27 / 04 / 2024

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yüzde 46'sı yıkıldı!

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yüzde 46'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Elazığ'daki ağır hasarlı binaların yüzde 46'lık kısmı yıkıldı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...



Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde de belirtilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Elazığ'da Valilik, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve ilgili kurumların koordinasyonunda yapılan yıkım çalışmaları hız kesmeden sürüyor. 

Konu ile ilgili olarak verilen son dakika detaylarına göre, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen söz konusu depremlerden sonra boşaltılmış olan ağır hasarlı binaların yıkımları için tedbir için çevresinde yer alan yapıların tahliyelerinden sonran uzman ekiplerin gözetimi ve güvenlik önlemi altında iş makineleriyle bazı çalışmalar yapılıyor.

Paylaşılan son dakika detaylarına göre, söz konusu bölgede ekiplerin çalışmasıyla bugüne kadar toplam 10 bin 694 ağır hasarlı binadan 4 bin 860'ı yıkıldı. Yine verilen bilgilere göre kalan binaların da kısa zamanda yıkılması planlanıyor.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan, Anadolu Ajansı  muhabirine, ağır hasarlı binaları hızlı bir biçimde  yıkarak enkazlarını kaldırdıklarını kaydetti.

Aktarılan detaylara göre, Kahramanmaraş'ta gerçekleşen ve asrın felaketi olarak belirtilen depremlerden sonra hemen sahaya indiklerini belirten Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan, kentte hasar tespit çalışmalarını yaptıklarını ve söz konusu bu çalışmaların sonucunda 10 bin 694 binayı da ağır hasarlı şekilde tespit ettiklerini dile getirdi.

Elazığ da ağır hasarlı binaların yüzde 46 sı yıkıldı!

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre yapılan yıkım çalışmalarında vatandaşların rahatsız olmamaları için özen gösterildiğine değinen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan, toplamda 10 bin 694 ağır hasarlı binanın  4 bin 860 tanesini yıkarak, enkazlarını kaldırdıklarını belirterek, inşallah en kısa zamanda  yıkımları tamamlayıp, depremin bütün izlerini silmeye çalıştıklarını söyledi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu bu  süreci hızlandırmak amacıyla mücadeleye hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, söz konusu bu çalışmaları profesyonel biçimde yaptıklarını söyledi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan açıklamasında vatandaşların eğer isterse yıkım ruhsatı çıkartarak binalarını özel firmaya yıktırabildiğini belirtti. Ayrıca Fatih Önalan eğer vatandaşlar isterse de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü koordinesinde Özel İdare ekipleri tarafından binaların yıkımlarını gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

 

BİM'de çılgın indirim 29 Eylül'de başlıyor! Ömür boyu garantili Stanley termos 699 TL'ye satılacak!

Sinpaş Metrolife Premium'da 10 ay vade ve 1.49 faiz fırsatı! Yeni proje! 

Emekli zammı için beklenen haber geldi! Üç bakan masaya oturdu! SGK, Bağ-kur, 4A, 4B emeklileri hemen baksın!


Geri Dön