27 / 04 / 2024

Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı!

Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı!

Son dakika aktarılan detaylara göre, depremden etkilenen Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı.



Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat meydana gelen depremlerin etkilediği Gaziantep'teki ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı.

Kentteki yaklaşık 2 milyon 45 bin 505 metreküp hacme sahip 14 bin 364 ağır hasarlı yapının yıkım çalışmaları kesintisiz sürüyor.

İhalesinin gerçekleştirildiği 14 bin 290 ağır hasarlı konutun yüzde 55'i, geçen süre zarfında yıkılarak 1 milyon 137 bin 388 metreküplük moloz kaldırıldı.

Gaziantep te ağır hasarlı binaların yüzde 55 i yıkıldı!

Depremin büyük hasara yol açtığı Nurdağı ilçesinde ağır hasarlı binaların yüzde 80'i, İslahiye ilçesinde yüzde 70'i yıkılırken bu oran Araban'da yüzde 61, Şahinbey'de yüzde 42, Şehitkamil'de yüzde 32, Nizip'te yüzde 55, Oğuzeli'nde yüzde 33, Karkamış'ta yüzde 88'e ve Yavuzeli'nde yüzde 54 ulaştı.

OLAĞANÜSTÜ TEDBİRLER ALIYORUZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hasan Alan, AA muhabirine, depremin yıktığı konutların enkazlarını kaldırdıklarını ifade etti.

Ağır hasarlı konutların yıkımının hızlı şekilde devam ettiğini anlatan Alan, "Kent genelinde ağır hasarlı konutların yüzde 55'inin yıkımı gerçekleştirildi" dedi.

Ağır hasarlı binaların yıkımı yapılırken sulama ve güvenlik önemleri ve iş güvenliği tedbirleri alınmakta olduğunu belirten Alan, yıkım sırasında herhangi mal ve can kaybı olmaması için olağanüstü tedbirler aldıklarını söyledi.

Gaziantep te ağır hasarlı binaların yüzde 55 i yıkıldı!

Alan, "Arkadaşlarımız mesai gözetmeden yüklenici firmalarla her türlü tedbiri alarak yıkımları yapıyoruz." dedi.

Alan, hedeflerinin en kısa sürede ağır hasarlı binaların herhangi mal ve can kaybına sebep olmadan yıkımlarını kontrollü şekilde yapmak olduğunu anlattı.

Geriye kalan ağır hasarlı konutların mahkeme süreçlerinin sürdüğünü ifade eden İl Müdürü Alan, "Vatandaşın direnci var. Umarım önümüzdeki ay içerisinde de kalan konutların tamamının yıkımını gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Alan, ağır hasarlı konutları olan vatandaşların yıkımların kısa sürede bitmesi için hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade ederek enkazı şehir dışında ayrıştırdıklarını sözlerine ekledi.

Yatırımcılar dikkat! Altın, dolar ve borsa... Bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı?

6.6 milyon asgari ücretli dikkat! Bakan Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması geldi!

Rapor alanlar dikkat, maaşınızı SGK ödüyor! İş göremezlik ödemesi nasıl hesaplanır? SGK T.C. no ile sorgulama


Geri Dön