02 / 05 / 2024

Gaziantep Holiday Inn Ekspress 2016'da açılacak!

Gaziantep Holiday Inn Ekspress 2016'da açılacak!

Gaziantep'te Suriyeli turizmi başladı. Birçok ülkeden yardım için gelen STK'lar şehrin turizm hareketini 12 aya çıkardı. Otellerin doluluk oranı yüzde 50'lerden yüzde 70'lere yükseldi..



Yaklaşık 220 bin Suriyeli'yi ağırlayan Gaziantep'te mülteci turizmi oluştu. İngiltere, İtalya, Japonya, Almanya ve ABD başta olmak üzere birçok ülkeden dernek ve iyilik örgütleri gibi sivil toplum kuruluşlarının Suriyeli mülteci kamplarına yaptıkları yardım amaçlı ziyaretler, şehrin turizm hareketini 12 aya çıkardı. Otellerin ortalama doluluğu ise yüzde 50'lerden 70'lere yükseldi. Holiday Inn Gaziantep Genel Müdürü Hakan Göksal, Suriyeli mültecilere yapılan yardım ziyaretlerinin Gaziantep'te eylülde başlayıp haziranda biten turizm hareketini tüm yıla yaydığını söyledi. Göksal, "Özellikle yılbaşında bu hareketlilik daha da arttı. Yurtdışından ve Türkiye'den bazı dernek ve iyilik örgütüne mensup insanlar, yılbaşında eğlenceye harcayacakları parayı burada Suriyeli mültecilere harcıyor" dedi. Bu ziyaretlerin otellerin doluluk oranlarını da yükselttiğini vurgulayan Göksal, "Noel haftası olarak bilinen aralık ayının ikinci yarısından sonra, doluluk oranları yüzde 85'lere kadar çıktı" diye konuştu. 


OTEL YATIRIMI ARTIYOR 

Gaziantep'teki turizm hareketinin her geçen gün arttığını belirten Göksal, bu durumun uluslararası otellerin de ilgisini çektiğini söyledi. Göksal, "Green Park otelin inşaatı devam ediyor. Rixos yeni bir yer aldı, yakında inşaatına başlayacak. Shareton ise yer arıyor" dedi. Gaziantep'te üçü uluslararası beşi de yerel olmak üzere 5 yıldızlı 8 otel olduğu bilgisini veren Göksal, 3-4 yıldızlı ve butik otellerle birlikte şehrin yatak kapasitesinin 2 bin civarında olduğunu kaydetti. 


'2016'DA İKİNCİ OTELİ AÇACAĞIZ'

Göksal, Gaziantep'te iki yıl içinde ikinci bir otel açacaklarını söyledi. Göksal, "2016'da Holiday Inn Ekspress otelini açacağız. Yaklaşık 200 odalı olacak olan bu otel 15 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek" dedi. 


Sabah


Geri Dön