18 / 05 / 2024

gaziantep turizm 2014

gaziantep turizm 2014

Gaziantep'te Suriyeli turizmi başladı. Birçok ülkeden yardım için gelen STK'lar şehrin turizm hareketini 12 aya çıkardı. Otellerin doluluk oranı yüzde 50'lerden yüzde 70'lere yükseldi..

Gaziantep Büyükşehir 222 milyon TL'ye ticaret, turizm ve konut imarlı arsa satacak! 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şehitkamil'de yer alan ticaret, turizm ve konut alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış bedeli 222 milyon TL olarak belirtildi.

Gaziantep'e Turizm Danışma Noktası kuruluyor!

Büyükşehir Belediyesi, tarih, turistik, kültür ve müzeler kenti Gaziantep’te turistlerin ihtiyaçlarını karşılamak için “Turizm Danışma Noktası” kuruyor. Bina Kültür Yolu üzerinde inşa ediliyor.

Gaziantep'te turizm ve ekonomik boyutu paneli düzenlendi!

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan "Turizm ve Ekonomik Boyutu" adlı panel GAÜN Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Uygulama Oteli Hönüsü Salonunda yapıldı.

Gaziantep, Berlin Turizm Fuarı'na katıldı!

Dünyadaki turizm sektörünün aynası konumunda olan Uluslararası Berlin Turizm Fuarı (ITB) kapılarını ziyaretçilerine açtı. 190 ülkeden fazla katılımcı ile açılışı yapılan fuarda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de yerini aldı.

Aktay Turizm'in 2014'e ait finansal tablosu yayınlandı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 'nın yüzde 100 oranında iştirak ettiği Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri 'nin 2014 'e ait finansal tabloları yayınlandı.

2014'te turizm gelirleri yüzde 6.18 arttı!

2014’te turizm gelirleri 2 milyar dolar ve yüzde 6.18 artarak 34.3 milyar dolara ulaştı. Ancak turist başına harcama sadece 5 dolarlık bir artışla 828 dolar oldu.

Ütopya Turizm İnşaat 2014'e ait vergi beyannamesini yayınladı!

Ütopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş. 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasındaki döneme ait olan geçici vergi beyannamesini yayınladı.

Gaziantep'e turizm parkı yapılacak!

Gaziantep'te ilginç bir takas sonucu gerçekleşen eski Bedesten ve son meclis kararıyla öğrenci yurdu yapılması kararlaştırılan binanın yerinin Turizm parkı yapılması için yıkım töreni düzenlendi.

2014 turizm istatistikleri açıklandı!

2014 yılı, turizm istatistikleri açıklandı. Buna göre 2014 yılında, ülkemize gelen turist sayısı bir önceki yıla göre %5,5 artış göstererek 36,8 milyona ulaştı.

2014 yılı turizm geliri, 34.305 milyar dolar!

Türkiye'nin turizm geliri, 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 6,2 artarak 34 milyar 305 milyon 904 bin dolar oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılına ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı.

Dünya Turizm Örgütü 2014 uluslararası ziyaretçi trafiğini açıkladı!

Dünya Turizm Örgütü ( UNWTO ) tarafından açıklanan 2014 yılı ilk sonuçlarına göre uluslararası ziyaretçi trafiği yüzde 4,7 artarak 1 milyar 138 milyona çıktı.

Küçük esnaf için büyük adım!

Gaziantep esnaflarının en büyük sorunu olan sermaye ve tanıtım için Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği düğmeye bastı. Gaziantep'te 2014 yılı içinde 3 bin 320 kişi yeni iş yeri açarken 880 esnaf işi bıraktı.

Gaziantep ile TÜRSAB turizm için işbirliği yaptı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, "Uluslararası Kültür ve Kongre Merkezi ve Turizm Ziyaretçi Bürosu" kurulması için çalıştay gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çalıştayda konuşma yaptı.

gaziantep turizm 2014 Haberi

gaziantep turizm 2014

Yaklaşık 220 bin Suriyeli'yi ağırlayan Gaziantep'te mülteci turizmi oluştu. İngiltere, İtalya, Japonya, Almanya ve ABD başta olmak üzere birçok ülkeden dernek ve iyilik örgütleri gibi sivil toplum kuruluşlarının Suriyeli mülteci kamplarına yaptıkları yardım amaçlı ziyaretler, şehrin turizm hareketini 12 aya çıkardı. Otellerin ortalama doluluğu ise yüzde 50'lerden 70'lere yükseldi. Holiday Inn Gaziantep Genel Müdürü Hakan Göksal, Suriyeli mültecilere yapılan yardım ziyaretlerinin Gaziantep'te eylülde başlayıp haziranda biten turizm hareketini tüm yıla yaydığını söyledi. Göksal, "Özellikle yılbaşında bu hareketlilik daha da arttı. Yurtdışından ve Türkiye'den bazı dernek ve iyilik örgütüne mensup insanlar, yılbaşında eğlenceye harcayacakları parayı burada Suriyeli mültecilere harcıyor" dedi. Bu ziyaretlerin otellerin doluluk oranlarını da yükselttiğini vurgulayan Göksal, "Noel haftası olarak bilinen aralık ayının ikinci yarısından sonra, doluluk oranları...