04 / 05 / 2024

Gaziantep Şahinbeyde binalar yıkılıyor mu

Gaziantep Şahinbeyde binalar yıkılıyor mu

Gaziantep Şahinbey'de kentsel dönüşüm bölgelerinde çalışmalar sürüyor.Şahinbey Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında Kahvelipınar Mahallesi’nde yapılan kamulaştırmaların ardından yıkımlara hız verildi.

Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı!

Son dakika aktarılan detaylara göre, depremden etkilenen Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı.

Gaziantep Nizip'te 27.8 milyon TL'ye icradan satılık fabrika ve ek binaları!

T.C. Nizip İcra Dairesi, Gaziantep ili, Nizip ilçesi, İstasyon Mahallesi, 1056 ada 89 parselde yer alan fabrika ve ek binalarını 27 milyon 839 bin 476 TL'ye satıyor...

Gaziantep Kemal Köker Köprüsü'nün altındaki binalar yıkıldı!

Gaziantep 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı içindeki Kemal Köker Köprüsü'nün akıbeti merak konusu oldu. Köprünün altındaki dernek binalarının yıkımı gerçekleşti.

Gaziantep Beybahçe Mahallesi’nde zarar gören binalar onarılıyor!

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yer alan Beybahçe Mahallesi’nde bombalı saldırının yaşandığı mahallede şarapnel parçalarının izleri, sıva yapılarak kapatılıyor.

Gaziantep Nizip Caddesi kentsel dönüşüme girecek!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Nizip Caddesi ve etrafındaki işyerleri ile binaları kentsel dönüşüm alanına aldı.

Gaziantep Nizip caddesi dönüşüme giriyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Nizip Caddesi ve etrafındaki işyerleri ile binaları kentsel dönüşüm alanına aldı.

Gaziantep Ekolojik Bina birçok kuruma örnek oluyor!

Amerikan Yeşil Binalar Derneği tarafından verilen LEED Platinum ve Türkiye'deki ilk ve tek Almanya Pasif Ev Enstitüsünün verdiği “Pasif Ev” sertifikalarına sahip olan Gaziantep Ekolojik Bina konusu uzmanlarının da ilgi odağı haline geldi.

Gaziantep Büyükşehir'den yeni yol!

İl Jandarma Komutanlığı yanındaki yol yapımı için kamulaştırılan binaların yıkımını bitiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 550 metrelik alandaki yol ve duvar yapımını da tamamladı.

Gaziantep Kavaklık'ta stüdyo daireler çoğaldı!

Gaziantep'in bir zamanlar en gözde mekanı olan Kavaklık,'ta mantar gibi 1+1 stüdyo dairelerin çoğalması dikkat çekiyor. Şehirde eski binalar yıkılıp, yerlerine 1+1 apartlar yapılıyor.

Şahinbey'de boş binalar yıkıldı!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, parkı olmayan Bozoklar Mahallesi'nde kamulaştırması yapılan atıl yapıdaki binaların yıkımını yaparak park için yeni alan açtı.

Gaziantep'te yeşil bina konferansı düzenlendi!

Gaziantep üniversitesi (GAUN) Mühendistik Topluluğu tarafından ''Kariyer Günleri" kapsamında Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Genel Sekreteri Engin Isıltan tarafından "Yeşil Binalar" adlı konferans verildi.

Düzce'deki binalar tek tip olacak!

Düzce Belediyesi İstanbul ve Gaziantep Caddelerindeki binaların dış cephelerini tek tip hale getirmek için çalışmalarına başladı. Düzce Üniversitesi ve belediye bünyesinden üyeler barındıran kurul dış cephelerde incelemeler yapıyor.

Gaziantep Oğuzeli'nde 50 dekarlık alan kentsel dönüşüme!

Gaziantep Oğuzeli’ni modern hale kavuşması için yeni projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizen Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, ilçe merkezindeki tek katlı eski binaları yıkarak, daha modern hale getireceklerini açıkladı.

Gaziantep Şahinbeyde binalar yıkılıyor mu Haberi

Gaziantep Şahinbeyde binalar yıkılıyor mu

Şahinbey Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında Kahvelipınar Mahallesi’nde yapılan kamulaştırmaların ardından yıkımlara hız verildi.


Bölge halkının rızası alınarak yapılan kamulaştırma ve yıkım çalışmaları ile ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Kentsel dönüşüm çalışmalarımızı çok amaçlı olarak yürütüyoruz. 5 bölgede yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmamız kapsamında eğitim alanları açma, yolları açma ve genişletme, çürük binaları yenileyerek, depreme dayanıklı yaşanabilir alanlar oluşturma noktasında çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda Özdemirbey caddesinin Sanat okulunun yanından Düztepe’ye kadar olan kısmını 2 şeritten 6 şeride çıkardık. Halkımızın hizmetine sunduk. Şimdi ise, Düztepe’den dutluğa kadar olan bölümde Kıbrıs ve Kahvelipınar Mahallelerimizde vatandaşlarımızın rızası ile kamulaştırma yaparak, yıkımlar yapıyoruz’ dedi.


Yıkımların tamamlandığında buralara yeni konutlar inşa edeceklerini söyleyen Tahmazoğlu " İnşaat çalışmaları sürdüğü sırada Özdemirbey caddesinin devamı olan kısmı...