16 / 05 / 2024

gaziantep tarihi eserleri

gaziantep tarihi eserleri

Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, "Kentler, vakıf eserlerine göre yapılaşmalı. Malesef çarpık yapılaşma vakıf eserlerine zarar vermiş" dedi...

TOKİ Gaziantep projesi için tarih açıklandı! Tam 303 yeni konut geliyor! Bu tarihi kaçırmayın!

TOKİ Gaziantep projesi için tarih resmen açıklandı. Tam 303 yeni konut geliyor... TOKİ'den konut bekleyenler bu tarihi kaçırmayın...

TOKİ Gaziantep projesi için düğmeye bastı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Gaziantep projesi için ihale tarihlerini duyurdu. İşte detaylar...

Gaziantep'teki tarihi çarşılar yeniliyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi dokusunu korumak için kent genelinde bulunan çarşıları restore ediyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü kardeş ülkelerdeki tarihi eserleri restore ediyor!

Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, restorasyon çalışmalarını kardeş ülkelerde de devam ettiklerini açıkladı. Ersoy, ''84 yıl sonra Fatih Sultan Mehmet Vakfının mülkiyetindeki ve tapusunda olan Ayasofya Kebir Camisi'ni hem inanç hem kültür turizmine kavuşturmanın gururunu yaşıyoruz'' dedi.

TOKİ Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir 3. ve 4. Etap başvuruları başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir 3. ve 4. Etap projesinde yer alan konutlar 4 Ağustos tarihi itibariyle satışa çıkıyor.

TOKİ Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir 1. Etap başvuruları 27 Ocak'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir 1. Etap başvuruları 27 Ocak tarihi itibariyle başlıyor.

Gaziantep Şahinbey'de restorasyon çalışmaları hız kesmiyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi Gaziantep’in tarihi mekânlarını restore ederek turizme kazandırmak için çalışmalarına ara vermeden çalışıyor.

Afrin'de hasar gören camiler restore edilecek! 

Türkiye, Afrin'deki tarihi eserleri ayağa kaldırıyor. Zarar gören camiler restore edilecek. DEAŞ tarafından yıkılan Nebi Huri Türbesi de restore edilecek eserler arasında bulunyor. 

16 asırlık tarihi İstanbul surları tehlike altında!

Mega kentİstanbul'un fethinin sembolleri arasında yer alan ve dünyanın en uzun tarihi eserleri arasında gösterilen İstanbul surları, 'istilacı' bitkilerin tehdidi altında.

TOKİ Gaziantep Şehitkamil başvuruları 25 Mart'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Gaziantep Şehitkamil Beylerbeyi projesinde yer alan konutlar 25 Mart tarihi itibariyle satışa çıkıyor.

Gaziantep Şehitkamil'de 12.6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Mülkiyeti Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan gayrimenkul 12 milyon 644 bin 580 TL bedel ile satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için ihale tarihi 28 Şubat 2019 olarak belirlendi.

TOKİ Gaziantep Kuzeyşehir 2. Etap son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Gaziantep Kuzeyşehir 2. Etap'ta yer alan konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Gaziantep Islahiye son başvuru tarihi!

TOKİ Gaziantep Islahiye son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon daireler bulunuyor.

gaziantep tarihi eserleri Haberi

gaziantep tarihi eserleri


Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, Gaziantep'in zamana direnen kültür varlıkları sayesinde, tarih ve kültür şehri haline dönüştüğünü söyledi. Güven, yürüttükleri çalışmalarla, kentteki 50'ye yakın tarihi eseri restore ettiklerini, 8 hanı iş merkezi haline dönüştürdüklerini belirtti.


Çalışmalar neticesinde yıllık gelirlerinin 2016 yılında 600 bin lira iken, bu yıl 6 milyon liraya kadar yükseldiğine işaret eden Güven, iş merkezlerindeki iyileştirmelerle neredeyse restore edilmemiş tarihi eser kalmadığını ifade...