28 / 04 / 2024

Datça Hükümet Konağı'nın zemininde çökme!

Datça Hükümet Konağı'nın zemininde çökme!

Yunanistan'ın Girit adası yakınlarında geçen hafta meydana gelen 6.1 şiddetindeki depremle, yaklaşık 10 yıl önce "Oturulamaz" raporu verilen Datça Hükümet Konağı'nın zemininde çökme meydana geldi.



Yunanistan'ın Girit adası yakınlarında geçen hafta meydana gelen 6.1 şiddetindeki depremle, yaklaşık 10 yıl önce "Oturulamaz" raporu verilen Datça Hükümet Konağı'nın zemininde çökme meydana geldi. Kurumların, yenisinin yapılması konusunda yetkiyi ve görevi birbirine attığı hükümet konağında, 2011 yılında makyajla kapatılan çatlaklar tekrar ortaya çıktı, zemindeki kirişler patladı, betonlar elle ufalanabilir duruma geldi. Hükümet konağında onlarca memurun görev yaptığını, her gün yüzlerce insanın geldiğini belirten vatandaşlar, binanın her an çökebileceğini, bir felaket yaşanmasından korktuklarını söyledi.


Oturulamaz raporu var ama...

Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, kamuoyunda, hükümet binası ile ilgili süreçte sanki belediyenin çaba göstermediği gibi bir izlenimin ortaya çıktığını belirterek, "Bizim imar planı yapma yetkimiz yok" diyerek, konunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkisinde olduğunu söyledi. Şehrin ortasında bulunan hükümet konağı, yaklaşık 10 yıl önce peş peşe meydana gelen sarsıntılarda ağır hasar görmüş ve Denizli Pamukkale Üniversitesi tarafından, "İyileştirme çalışması yapılamaz, oturulamaz" raporu verilmişti.



Yeni Asır


Geri Dön