayacağını gördükten sonra Sayın vali ve sayın kaymakamımız ile birlikte bir arayış içine girdik. Yer konusunda bir iki alternatif var ama şuan bu konuda bir açıklama yapmak istemiyoruz. En kısa zamanda çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. Konuyu belediye meclisimizde, meclis üyelerimizle ve sonrasında kaymakamımızla görüştükten sonra Sayın Vali Beye giderek, yeni binanın mevcut alana yapılmaması konusunda görüş bildirdik. Aynı zamanda, Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü de, bu alanda böyle bir yapının ruhsatlandırılmayacağı, yapılmasının mümkün olamayacağı belirtilmişti" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön